Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

13.09.2017

Nokian Tyres introduserer nesten 200 nye produkter den kommende vintersesongen. Fremst står det hittil mest avanserte piggdekket i Hakkapeliitta dekkfamilien, Nokian Hakkapeliitta 9. Det nye dekket tar sikkerhet og kjørekomfort til det ekstreme. Det omfattende dekkutvalget inneholder også dekk med sterke testresultater fra tidligere år, som har blitt valgt gang på gang av sjåfører som vektlegger kvalitet og sikkerhet.

Det fornyede utvalget av vinterdekk inkluderer piggdekk og piggfrie vinterdekk for små og mellomstore biler, større SUV-modeller, sportsbiler og robuste varebiler. Premium vinterdekk er også tilgjengelig for el-biler og hybrid-biler som stadig vokser i popularitet.

- Vi har fornyet hele vårt vinterutvalg som er mer omfattende og moderne enn noen gang. Vi har lagt store investeringer i dekk- og piggteknologi, og resultatet er produkter av høyeste kvalitet for den kommende vinteren: Nokian Hakkapeliitta 9 og Hakkapeliitta 9 SUV. Modellene tilbyr sikker kjøring under selv de mest krevende vinterforholdene, sier Kjetil Røssel, dekkspesialist og produktsjef i Nokian Tyres.

Nokian Hakkapeliitta 9 benytter seg av unik pigg-teknologi

Nokian Hakkapeliitta 9 er det mest teknologisk avanserte vinterdekket fra Nokian Tyres. Dekkets egenskaper er basert på det innovative og funksjonelle piggkonseptet som tilbyr både ypperlig langs- og tverrgående grep på vinterveier.

Dekket tilbyr best mulig sikkerhet på vinterveier, og består av to ulike type pigger som bidrar på hver sin måte. Dette er en nyskapning markedet aldri har sett tidligere. Piggene på de ytre kantene er designet for å holde bilen godt plantet på veien i glatte svinger, mens piggene i det midtre området maksimerer veigrepet under bremsing og akselerasjon.

Stillegående og stabilt                                                                                                          

I tillegg til den doble piggteknologien, har Nokian Hakkapeliitta 9 flere innovasjoner som bidrar til at dekket presterer balansert og forutsigbart, selv i ekstreme forhold. Eco Stud puten demper sammenstøtet med veien, og sammen med piggene sørger de for stabil styreevne og lavt støynivå.

Sjåfører vil også sette pris på lavere rullemotstand som kan ses i direkte sammenheng med lavere drivstofforbruk og gjør dekket dermed både mer økonomisk og mer miljøvennlig. Miljøet har også stått sentralt i utviklingen av dekkets slitebane, ettersom den inneholder mer bærekraftige og holdbare materialer enn tidligere. Den nye typen mønster og gummiblanding forbedrer også veikontakten og tilfører både komfort og stabilitet under kjøreturen.

Overlegen vintersikkerhet

Nokian Hakkapeliitta 9 tilbyr den velkjente Hakka-garantien som hjelper sjåfører i tilfelle de skulle punktere. Garantien er gratis, og kan aktiveres umiddelbart etter at dekkene er kjøpt. En annen praktisk egenskap er mønsterdybde indikatoren som viser hvor slitt dekket er. Når snø symbolet ikke lenger vises er det bare fire millimeter mønsterdybde igjen, og dekket bør erstattes.

Utvalget av Nokian Hakkapeliitta 9 består av 52 produkter fra 14 –til 20 tommer. Utvalget inkluderer også Nokian Hakkapeliitta 9 SUV som tilbyr balansert grep for SUV-biler. Dekkets sidevegger er forsterket med aramidfibre, samme materiale som brukes i skuddsikre vester, og er derfor ekstremt holdbart selv under krevende bruk. Dekk med og uten pigger for alle kjøreforhold

Nokian Tyres sitt omfattende vinterutvalg tilbyr passende dekk for alle sjåfører. En pioner innen vinterdekk som kjenner nordiske forhold.

De som trives best med piggfrie dekk vil like det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R2. Dekket kombinerer ypperlig kjørekomfort, ekstremt lav rullemotstand og godt veigrep på både snø og is. Et førsteklasses vintergrep har blitt til ved å tilføre små grepspartikler som griper fast i underlaget, også på isete veier.

Piggdekket Nokian Hakkapeliitta 8 har gått seirende ut av flere dekktester, og passer for dem som ønsker seg pålitelig holdbarhet og maksimal sikkerhet. Dekket har flere pigger enn normalt. Disse er plassert etter møysommelig dataoptimalisering. Piggene griper isen bestemt, og gir et overlegent veigrep.

Hakkapeliitta-familien er supplert med de nye piggdekkene Nokian Nordman 7 og Nokian Nordman 7 SUV. Dette er prisvennlige dekk som likevel er pålitelige om vinteren.

Nokian Hakkapeliitta- og Nokian Nordman-serien er tilgjengelig i de nordiske landene, Russland og Nord-Amerika.

