Vianor Proff

Under Vianor Proff vil du finne artikler om nyheter innenfor dekkfaget. Her vil både våre kunder og egne fagfolk dele av sine erfaringer.

Grunnleggende om regummiering: Utvid levetiden til dekket og begynn å spare penger

Regummiering av dekk er godt for både miljøet og lommeboken din. Hvorfor velge regummiering og hva kan det bety for virksomheten din? Vi har satt sammen informasjon fra Vianors regummieringsekspert som tar for seg fordelene ved regummiering.
 
- Særlig lastebilsjåfører og busselskaper foretrekker regummiering av dekk, men vi regummierer også dekk til masseforflyttingsmaskiner og industriell bruk. Når det gjelder dekk på den størrelsen, er det store penger å spare når levetiden til et relativt dyrt dekk kan forlenges, sier Wrål Helge Wroldsen, som er sjef for regummiering hos Vianor.
 
- Det meste av regummieringen på dekk for masseforflyttingsmaskiner hos Vianor bruker fornying med form, noe som gjør det mulig å bruke en gummiblanding som passer spesifikt til arbeidsstedet ved behov for det, og optimalisere dekkmønsteret i henhold til forholdene, fortsetter han.
 
Hva er fordelene med å regummiere et dekk?
Dekkene kan brukes lenger og får en forlenget levetid
- Regummiering av et dekk er en førsteklasses måte å holde dekket funksjonelt på lenger, ettersom en dekkstamme av høy kvalitet kan regummieres flere ganger. Særlig med tunge kjøretøy sørger gode dekkprodusenter for at dekkene kan regummieres allerede fra designfasen, forklarer Wroldsen.
 
Regummiering sparer penger
- Regummiering er kostnadseffektivt og miljøvennlig. Det er alltid mer kostbart for kunden og miljøet å kjøpe nye dekk enn å regummiere og bruke gamle dekk på nytt. Dekk av høy kvalitet reduserer også uventede stopp på grunn av vedlikehold og det påfølgende inntektstapet for virksomheten, oppsummerer Wroldsen.
 
Bruke de beste funksjonene i dekket
Ifølge Wroldsen kan man få dekket til å yte best mulig under alle årstider ved å montere regummierte dekk på riktig tidspunkt.
 
- Når regummierte dekk monteres på høsten, gir de førsteklasses grep på vinteren, noe som også øker sikkerheten. Når våren kommer, er dekkene slitt til et perfekt nivå for sommersesongen. Noktop-regummieringsmaterialer har en dobbel struktur som gir det beste grepet om vinteren og slitestyrke om sommeren.
 
Slitestyrke tilsvarende et nytt dekk
- Noen er bekymret for slitestyrken til regummiering, men regummierte dekk er like slitesterke som nye dekk. Regummierte dekk blir også testet som nye dekk for å sørge for kvalitet. EU ber om en type godkjenning for regummierte dekk, som både påvirker regummieringsprosessen og kvaliteten på det endelige produktet, sier Wroldsen.
 
Hva innebærer det å regummiere et dekk?
- I regummieringsprosessen får et dekk som er slitt ned et nytt dekkmønster. Forenklet kan man si at et dekk består av en dekkstamme og et dekkmønster. Oppgaven til dekkstammen er å tåle belastning og stress. Dekkmønsteret påvirker imidlertid kjøretøyets grep og overfører de mekaniske kreftene mellom kjøretøyet og veien. Dekkmønsteret slites fortere enn dekkstammen, som igjen tilsier at vi kan regummiere dekkstammen opptil flere ganger og miljøet blir spart.

Tidligere artikler