Registrere
VÅRE VERKSTEDER
915 11 500
24 timers vakttelefon yrkestransport: 22 07 04 04
24 hours roadservice

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

13.09.2017

Nokian Tyres introduserer nesten 200 nye produkter den kommende vintersesongen. Fremst står det hittil mest avanserte piggdekket i Hakkapeliitta dekkfamilien, Nokian Hakkapeliitta 9. Det nye dekket tar sikkerhet og kjørekomfort til det ekstreme. Det omfattende dekkutvalget inneholder også dekk med sterke testresultater fra tidligere år, som har blitt valgt gang på gang av sjåfører som vektlegger kvalitet og sikkerhet.

Det fornyede utvalget av vinterdekk inkluderer piggdekk og piggfrie vinterdekk for små og mellomstore biler, større SUV-modeller, sportsbiler og robuste varebiler. Premium vinterdekk er også tilgjengelig for el-biler og hybrid-biler som stadig vokser i popularitet.

- Vi har fornyet hele vårt vinterutvalg som er mer omfattende og moderne enn noen gang. Vi har lagt store investeringer i dekk- og piggteknologi, og resultatet er produkter av høyeste kvalitet for den kommende vinteren: Nokian Hakkapeliitta 9 og Hakkapeliitta 9 SUV. Modellene tilbyr sikker kjøring under selv de mest krevende vinterforholdene, sier Kjetil Røssel, dekkspesialist og produktsjef i Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 9 benytter seg av unik pigg-teknologi

Nokian Hakkapeliitta 9 er det mest teknologisk avanserte vinterdekket fra Nokian Tyres. Dekkets egenskaper er basert på det innovative og funksjonelle piggkonseptet som tilbyr både ypperlig langs- og tverrgående grep på vinterveier.

Dekket tilbyr best mulig sikkerhet på vinterveier, og består av to ulike type pigger som bidrar på hver sin måte. Dette er en nyskapning markedet aldri har sett tidligere. Piggene på de ytre kantene er designet for å holde bilen godt plantet på veien i glatte svinger, mens piggene i det midtre området maksimerer veigrepet under bremsing og akselerasjon.

Stillegående og stabilt                                                                                                          

I tillegg til den doble piggteknologien, har Nokian Hakkapeliitta 9 flere innovasjoner som bidrar til at dekket presterer balansert og forutsigbart, selv i ekstreme forhold. Eco Stud puten demper sammenstøtet med veien, og sammen med piggene sørger de for stabil styreevne og lavt støynivå.

Sjåfører vil også sette pris på lavere rullemotstand som kan ses i direkte sammenheng med lavere drivstofforbruk og gjør dekket dermed både mer økonomisk og mer miljøvennlig. Miljøet har også stått sentralt i utviklingen av dekkets slitebane, ettersom den inneholder mer bærekraftige og holdbare materialer enn tidligere. Den nye typen mønster og gummiblanding forbedrer også veikontakten og tilfører både komfort og stabilitet under kjøreturen.

Overlegen vintersikkerhet

Nokian Hakkapeliitta 9 tilbyr den velkjente Hakka-garantien som hjelper sjåfører i tilfelle de skulle punktere. Garantien er gratis, og kan aktiveres umiddelbart etter at dekkene er kjøpt. En annen praktisk egenskap er mønsterdybde indikatoren som viser hvor slitt dekket er. Når snø symbolet ikke lenger vises er det bare fire millimeter mønsterdybde igjen, og dekket bør erstattes.

Utvalget av Nokian Hakkapeliitta 9 består av 52 produkter fra 14 –til 20 tommer. Utvalget inkluderer også Nokian Hakkapeliitta 9 SUV som tilbyr balansert grep for SUV-biler. Dekkets sidevegger er forsterket med aramidfibre, samme materiale som brukes i skuddsikre vester, og er derfor ekstremt holdbart selv under krevende bruk. Dekk med og uten pigger for alle kjøreforhold

Nokian Tyres sitt omfattende vinterutvalg tilbyr passende dekk for alle sjåfører. En pioner innen vinterdekk som kjenner nordiske forhold.

De som trives best med piggfrie dekk vil like det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2. Dekket kombinerer ypperlig kjørekomfort, ekstremt lav rullemotstand og godt veigrep på både snø og is. Et førsteklasses vintergrep har blitt til ved å tilføre små grepspartikler som griper fast i underlaget, også på isete veier.

Piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 har gått seirende ut av flere dekktester, og passer for dem som ønsker seg pålitelig holdbarhet og maksimal sikkerhet. Dekket har flere pigger enn normalt. Disse er plassert etter møysommelig dataoptimalisering. Piggene griper isen bestemt, og gir et overlegent veigrep.

