Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

08.09.2017

Det nye sommerdekket Nokian Hakka Black 2 er designet for hurtig og sporty kjøring. Dekket har en stabil styreevne, og mestrer de strenge kravene til den nordiske sommeren. Dynamic Grip-konseptet utviklet av Nokian Tyres sikrer en presis kontaktflate både på våt asfalt og i skarpe svinger. 

Nokian Hakka Black 2 SUV, designet for større kraftige SUV kjøretøy, gir stabile og presise kjøreegenskaper. Den robuste oppbygningen og de aramid forsterkede sideveggene beskytter mot støt og rifer, og gir derfor god holdbarhet.

Nokian Hakka Black 2 er designet for høy hastighet og tilhører UHP-kategorien, toppklassen for personbildekk. Utvalget består av 40 dimensjoner fra 17 til 21 tommer, i hastighetskategoriene V (240 km/h), W (270 km/h) og Y (300 km/h). Nokian Hakka Black 2 SUV kommer i 29 dimensjoner som dekker størrelser fra 17 til 22 tommer. De fleste dimensjoner har XL-merking for høyest mulig lastekapasitet. Produktene er tilgjengelig våren 2018.

Denne nye generasjonen supplerer den allsidige Hakka sommerdekkfamilien, som er utviklet og testet for sjåfører på nordiske veier. Øko vennlige Nokian Hakka Green 2 og regnvær vennlige Nokian Hakka Blue 2 er begge velkjente testvinnere. Nøkkelmarkeder for den testvinnende Hakka sommerdekkfamilien er de nordiske landene samt Russland. Dynamic Grip-konseptet sikrer balansert veikontakt Det varierende sommerværet og de ujevne veiene i Norden er utfordrende for sommerdekk. Gjennom mer enn tre år med intensiv produktutvikling er det blitt satt særlig fokus på trygg, kontrollert styreevne på de røffe og oppkjørte nordiske veiene.

- Det balanserte, presise veigrepet til Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV kommer blant annet av det unike Dynamic Grip-konseptet. Som sjåfør kan du kjenne hvordan dekket griper, hvordan det tilpasser seg veien og hvordan det umiddelbart reagerer på rattet, særlig på regnfylte veier. Dynamic Grip-konseptet kombinerer en ny generasjon dekkmønster, en flerlags struktur og en gummiblanding som sikrer ypperlig veigrep under varierende værforhold, sier Kjetil Røssel, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres.

I tillegg til laboratorie- og innendørs testing, benyttet Nokian Tyres av datamodellering og høyhastighetskameraer i utviklingsarbeidet. Dekkene ble testet under reelle forhold, i Finland, Sverige og Norge. For å finjustere dekkenes egenskaper under ekstreme forhold og høy hastighet, ble dekkene kjørt på egne høyhastighetsbaner i Tyskland og Spania. Formel 1-mester Mika Häkkinen bidro også med sin ekspertise i test arbeidet.

Nytt, moderne mønster gir større kontroll og mer komfort Det moderne asymmetriske mønsteret øker kjørekomforten. Mønsteret domineres av tre brede og robuste hovedribber som øker styreevnen og stabiliteten. De dype Hydro Canyon-sporene i hovedribbene gjør dekket meget motstandsdyktig mot vannplaning. Det åpne designet akselererer vannstrømmen inn i hovedsporene som raskt og effektivt leder vannet vekk fra mellom dekket og veien. 

Den indre skulderen er bundet godt, noe som stiver av mønsteret og gir stabilitet også på ujevne og røffe veier. Ribben nærmest den ytre skulderen har ingen spor eller seiper, noe som øker stabiliteten. De halvkuleformede innrykkene på ribbveggen tilfører ytterligere kjørekomfort. Innovasjonen Silent Groove Design reduserer innvendig og utvendig støy.

Flerlags struktur maksimerer veigrepet Dekk overflaten består av flere ulike gummiblandinger og er skreddersydd for røft bruk og høy hastighet. Flerlags strukturen i mønsteret reduserer også rullemotstanden, noe som sparer drivstoff. Dekkene har molekylkjeder og polymermateriale som utgjør en fast struktur. Dette sikrer bedre veigrep og høyere slitestyrke enn tidligere dekk generasjoner. 

