Vianor Proff

Under Vianor Proff vil du finne artikler om nyheter innenfor dekkfaget. Her vil både våre kunder og egne fagfolk dele av sine erfaringer.

Nokian Tyres kvalitetsprodukter for neste vinter: Nokian Hakkapeliitta 10 tilbyr ultimat vintergrep, kjørekomfort og miljøvennlighet.

De nye flaggskipene i Nokian Tyres piggdekkutvalg gir ultimat sikkerhet i situasjoner hvor det trengs mest. Et nytt tilskudd til Nokian Hakkapeliitta 10-produktfamilien er Nokian Hakkapeliitta 10 EV, en dedikert versjon laget for elektriske kjøretøy og hybridbiler.

Nordiske sjåfører verdsetter spesielt vinterdekk med pålitelig grep på is og snø. I Nokian Tyres forbrukerundersøkelse fortalte nesten 50 prosent av tilbakemeldingene at dekkets grep og kjøreegenskaper på is er de mest verdifulle egenskapene. Mens dekkets oppførsel på snø var på en god andreplass, og dekk spesialdesignet for Nordiske vinterforhold på topp tre*.

«Produktfamilien Nokian Hakkapeliitta 10 passer godt til tilbakemeldingene fra forbrukerne. De er laget for de tøffe og varierende Nordiske forholdene, og gir sikkerhet på veiene i all slags vintervær», oppsummerer Tomas Jansson, produktsjef for Vianor Skandinavia. 

Double Stud Teknologi gir maksimal sikkerhet på is og snø ettersom piggene i midten av mønsteret forbedrer akselerasjon og bremsegrep, mens piggene på skulderområdene optimaliserer grepet under sving og ved filskift. Den nye plasseringen av piggene forbedrer sidegrepet og kjøreegenskapene. Antallet pigger er også økt, og piggene sitter enda bedre i dekket. Eco Stud 10-konseptet demper piggens anslag mot underlaget, reduserer slitasjen på veien og reduserer dekkstøy.

Sikkerhet under alle vinterforhold, mer miljøvennlig kjøring

«De skiftende vinterforholdene er utfordrende for sjåførene, og dekk må være til å stole på under alle kjøreforhold. Hakkapeliitta 10 er sikkert å kjøre med også under skiftende vintervær,» sier Jansson. 

Den nye gummiblandingen beholder grep og fleksibilitet selv under iskalde temperaturer og gir stabil ytelse også i mildere vær. Slitebanen er designet for å forhindre farlig slapsplaning, og de dype snøsporene på skulderområdene gir ekstra grep når du kjører i dyp snø. Det stive senterområdet i dekket gir presis styrerespons på bare veier. 

I tillegg til Nokian Tyres bærekraftige produksjon, bidrar mengden med biobaserte materialer i gummiblandingen til dekkets miljøvennlighet. Nye, innovative råvarer som furuharpiks og rapsolje utgjør 30 prosent av alle ingrediensene i slitebanens gummiblanding, og mer enn 50 prosent av alle oljene som brukes i slitebanens gummiblanding er biobaserte. I tillegg genererer den lave rullemotstanden drivstoffbesparelser og reduserer skadelige utslipp. 

Slitestyrke og pålitelighet for SUV-er

SUV-dekk må være sterke og stabile for disse høye og tunge kjøretøyene, selv i høye hastigheter eller under dårlige veiforhold. Nokian Hakkapeliitta 10 SUV har de samme innovasjonene og den moderne teknologien som personbilmodellen, og gir økt holdbarhet og stabilitet mens bilens høye vekt håndteres presist og pålitelig.

Dekkmønsteret er stabilt, med støttende mønsterblokker i skulderområdene. Støtteribbene kombineres med at vi stedvis løfter bunnen mellom mønsterblokkene for å redusere mønsterblokkenes bevegelse, noe som forbedrer kjørestabilitet og holdbarhet. Aramidforsterkede dekksider gir ekstra holdbarhet ved å beskytte dekket mot støt fra skarpe gjenstander, som en kant på et hull eller en fortauskant, og kan til og med forhindre skade helt.

Størst mulig komfort for elbil-sjåfører 

Støynivået er allerede eksepsjonelt lavt på dekkmodellen for personbil, men SilentDrive ™-teknologien som introduseres til det nye Nokian Hakkapeliitta 10 EV øker kjørekomforten ytterligere. De eksepsjonelt lave lydnivåene oppnås ved å lime et lag med akustisk skum på innsiden av dekket, og avhengig av størrelsen på dekket, kan den lyddempende effekten av skummet være opptil 9 dB.

Den sterke stammen til Nokian Hakkapeliitta 10 EV gir overlegen stabilitet, og slitebanen er designet for å tåle høyt dreiemoment og tung vekt. Den lave rullemotstanden øker kjøretøyets rekkevidde.

CTA: Spør mer om vinterdekkforsalg fra nærmeste Vianor-servicesenter

*Vinterdekkundersøkelse 2020. Dataene er basert på en nettbasert panelundersøkelse foretatt i februar-mars 2020 av Nokian Tyres i samarbeid med YouGov forskningsselskap. Undersøkelsen ble utført i tre land (Finland, Sverige og Norge) med 1000 respondenter fra hvert land.

Tidligere artikler

Månedens Deal: Studenttilbud -15% på Nokian Nordman + gratis dekksjekk

Hver måned har vi et ekstra gunstig tilbud. I hele september tilbyr vi alle studenter gratis dekksjekk + 15% rabatt på alle våre Nokian Nordman dekk!

Til kampanjen! ×