Hakkapeliitta-familien er supplert med de nye piggdekkene Nokian Nordman 7 og Nokian Nordman 7 SUV. Dette er prisvennlige dekk som likevel er pålitelige om vinteren.

Nokian Hakkapeliitta- og Nokian Nordman-serien er tilgjengelig i de nordiske landene, Russland og Nord-Amerika.

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc, 

Produktsjef Kjetil Røssel, tlf: 64 84 77 26, kjetil.rossel@nokiantyres.com

 

Nokian Hakkapeliitta 9 – Teknologiske innovasjoner i våre nye vinterdekk

Nokian Hakkapeliitta R2 – Det sterkeste piggfrie vinterdekket for krevende nordiske forhold

Nokian Hakkapeliitta C3 – Et holdbart og nytt piggdekk for varebiler

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Et komfortabelt piggfritt varebildekk for nordiske veier

Nokia LT2 – Robust vinterdekk for tunge SUV-modeller og små lastebiler

 

Photos:

www.nokiantyres.no/nokian-hakka-sommerdekk-2017


Vianors siste nyheter

Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

Nokian Hakka Blue 2 er årets beste sommerdekk
Hvert år er det høye forventninger til NAFs tradisjonsrike kåring av årets beste sommerdekk. Fjorårets vinner var Nokian Hakka Green 2, og det var knyttet stor spenning til om de kunne fortsette suksessen også i 2017. Nykommeren Nokian Hakka Blue 2 gikk nemlig helt til topps i årets kåring, og Nokian Tyres kan juble over førsteplassen for andre år på rad. De viktigste egenskapene Hele 18 ulike dekkmerker ble testet. Disse var i forskjellige prisklasser og forskjellige kvaliteter, og ble testet med samme biltype og under like forhold på et testanlegg i Marseille i Frankrike. Testen bestod av åtte ulike testdisipliner, og sluttresultatet ble basert på de oppnådde poeng i hver testdisiplin.Kort bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning, samt et godt veigrep er de viktigste egenskapene til et sommerdekk. Nokian Hakka Blue 2 scorer jevnt godt i alle disiplinene, og har i tillegg klassens laveste støymåling.- Vi er utrolig stolte over at Nokian Hakka Blue 2 er kåret til det beste sommerdekket på markedet, særlig i en uavhengig og så tradisjonsrik dekktest som det Motor tilbyr, sier Fredrik Hauge, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres Norge.Les mer

Dette er sommernyhetene fra Nokian Tyres
Det blir lysere, snøen smelter og asfalten tørker opp. Snart er det på tide å skifte til sommerdekk. Nokian Tyres tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets sommerdekk til alle sjåførers behov. Noen nye tilskudd er også på plass. Felles for dem alle er at de er spesialdesignet for den uforutsigbare nordiske sommeren.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Januar, 2016

Ny teknologi: Nokian Tyres utvider bruken av Aramid Sidewall-teknologi– Ultrasterke aramidfibre gir lengre holdbarhet for deg som kjører SUV
Nokian Tyres, verdens nordligste dekkprodusent, øker nå bruken av den innovative Aramid Sidewall-teknologieni sine nye SUV vinterdekk.

 


Oktober, 2015

Nokian Tyres til topps igjen
For andre gang i år har vinterdekkene til Nokian Tyres stukket av med seieren i en viktig vinterdekktest. Nokian Hakkapeliitta 8 og Nokian Hakkapeliitta R2 kåret til beste pigg og piggfrie dekk i Autor Motor og Sport sin vinterdekktest.

Dobbeltseier til Nokian i årets vinterdekktest
Gikk helt til topps i kategoriene for pigg- og piggfrie vinterdekk, for andre året på rad.

 


April, 2015

Vinteren er ikke over – har du gode nok dekk til påskeferien?
Dette må du sjekke før du drar på påskeferie.

 


Mars, 2015

Øker utvalget med 30 prosent: Dette er årets sommerdekk fra Nokian Tyres
Nokian Tyres Hakka sommerdekk-familie vokser stadig.

 


September, 2014

Nokian Tyres introduserer fem nye SUV-sommerdekk og fornyer sitt dekkutvalg til varebiler
Verdens nordligste dekkprodusent utvider sitt produktutvalg med fem nye SUV-dekk. Produktutvalget for SUV-segmentet utvider seg stadig og er det mest moderne på markedet. I gummiblandingen tar de blant annet i bruk aromatiske polyamidfibre som også brukes av luftfarts- og militærindustrien.

 


Mai, 2014

Slik gjør du: Kjør sikrere med økt dekklevetid
Med noen enkle grep kan du forlenge levetiden på sommerdekkene dine betydelig, og spare mye penger. Samtidig kjører du sikrere, mer komfortabelt og mer miljøvennlig – og en ekstra bonus er redusert drivstofforbruk på bilen din. Det er sommerdekk av høy kvalitet som er utviklet for norske forhold som har best slitestyrke.