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc, 

Produktsjef Kjetil Røssel, tlf: 64 84 77 26, kjetil.rossel@nokiantyres.com

 

Nokian Hakkapeliitta 9 – Teknologiske innovasjoner i våre nye vinterdekk

Nokian Hakkapeliitta R2 – Det sterkeste piggfrie vinterdekket for krevende nordiske forhold

Nokian Hakkapeliitta C3 – Et holdbart og nytt piggdekk for varebiler

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Et komfortabelt piggfritt varebildekk for nordiske veier

Nokia LT2 – Robust vinterdekk for tunge SUV-modeller og små lastebiler

 


Siste nytt fra Vianor

Juli, 2020

Sommerpraten: Sommer på hjul med Katrine
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! Denne gangen har vi snakket med Katrine Køste, Supply Chain Manager for Vianor Scandinavia.

Sjekk bremsene dine – før de ikke stopper deg
Bremsene er bilens viktigste sikkerhetsutstyr, men når sjekket du dem egentlig sist? De kan nemlig være dårligere enn du tror, og uten at du legger merke til det. Som bilfører er du ansvarlig for bilens tekniske stand, hvilket innebærer at du må vite at bremsene fungerer optimalt.

Sommerpraten: Sommer på hjul med Per Morten
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! I dag går turen til Vianor Tynset, og avdelingsleder Per Morten Aasegård.

Sommerpraten del 2: Sommer på hjul
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! I dag har vi tatt sommerpraten med Barbro Johansen, markedskoordinator i Nokian Tyres og Vianor.

Sommerpraten: Sommer på hjul
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie!

Dette betyr varsellampene
Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien
Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!

 


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk
Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!

 


Mai, 2020

NOKIAN TYRES TAR BÆREKRAFTIG GREP MED DEKKPOSER
Som første dekkprodusent i verden lanserer Nokian Tyres miljøvennlige dekkposer. Ved å lage posene ved hjelp av biomateriale, reduseres utslippene av karbondioksid med opptil 75 prosent, sammenlignet med vanlig produksjon.

Fem tips for lagring av dekk
Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.

 


April, 2020

Sommervei betyr sommerdekk
I disse spesielle tider kan dekk virke som en liten bekymring. Det kan føles som at det å bruke piggfrie vinterdekk i sommer er mindre bry enn å bytte til sommerdekk - spesielt ettersom mange av oss ikke kjører så mye som vanlig akkurat nå. Imidlertid er dekk en like viktig del av trafikksikkerheten som alltid, og med sommerdekk i god stand vil du øke sikkerheten på sommerveiene betraktelig. Dette er grunnen til at du ikke bør glemme å se nøye på hva som ruller under bilen din.

Velg kvalitetsdekk for sikkerhet på sommerveien - lavere drivstofforbruk gir også besparelser
Dekk er et viktig utstyr som påvirker bilens sikkerhet, da de er kjøretøyets eneste kontaktpunkt med veibanen. Når du kjøper nye dekk, kan billigere dekk virke som et godt alternativ for lommeboka, men på lang sikt er ofte kvalitetsdekk mer lønnsomt og fremfor alt sikrere.

Utsatt frist for å ta av piggdekkene frem til 1. mai
I år er det en svært spesiell tilstand, og Korona-situasjonen gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet. Vanligvis skal piggdekk av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, og innen 1. mai for Nord-Norge. I år gjelder altså ut april måned både i sør og nord.

 


Mars, 2020

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare
Vi ivaretar sikkerheten til våre kunder og ansatte. På alle våre servicesentre har tiltak blitt iverksatt for å håndtere korona-situasjonen, slik at kunder kan få et trygt besøk hos oss. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter utviklingen og anbefalinger.

 


Februar, 2020

Sjekk dette før du legger ut på langtur med bilen
Dette er sjekkpunktene på dekkene du må gå gjennom før du legger ut på lange kjøreturer i vinterferien.

 


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde
Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.

 


Juni, 2019

Slik gjør du motorsykkelen sommerklar!

Viktigheten av å etterstramme etter hjulskift

 


Februar, 2019

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

 


Januar, 2019

Skal du snart ta EU-kontroll på bilen din? Da bør du vite dette!

Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

Hvordan unngå at spylervæsken fryser til is

Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

 


Desember, 2018

Få 500 kroner i prisavslag ved å registrere deg på SnapSkan

Sørg for at bilen din er klar for kulden

 


November, 2018

Dette kan du gjøre hvis du opplever batteritrøbbel på vintertiden

Har du husket å etterstramme hjulene dine?

Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

 


Oktober, 2018

Oslo motorshow 26.-28. oktober

Skal du gjenbruke fjorårets vinterdekk?

Du bør bytte til vinterdekk - nå

Alt du trenger å vite om vinterdekk for din elbil

Disse dekkene vant NAF-testen

 


August, 2018

Slik lagrer du sommerdekkene dine

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier