Piggfrie vinterdekk - Goodyear

Produsent

Bredde

Profil

Felg

Kjøretøytype

Type dekk

Pris er for den minste str.

Regler og råd om dekk

Piggfrie vinterdekk – valget for bileieren som ønsker komfort

Piggfrie vinterdekk er et komfortabelt og stillegående vinterdekkvalg. I tillegg til komfort og lavt drivstofforbruk er de mer fleksible når det gjelder skifting av dekk om høsten og våren. På nedsnødde veier gir piggfrie vinterdekk et like bra, om ikke bedre, grep som piggdekk. På isete veier skal du kjøre saktere og mer forsiktig enn med piggdekk.

Valget av piggfrie dekk

Hvis du vil kjøpe piggfrie vinterdekk, er det viktig å kontrollere om dekkene er utviklet for nordiske forhold. Det finnes to typer piggfrie vinterdekk: Dekk som er utviklet for varierende nordiske forhold, og dekk som er utviklet for varmere, sentraleuropeiske forhold. På sentraleuropeiske, piggfrie vinterdekk prioriteres grep på våt vei, men de gir betydelig dårligere grep på snø og is. Derfor er piggfrie vinterdekk som er utviklet for varierende forhold i Norden, et klart sikrere valg for forholdene på svenske veier om vinteren.

Oppbevaring av piggfrie vinterdekk

Riktig oppbevaring forlenger dekkenes levetid betydelig. Dekk skal beskyttes mot lys, spesielt direkte sollys og sterkt neonlys med høyt innhold av ultrafiolette stråler. Dekkene skal også beskyttes mot fukt og høy varme. I tillegg kan for eksempel væske, olje, langvarig oppbevaring, vridning, ozon eller fall føre til skader på dekkene. På Vianors dekkhotell oppbevares dekkene dine under de riktige forholdene, beskyttet mot lys, fukt og høy varme. Når dekkene dine oppbevares på Vianors dekkhotell, kontrollerer fagfolkene våre automatisk tilstanden på dekkene dine og kontakter deg når det er på tide å kjøpe nye vinterdekk. Medarbeiderne våre hjelper deg når du skal velge vinterdekk som passer best til dine behov, og monterer deretter dekkene. Vianor kan også balansere dekkene og reparerer et skadet dekk.