 


Februar, 2014

Verdens første piggfriksjonsdekk: Piggdekket som også er piggfritt!
I forbindelse med 80-års jubileet for vinterdekket presenterer nå Nokian Tyres sitt konseptdekk som viser hvordan fremtidens piggteknikk kan se ut. Ved å trykke på en knapp på dashbordet kan bilføreren få piggene i dekket til å stikke ut for å forbedre grepet når dette trengs. Når friksjonen igjen blir bedre, er det bare å trykke på knappen igjen – og piggene trekkes tilbake inn i dekket.

Nyeste piggteknikk, gjennomprøvde materialvalg fra militær bruk: Nye Nokian Hakkapeliitta 8 SUV piggdekk – meget godt grep og høy slitestyrke
Nokian Tyres, som for 80 år siden lanserte verdens første vinterdekk, lanserer nå et nytt piggdekk for SUV-modeller: Nokian Hakkapeliitta 8 SUV. Det nye dekket har mange nye innovasjoner som forbedrer kjøreegenskapene under tøffe nordiske vinterforhold. Bransjens mest moderne piggteknikk gir meget godt grep på is og snø.

Nytt økonomisk piggfritt vinterdekk for nordiske forhold: Nokian Hakkapeliitta CR3 – komfort for krevende profesjonelle brukere
Nokian Tyres lanserer nå et nytt piggfritt vinterdekk for skap- og distribusjonsbiler, Nokian Hakkapeliitta CR3. Dekket sparer drivstoff, og gir godt grep og komfortable kjøreegenskaper både i glatte gatekryss i byen og på dårlig brøytede landeveier. Foruten den lave rullemotstanden, er dekkets trygge kjøreegenskaper spesielt utviklet for isete, snødekte og våte veier.

Første vinterdekk oppfunnet for 80 år siden: Nokian ”Kelirengas” klarte svingene trygt på snøføre
Verdens første vinterdekk, og forgjengeren for Nokian Hakkapeliitta, var det såkalte ”Kelirengas” (vinterføredekket) som forgjengeren til Nokian Tyres, Finlands Gummifabrik Aktiebolag, lanserte i 1934. I år er det 80 år siden verdens første vinterdekk ble oppfunnet.

 


Juni, 2013

Bekymringsfri ferie med bil og dekk i toppform
Bilen settes på harde prøver i ferien. Fullastet, lange kjøreetapper, skiftende forhold og høye hastigheter om ferieturen går på kontinentet avslører fort svakheter med bilen. Det er derfor viktig å sjekke både lufttrykk og bremser før ferien. En fullastet bil trenger 10-15 prosent mer luft enn normalt. Sommerdekk av høy kvalitet gir best beskyttelse mot vannplaning.

 


Mars, 2013

Ny verdensrekord for kjøring på is: Svimlende 335,71 km/t med piggdekk!
Med en hastighet på hele 335,71 km/t kjørte Nokian Tyres testfører Janne Laitinen inn til ny verdensrekord på is. Rekorden ble satt 9. mars i bitende vinterkulde på en isbane på Bottenviken utenfor Uleåborg. Testbilen var utstyrt med nyeste generasjon Nokian Hakkapeliitta 8 piggdekk (255/35R20 97 T XL) fra Nokian Tyres, verdens ledende produsent av vinterdekk.

 


Februar, 2013

Nytt piggdekk for nordiske forhold: Nokian Hakkapeliitta 8 – overlegent grep og rullemotstand
Nokian Tyres, spesialist på krevende vinterforhold, lanserer høsten 2013 et nytt piggdekk for nordiske forhold. Takket være sine overlegne egenskaper mestrer Nokian Hakkapeliitta 8 all slags føre som kan forekomme i løpet av vinteren. Nokian Tyres, oppfinneren av vinterdekket, har utviklet en unik piggteknikk som gir enestående grep på is og snø.

Nytt piggfritt SUV-vinterdekk: Nokian Hakkapeliitta R2 SUV – nordisk komfort og topp stabilitet
I tillegg til nye vinterdekk for personbiler, lanserer Nokian Tyres også et nytt piggfritt vinterdekk for SUV-modeller. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV gir robust vintergrep med presise og komfortable kjøreegenskaper.

Nytt piggfritt vinterdekk for skiftende vinterføre: Nokian Hakkapeliitta R2 – komfort for nordiske forhold
Det nye piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2 mestrer selv vanskelig vinterføre uten problemer. Dekket ruller lett, og gir utmerket grep både i glatte veikryss og på snødekte landeveier. Nokian Tyres, oppfinneren av vinterdekket, maksimerer isgrepet for nordiske piggfrie vinterdekk, og nye Nokian Hakkapeliitta R2 har tatt et langt skritt videre i utviklingen.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk – for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon!
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier