Vinterdekk

Nokian Hakkapeliitta LT2 - Non-studded

Nokian Hakkapeliitta LT2 - Non-studded

I accept the Terms of Service

  • Lavt drivstofforbruk
  • Unikt våtgrep
  • Stabile og sikre kjøreegenskaper

Nokian Hakkapeliitta LT2 er et piggdekk som er stabilt også ved tøff kjøring. Dekket ruller stabilt og pålitelig både på glatte asfaltveier og på snødekte arbeidsområder. Som alle andre familiemedlemmer i Hakkapeliitta vinterdekkfamilien gir LT2 meget godt grep. Dekket har meget god slitestyrke, og kjøreegenskapene er stabile og overbevisende også under vanskelige forhold.

Pålitelig slitestyrke

Nokian Hakkapeliitta LT2 mestrer tøff kjøring uten problemer. Dekket har en dobbel stammekonstruksjon som bærer også tunge lass, og dekket klarer store akselvekter. Dekkets stålbeltekonstruksjon inneholder 60 prosent mer stål enn i vanlige personbildekk. Stålbeltekonstruksjonen er spesielt forsterket i dekkets skulderområde.

Dekket har forsterkede sider som gir effektiv beskyttelse mot stikkskader. Dessuten gir slitebanens gummiblanding, som er utviklet for tunge lass, meget god beskyttelse mot mekaniske skader.

Grep under alle forhold

Som alle andre familiemedlemmer i Hakkapeliitta vinterdekkfamilien, gir Nokian Hakkapeliitta LT2 meget godt grep under alle nordiske vinterforhold. Dekkets aggressive mønster forbedrer grepet og stabiliserer kjøreegenskapene ytterligere. Den kraftige lamelleringen på det optimale mønsteret gir meget godt snøgrep.

Nokian Hakkapeliitta LT2 bærer sine lass pålitelig selv på veier med mye snø og slaps. Dekkets brede mønsterspor leder effektivt bort sørpe og snø mellom dekk og vei. Dekket gir stabilt grep også på våte veier. På barmark forbedres grepet ved hjelp av de massive og lange mønsterblokkene som vrir seg mot sidene. Dekket har dessuten et stort antall godt synlige skarpe kanter på mønsterblokkene som forbedrer snøgrepet.

Pålitelige mil på all slags føre

Nokian Hakkapeliitta LT2 har mange av de samme løsningene og tekniske innovasjonene som Nokian Hakkapeliitta 7, piggdekket for personbiler som har vunnet en rekke dekktester. Plasseringen av stålpiggene og Air Claw Technology, dråpeformede lufthull på forkanten av mønsterblokkene, samarbeider effektivt med hverandre og gir en myk veikontakt med bedre vintergrep.

Piggplasseringen i åtte rader på Nokian Hakkapeliitta LT2  maksimerer dekkets sidegrep og grepet rett forover. Grepet er pålitelig også i ekstreme situasjoner. Piggene har flere kanter og gir bred kontakt mot veien, noe som spesielt forbedrer grepet på isete veier.

Slitasjevarsler forbedrer vintersikkerheten

På slitebanen finnes som vanlig en slitasjevarsler DSI (Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patentert. Sifrene midt på dekket viser hovedsporenes mønsterdybde i millimeter. Snøkrystallsymbolet er synlig til mønsterdybden er fire millimeter. Når dette forsvinner er det på tide å kjøpe nye vinterdekk. På inforuten kan man markere riktig lufttrykk og dekkets plassering på bilen.