- Det helt nye mønsteret lot oss skape en kontaktflate for dekket som gir logisk og forutsigbar kjøring på ulike veiflater i både solskinn og regnvær. Kontakten er stødigere og mer dynamisk enn tidligere, noe som fører til ypperlig veigrep og bedre holdbarhet, forklarer Røssel. 

Nokian Hakka Black 2 SUV – kontrollert og stabil prestasjon

Det moderne, asymmetriske mønsteret til Nokian Hakka Black 2 SUV bidrar til den presise styreevnen som kjennetegner dekket. Den stabile innsiden og utsiden forbindes med et massivt blokkmønster som er bundet sammen med langsgående ribber, og gjør dekket både stilig og slitesterkt. 

For å gi stabilitet til tyngre kjøretøy er ribben i midten bredere enn i dekk ment for personbiler. Den robuste og brede skulderen, kombinert med asymmetriske hjørner i sporene, gir bedre styring i svinger. Holdbarhet for varierende, nordiske forhold er optimalisert med dobbel kjerne, stålbeltekonstruksjon med nylonbelte og en ny slitesterk mønster blanding. 

Aramid sidewalls maksimerer slitestyrke Dekk for SUV-bruk blir kan ofte bli skadet av støt mot sideveggene. Som alle SUV-produkter fra Nokian Tyres har også samtlige dimensjoner i Nokian Hakka Black 2 SUV Aramid forsterkede sidevegger. Gummiblandingen består av ekstremt sterke aramidfibre, et materiale som også brukes i skuddsikre vester. Dette er en unik løsning som øker slitestyrken ved at dekket blir mer motstandsdyktig mot støt og rifter. 

I tillegg til mønsterdybde indikatoren (DSI – Driving Safety Indicator), patentert av Nokian Tyres, har dekket en indikator for vannplaning. På sideveggene finner du også Nokian Hakka ID-logoen som indikerer at produktet er særlig egnet for nordiske sommerveier.

Nokian Hakka – et unikt nordisk konsept Sommerdekkfamilien, Nokian Hakka, er skreddersydd for nordiske forhold. De ujevne veiene og det skiftende været vi finner i Norden krever dekk med spesielle egenskaper. Derfor har Nokian Tyres utviklet gummiblandinger og dekkstrukturer nettopp for nordiske forhold. Det gjør at Nokian Hakka sommerdekk presterer pålitelig og forutsigbart fra tidlig vår til sen høst. Alle Nokian Hakka sommerdekk og Hakkapeliitta vinterdekk er dekket av Hakka-garantien. Garantien er gjeldende i ett år fra registrering og vil erstatte dekket med et nytt dersom dekket ikke kan repareres etter en punktering.

Nokian Hakka Black 2 – Cool Performer  

  • Ekstremt stabilt under ekstreme forhold 
  • Maksimal komfort
  • Behagelig og presis styreevne, selv på våte og røffe veier

Nokian Hakka Black 2 SUV - Tough Cool Performer

  • Kontrollert og stabil styreevne
  • Ypperlig kjørekomfort
  • Aramid-forsterkede sidevegger for ekstrem slitestyrke 

Dynamic Grip-konseptet. Presis kjørefølelse. Dekket griper godt, tilpasser seg veioverflaten og responderer øyeblikkelig på rattet. Optimal veikontakt maksimerer også kjørekomfort og holdbarhet. Dynamic Grip-konseptet kombinerer en ny mønster generasjon, en flerlags struktur og en gummiblanding som sikrer ypperlig veigrep under varierende værforhold.

Hydro Canyon-spor. Ypperlig motstand mot vannplaning. De dype sporene på de langsgående midtribbene lagrer vann på en effektiv måte. Det åpne designet akselererer vannstrømmen inn i de brede hovedsporene som raskt og effektivt leder vannet ut og bort fra området mellom dekket og veien.

Silent Groove Design. Bedre kjørekomfort. De halvkuleformede innrykkene på de langsgående ribbeveggene gir økt kjørekomfort. Denne innovasjonen reduserer innvendig og utvendig støy, reduserer luftmotstand og kjøler dekket. Dette bidrar til bedre slitestyrke.

Unik holdbarhet: Aramid Sidewall technology. Aramidfibre som styrker dekkets sidevegger øker holdbarheten og beskytter dekket mot krevende kjøreforhold. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot utvendige støt og rifter.

