Vianor Proff

Under Vianor Proff vil du finne artikler om nyheter innenfor dekkfaget. Her vil både våre kunder og egne fagfolk dele av sine erfaringer.

Trygg og effektiv dekkservice på stedet, med toppmoderne verktøy

Arbeid med OTR-dekk kan være tidkrevende og farlig, da de største OTR-dekkene er like høye og veier like mye som en elefant. Vianor utvikler kontinuerlig OTR-dekktjenestene for å gjøre den mer effektiv og trygge arbeidsforholdene. Dette for å tilby kundene best mulig service, og sikkerhet ute i felten.

OTR-dekk er store, tunge og vanskelige å håndtere, men med moderne verktøy er det mulig å tilby effektiv dekkservice, for å unngå risikoen for skader som oppstår hvis dekkene eksploderer eller faller. Ettersom både sikkerhet og en utmerket kundeopplevelse spiller en viktig rolle i all Vianor-virksomhet, var det et naturlig skritt fremover å ta slike verktøy i bruk.

Foruten å være et verktøy for løfting og flytting av dekk, kan en dekkmonteringsklo brukes til å montere OTR-dekk uten å måtte demontere felgene fra maskinen. Det vil ikke bare spare mye tid slik at kundenes nedetid blir betydelig kortere, men det øker også dekkmontørenes sikkerhet, spesielt hvis forholdene på stedet er utfordrende.

I Vianor Norge ble den første bilen utstyrt med dekkmonteringsklo tidlig i 2020, og den var klar til bruk i mai samme år. Samme type verktøy er snart klar til bruk i Finland også. Sluttkontroller blir gjort i disse dager, og våre folk blir opplært til å utføre tjenestene trygt og effektivt før den tas i bruk.

Vianor har allerede planer om å øke antallet servicebiler med dekkmonteringsklo i hele Norden.

Dekkmonteringsklo gir betydelig kortere nedetid for kundene

Selv Vianors fagfolk på tunge dekk som har jobbet med OTR-dekk ute i felten i mange år, er begeistret for det nye verktøyet. Det håndterer dekk opp til 27.00x49 med en maksimal diameter på 2700 mm.

«Én av de første testene som ble gjort med dekkmonteringskloen var med 23,5R25 dekk. Det tok faktisk bare én time å montere fire nye dekk, mens denne typen arbeid tidligere tok mye lenger tid, sier Kjell Vidar Aaserud, Heavy Tires Product Manager for Vianor Skandinavia.

Denne testen ble utført med to erfarne servicefolk, én operatør til å betjene dekkmonteringskloen - og en servicemann som tok seg av alle de andre oppgavene.

Første gang dekkmonteringskloen ble brukt i Norge var i Grimstad, i forbindelse med et veibyggingsprosjekt for å bygge nye E-18. Siden da har dette verktøyet blitt brukt regelmessig.

«Så langt har vi kun sett fordeler. Det er enkelt å laste opp dekk på lastebilen når du reiser for å arbeide på stedet, det er veldig godt verktøy til å presse inn dekket fra utsiden, også under montering av O-ring og låseringer», sier Aaserud.

Selv om dekkmonteringskloen gjør arbeidet lettere, er det fortsatt behov for kompetanse for å operere trygt og effektivt. Bruk av verktøyet krever dokumentert opplæring, for å sørge for sikkerhet for personell og utstyr. Dette vil øke effektiviteten i driften under alle forhold.

Trenger du OTR-dekkservice på ditt driftssted? Kontakt ditt lokale Vianor-salgsteam for å finne ut mer om våre tjenester!

Tidligere artikler