Vianor Proff

Under Vianor Proff vil du finne artikler om nyheter innenfor dekkfaget. Her vil både våre kunder og egne fagfolk dele av sine erfaringer.

Sikkerhet og effektivitet til tungt arbeid under krevende forhold

Vinteren stiller spesielle krav til både sjåføren, arbeidsmaskinen og dekkene. De nordiske vinterforholdene er varierende, og veksler mellom is, snø og slaps når vi jobber døgnet rundt om vinteren.  Temperaturen skifter raskt mellom kulde- og plussgrader. Glatte veier, spor og snøfonner krever nøyaktighet og oppmerksomhet av sjåføren for å kunne håndtere arbeidsmaskinen.  

Med hva slags dekk klarer man seg gjennom vinteren?

Kontakten med underlaget, veigrepet både sidelengs og i lengderetningen, formidles til sjåføren via dekkene. Godt veigrep øker tilliten til at arbeidsmaskinen kan håndteres også under vanskelige forhold, og at arbeidsoppgavene lykkes.  

Det finnes dekkalternativer utformet spesielt for vinterbruk for de fleste arbeidsmaskiner. Gummiblandingen i disse dekkene er laget for å gi godt grep også på glatt eller snødekket underlag. I tillegg har dekkene en maksimal mengde sidelengs og langsgående seiper i mønsteret.   

”Sammen garanterer disse to hovedegenskapene lettere manøvrering selv når den maksimale grensen for sidegrep begynner å nærme seg.  Tilsvarende sørger et utmerket grep i lengderetningen for trygge forhold og effektivitet med gode resultater”, forteller Reidar Samuelsen Vianors Business Manager B2B.

Dekkgrepet kan økes med pigger og med seiping. En del av vinterprofilene er ferdig seipet, som for eksempel i Nokian Hakkapeliitta TRI2- og Nokian Hakkapeliitta Loader-dekkene.  

Når lønner deg seg å montere vinterdekk på arbeidsmaskiner?  

Dekk som er ment for vinterbruk kan monteres om høsten når lufttemperaturen har sunket ned til få plussgrader.  Slik sikres det at man kan jobbe trygt og effektivt med arbeidsmaskinen når kulden og det første glattføret kommer. 

”Dekkenes grep både sidelengs og i lengderetningen må være i balanse for at sjåføren trygt kan betjene arbeidsmaskinen sin, og sikre sin egen og andres sikkerhet når han er i bevegelse, oppsummerer Reidar Samuelsen. 

Les mer om effektiv ytelse med egnede vinterdekk, og sørg for din og andres sikkerhet:  

Nokian Hakkapeliitta Loader

Nokian Hakkapeliitta TRI2

Tidligere artikler