Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

04.11.2018

Etterlengtet gladnyhet for alle bileiere i Oslo. Vianor Bryn har fremtil nå tilbydd lagring og reparasjon for dekk. Forrige uke ble de godkjent som bilverksted og kontrollorgan.

Denne morgenen hadde vinteren satt sitt spor på Norge. Morgenen bydde på rim på frontruta og snø på kjørebanen. Inne på Brynsengveien 5 står nordmenn i kø for å vente på at mekanikerne inne på Vianor Bryn skal utføre sesongs bilritual: sette på vinterhjulene.

Når vi møter avdelingsleder Marius Løken kan han meddele at han er ekstra glad denne vintersesongen. Vianor Bryn ble nettopp godkjent som bilverksted og kontrollorgan. 

- Dette har mye å si for kundene våre. Vi har en stor kundebase som har, over en lengre tid, etterspurt dette. Dessuten blir dette også gøy for oss ansatte, da vi setter pris på nye utfordringer og å få flere baller i luften. Dette er noe vi har sett frem til lenge, forteller Løken.

Vianor Bryn så dagslyset for første dagen i september 2017, og siden den gang har de kunne tilbydd dekkhotelltjenester og reparasjon og vedlikehold av dekk. Nå kan kundene også få vedlikehold på kjøretøy, for eksempel reparasjon av klimaanlegg, eksossystem, bremser og støtdempere. Dessuten kan kundene få gjort EU-kontrollen hos verkstedet.

For å få godkjennelsen fra Statens Vegvesen i boks, har Løken og resten av gjengen på Bryn måtte gjort flere investeringer.

- Vi har fått nye løftebutikker og nytt bilverktøy. Det er visse krav for å få godkjennelse fra Statens Vegvesen, blant annet til mannskap, sier avdelingsleder.

For å kunne omfavne endringen på det nybakte bilverkstedet har Løken ansatt to nye bilmekanikere, deriblant den nye tekniske lederen, Loi Van Huynh. Huynh kommer fra en Vianor avdeling i Alnabru, og tar med seg en lojal kundegruppe som er klare for å parkere bilene utenfor lokalet på Bryn. 

Hvordan skal dere feire godkjennelsen?

- Vi skal feire med kaker og wienerbrød, sier han og ler. Men vi kan ikke feire mer enn det i første omgang, nå er vi midt i sesongsrushet.


Siste nytt fra Vianor

Februar, 2022


Januar, 2022

Slik velger du riktig service til bilen din!

For den gjennomsnittlige bileier kan det være en utfordring å velge riktig bilservice til riktig tidspunkt. Her kommer et par ting du kan ha i bakhodet, som gjør valget enklere når varsellampene begynner å lyse.


Oktober, 2021


September, 2021

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare

Vi ønsker å ivareta sikkerheten til både våre kunder og ansatte på best mulig vis. Derfor fortsetter vi å ha høyt fokus på smittevern ved våre serviceverksteder, slik at alle trygt kan besøk oss. Vi følger situasjonen nøye, og reviderer fortløpende tiltak etter de til enhver tid gjeldende pålegg og anbefalinger fra myndighetene.


Juli, 2021

Van-/varebilsdekk påvirker komforten og dekkstøyen ved kjøring

Skal du ut å kjøre med bobil til noen av reisemålene, severdighetene og nasjonalparkene i landet vårt i sommer? For å sikre komfortabel kjøring også på lengre turer med dårlige veistandar, er det viktig å ha sjekket at dekkene på bilen er i god stand.


April, 2021

Ny utgave av EUs dekkmerkingssystem

En revidert utgave av EUs dekkmerkingssystem trer i kraft 1. mai 2021. Det innebærer flere endringer i innholdet i merkingen og hvordan innholdet skal vises.

Derfor bør du sjekke dekkene ved kjøp av bruktbil

Mange glemmer å sjekke dekkene når de skal kjøpe bruktbil. Det kan vise seg å bli en dyr og farlig forglemmelse, ettersom dårlige dekk går utover kjøresikkerheten, øker drivstofforbruket og svekker kjørekomforten.


Oktober, 2020


Juli, 2020

Sjekk bremsene dine – før de ikke stopper deg

Bremsene er bilens viktigste sikkerhetsutstyr, men når sjekket du dem egentlig sist? De kan nemlig være dårligere enn du tror, og uten at du legger merke til det. Som bilfører er du ansvarlig for bilens tekniske stand, hvilket innebærer at du må vite at bremsene fungerer optimalt.

Dette betyr varsellampene

Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk

Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!


Mai, 2020

Fem tips for lagring av dekk

Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.


April, 2020


Februar, 2020


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde

Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.
Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning

Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Dekksiden gir nyttig informasjon

For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden

EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.