Produktbilder og vide

Video: Nokian sommerdekk – Testing i det ekstreme http://youtu.be/BydRpvWoZFw 

Les mer:

Ytterligere sikkerhet på nordiske veier - Hakkagarantien https://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Nokian Tyres – verdens nordligste dekkprodusent og oppfinneren av vinterdekket

https://www.nokiantyres.no/bedriften/fakta-om-bedriften/historikk/

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc,

Dekkekspert og produktsjef, Kjetil Røssel tlf: 64 84 77 26

kjetil.rossel@nokiantyres.com

Teknisk leder for kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 matti.morri@nokiantyres.com

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom

YouTube: www.youtube.com/NokianTyresCom

Facebook: www.facebook.com/nokiantyres

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc


Siste nytt fra Vianor

Juli, 2020

Del din sommer på hjul med oss!
For svært mange av oss blir årets sommer tilbrakt på norske veier. Kanskje blir det første ferie med campingvogn, eller familiens første telttur? Vi vil gjerne få ta del i dine eventyr på hjul i sommer.

 


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk
Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!

 


Mai, 2020

NOKIAN TYRES TAR BÆREKRAFTIG GREP MED DEKKPOSER
Som første dekkprodusent i verden lanserer Nokian Tyres miljøvennlige dekkposer. Ved å lage posene ved hjelp av biomateriale, reduseres utslippene av karbondioksid med opptil 75 prosent, sammenlignet med vanlig produksjon.

Fem tips for lagring av dekk
Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.

 


April, 2020

Sommervei betyr sommerdekk
I disse spesielle tider kan dekk virke som en liten bekymring. Det kan føles som at det å bruke piggfrie vinterdekk i sommer er mindre bry enn å bytte til sommerdekk - spesielt ettersom mange av oss ikke kjører så mye som vanlig akkurat nå. Imidlertid er dekk en like viktig del av trafikksikkerheten som alltid, og med sommerdekk i god stand vil du øke sikkerheten på sommerveiene betraktelig. Dette er grunnen til at du ikke bør glemme å se nøye på hva som ruller under bilen din.

Velg kvalitetsdekk for sikkerhet på sommerveien - lavere drivstofforbruk gir også besparelser
Dekk er et viktig utstyr som påvirker bilens sikkerhet, da de er kjøretøyets eneste kontaktpunkt med veibanen. Når du kjøper nye dekk, kan billigere dekk virke som et godt alternativ for lommeboka, men på lang sikt er ofte kvalitetsdekk mer lønnsomt og fremfor alt sikrere.

Utsatt frist for å ta av piggdekkene frem til 1. mai
I år er det en svært spesiell tilstand, og Korona-situasjonen gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet. Vanligvis skal piggdekk av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, og innen 1. mai for Nord-Norge. I år gjelder altså ut april måned både i sør og nord.

 


Mars, 2020

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare
Vi ivaretar sikkerheten til våre kunder og ansatte. På alle våre servicesentre har tiltak blitt iverksatt for å håndtere korona-situasjonen, slik at kunder kan få et trygt besøk hos oss. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter utviklingen og anbefalinger.

 


Februar, 2020

Sjekk dette før du legger ut på langtur med bilen
Dette er sjekkpunktene på dekkene du må gå gjennom før du legger ut på lange kjøreturer i vinterferien.

 


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde
Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.

 


Juni, 2019

Slik gjør du motorsykkelen sommerklar!

Viktigheten av å etterstramme etter hjulskift

 


Februar, 2019

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

 


Januar, 2019

Skal du snart ta EU-kontroll på bilen din? Da bør du vite dette!

Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

Hvordan unngå at spylervæsken fryser til is

Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

 


Desember, 2018

Få 500 kroner i prisavslag ved å registrere deg på SnapSkan

Sørg for at bilen din er klar for kulden

 


November, 2018

Dette kan du gjøre hvis du opplever batteritrøbbel på vintertiden

Har du husket å etterstramme hjulene dine?

Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

 


Oktober, 2018

Oslo motorshow 26.-28. oktober

Skal du gjenbruke fjorårets vinterdekk?

Du bør bytte til vinterdekk - nå

Alt du trenger å vite om vinterdekk for din elbil

Disse dekkene vant NAF-testen

 


August, 2018

Slik lagrer du sommerdekkene dine

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier