Vianor Proff

Under Vianor Proff vil du finne artikler om nyheter innenfor dekkfaget. Her vil både våre kunder og egne fagfolk dele av sine erfaringer.

Nokian Tyres' nye sommerdekk oppfyller forbrukernes krav

I sommerdekkundersøkelsen* som ble utført av Nokian Tyres, ble nordiske bilførere spurt om hvilke egenskaper ved sommerdekk som er viktigst for dem. Ifølge respondentene er den viktigste egenskapen våtgrep (44 % av alle respondentene), og det nest mest populære svaret var motstand mot vannplaning (34 %). Drivstoffeffektivitet og slitestyrke ble også rangert høyt (23 % hver).

For å dekke forbrukernes behov lanserte Nokian Tyres to nye sommerdekk i Nokian Hakka-produktfamilien konstruert for den nordiske sommeren. Nokian Hakka Green 3 gir sikkerhet og drivstoffeffektivitet til personbiler, og Nokian Hakka Van er et robust dekk for varebiler og bobiler.

Nokian Hakka Green 3 sparer drivstoff og gir lengre kjørelengde

Nokian Hakka Green 3 sommerdekk er valget for den bevisste forbruker.

«En av de største fordelene med Nokian Hakka Green 3 er miljøvennligheten,» sier Nokian produktsjef Kjetil Røssel. «Dekket vil appellere til forbrukere som ønsker å spare drivstoff og dermed redusere CO2-utslippet fra kjøringen.»

Hemmeligheten bak det lave drivstofforbruket er den unike Hakka Green Hybrid-gummiblandingen. Gummiblandingen, som er utviklet spesielt for Nokian Hakka Green 3, inneholder nye biobaserte materialer som gir ekstrem slitestyrke og lav rullemotstand. Det omfattende Nokian Hakka Green 3-produktutvalget har dekkstørrelser som er rangert i den beste A-kategorien i rullemotstand for EUs dekkmerking, inkludert den mest populære dimensjonen, 205/55 R16. Forskjellen i drivstofforbruk mellom dekk i kategori A og kategori G kan være opptil 0,6 l/100 km.    

«Lav rullemotstand er særlig viktig for elbilførere, fordi det øker rekkevidden for både hybrider og plugin-elbiler,» fastslår Røssel

Det sikre og holdbare valget

Nokian Hakka Green 3 oppfyller også resten av de nordiske forbrukernes ønsker. Dette ivaretas av dekkets Green Sense-konsept, som består av ulike innovasjoner som sørger for at dekket er sikkert på både tørr og våt vei.

«Nokian Hakka Green 3 er et sikkert valg. Særlig våtgrepet er fremragende, noe som er viktig i den regnfulle skandinaviske sommeren,» påpeker Røssel.

Den nye generasjonen, Nokian Hakka Green 3, har også førsteklasses slitestyrke. Tester viser at det nye dekket har 35 % bedre slitestyrke enn forgjengeren Nokian Hakka Green 2.

«Det kan for noen sjåfører bety en hel sesong ekstra med disse dekkene. Det er en fantastisk fordel for forbrukeren,» fortsetter Røssel.

Nokian Hakka Van for hardt arbeid og avslappende ferier

Både varebil- og bobilførere vil sette pris på det nye pålitelige Nokian Hakka Van-sommerdekket.

«Tunge kjøretøy krever mye av dekkene. Under utviklingen av Nokian Hakka Van har fokus vært på slitestyrke og personbillignende kjørefølelse også i høye hastigheter,» forklarer Røssel.

Dekkets Durable Control & Comfort-konsept gjør kjøringen sikker og behagelig. De utmerkede kjøreegenskapene til Nokian Hakka Van gjør arbeidsdagene lette, da dekket er enkelt å manøvrere på trange steder. Det bærer tunge lass sikkert i regnvær, da hovedsporene lagrer vann og tverrsporene effektivt fjerner det fra mellom dekket og veibanen. Dekket beholder grepet, og risikoen for vannplaning reduseres selv når det er slitt.

Nokian Hakka Van har også Aramid Sidewall-teknologi, som brukes i alle Nokian Tyres sine SUV- og varebildekk.

«De sterke aramidfibrene i sideveggenes gummiblanding gjør det ekstremt motstandsdyktig mot støt og skarpe kanter, som ofte finnes nær lasteramper i byer, eller på landeveier. Når kjøretøyet er utstyrt med Nokian Hakka Van sommerdekk, trenger ikke den ferierende eller yrkessjåføren endre sine planer på grunn av dekkproblemer,» sier Røssel.

* YouGov online-undersøkelse for Nokian Tyres, februar 2020, N = 1820 eiere av små til mellomstore biler

Tidligere artikler