Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

08.09.2017

Sommerdekket Nokian Hakka Blue 2 SUV er et trygt og pålitelig valg for SUV og crossover-modeller. Ypperlig grep på våte veier er dekkets viktigste særpreg, noe som gir enkel og komfortabel kjøring selv i regnvær. 

Nokian Hakka Blue 2 SUV er den robuste storebroren til Nokian Hakka Blue 2 som ble introdusert denne våren, og er skreddersydd for SUV-biler på nordiske veier. Dekket slutter seg til Nokian Tyres sin nye generasjon med sommerdekk

Det nyeste familiemedlemmet beskytter godt mot vannplaning. Den robuste strukturen, kombinert med forsterkede sidevegger, gjør at dekket kan motstå støt og kutt som kan inntreffe under kjøring. Steinavvisere i hovedsporene sørger for ytterligere holdbarhet, mens All Terrain Claws på kantene forbedrer veigrepet. 

Dekket tilbys i hastighetskategoriene H (201 km/t) og V ( 240 km/t), og utvalget består av 21 produkter fra 16 til 19 tommer. Nokian Hakka Blue 2 SUV vil være tilgjengelig våren 2018. Nøkkelmarkeder er de nordiske landene og Russland. 

Vannplaningens fiende

Nokian Hakka sommerdekk er utviklet spesielt for varierende, nordiske forhold. Temperaturen kan variere mye, og regnvær kommer gjerne plutselige og i store mengder. Det er fort gjort å glemme farene ved vannplaning under plutselige værendringer.  

– Dekkmønsteret spiller en viktig rolle på våte veier. Det må være i stand til å lede vannet ut og bort fra undersiden av dekket. Derfor har vi fokusert på forebygging mot vannplaning ved å designe Dry Touch 2-seipene som effektivt samler vann fra området mellom dekket og veien. Vann ledes inn i dekkets brede hovedmønster og videre bort fra dekket, forklarer Kjetil Røssel, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres. 

Nokian Hakka Blue SUV Hybrid gummiblanding gir ytterligere sikkerhet i regnvær. Dette er en ny generasjon gummiblanding som er utviklet for varierende værforhold, og som gir forbedret grep på våte veier. Blandingen inneholder avansert polymermateriale og forbedret silica-struktur, noe som reduserer friksjon og følgelig senker temperaturen. Lavere temperatur reduserer rullemotstanden og dermed også drivstofforbruket. Dekket har blitt gjort stivere for å gi mer stabil kjørefølelse og økt slitestyrke. 

Robust struktur og stabil styreevne

Kraftfulle SUV-biler krever mye av dekkene. De må være sterke og stødige for å holde det store, tunge kjøretøyet stabilt på utfordrende veier. I tillegg til å fungere godt på vanlige veier, må dekket også være pålitelig på grusveier og under mer landlige kjøreforhold. Dekkets All Terrain Claws griper overflaten på myke underlag og forbedrer grepet under akselerasjon og brems. 

I tillegg til sterk og robust struktur tilbyr Aramid Sidewall-teknologien en ny type holdbarhet. Dekkets sidevegg-struktur inneholder sterke aramidfibre som gjør dekket mer motstandsdyktig mot støt og rifter som ellers kan ødelegge dekket eller forstyrre kjøreturen. 

Mange dekk kan enkelt skades av at steiner sitter fast i dekkmønsteret, og over tid resultere i en punktering. Steiner kan også bli løsne under kjøring og skade frontruten til bilen bak deg. Nokian Hakka Blue 2 SUV har steinavvisere i dekkets hovedspor. Disse hindrer skarpe steiner fra å sette seg fast, og penetrere dekkstrukturen. Steinavvisere forlenger dekkets livssyklus og reduserer antallet steiner som flyr ut av sporene. 

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV – Barsk utøver i vått vær  

  • Ypperlig grep på våte veier
  • Robust struktur og stabil styreevne
  • Utmerket slitestyrke

Nokian Hakka sommerdekk er pålitelige fra tidlig vår til sent på høsten

Sommerdekk skal fungere trygt og pålitelig på både kalde morgener tidlig om våren og slapsete veier sent om høsten. Spesifikk nordisk ekspertise, sikkerhetsfokus og bærekraftig miljøvennlighet gjør Nokian Hakka sommerdekk naturlig nordisk. Alle Nokian Hakka sommerdekk er dekket av Hakka-garantien

Innovasjoner: Dry Touch 2 seiper samler effektivt vann fra området mellom dekket og veien. Vannet ledes inn i dekkets brede hovedspor og videre ut fra dekket. Designet sikrer at våtgrepet består selv når dekket slites.  

Nokian Hakka Blue SUV Hybrid gummiblanding forbedrer våtgrepet og gir lavere drivstofforbruk. Den mer hardbarkede gummiblandingen er skreddersydd for SUV-biler, sikrer stødig kjørefølelse og forbedrer slitestyrken. 

Aramid Sidewall-teknologien tilfører en ny type holdbarhet. Aramidfibre styrker dekkets sidevegger og gir holdbarhet og beskyttelse under krevende kjøreforhold. Fibrene gjør dekket mer motstandsdyktig mot støt og rifter. 

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc: Dekkekspert og produktsjef Kjetil Røssel tlf: 64 84 77 26

kjetil.rossel@nokiantyres.com

Teknisk leder for kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 matti.morri@nokiantyres.com 

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn


Siste nytt fra Vianor

Juli, 2020

Sommerpraten: Sommer på hjul med Katrine
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! Denne gangen har vi snakket med Katrine Køste, Supply Chain Manager for Vianor Scandinavia.

Sjekk bremsene dine – før de ikke stopper deg
Bremsene er bilens viktigste sikkerhetsutstyr, men når sjekket du dem egentlig sist? De kan nemlig være dårligere enn du tror, og uten at du legger merke til det. Som bilfører er du ansvarlig for bilens tekniske stand, hvilket innebærer at du må vite at bremsene fungerer optimalt.

Sommerpraten: Sommer på hjul med Per Morten
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! I dag går turen til Vianor Tynset, og avdelingsleder Per Morten Aasegård.

Sommerpraten del 2: Sommer på hjul
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie! I dag har vi tatt sommerpraten med Barbro Johansen, markedskoordinator i Nokian Tyres og Vianor.

Sommerpraten: Sommer på hjul
Vi har snakket med et knippe av våre ansatte i Vianor om deres ferieplaner. De gir deg sine beste tips for en optimal bilferie!

Dette betyr varsellampene
Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien
Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!

 


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk
Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!

 


Mai, 2020

NOKIAN TYRES TAR BÆREKRAFTIG GREP MED DEKKPOSER
Som første dekkprodusent i verden lanserer Nokian Tyres miljøvennlige dekkposer. Ved å lage posene ved hjelp av biomateriale, reduseres utslippene av karbondioksid med opptil 75 prosent, sammenlignet med vanlig produksjon.

Fem tips for lagring av dekk
Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.

 


April, 2020

Sommervei betyr sommerdekk
I disse spesielle tider kan dekk virke som en liten bekymring. Det kan føles som at det å bruke piggfrie vinterdekk i sommer er mindre bry enn å bytte til sommerdekk - spesielt ettersom mange av oss ikke kjører så mye som vanlig akkurat nå. Imidlertid er dekk en like viktig del av trafikksikkerheten som alltid, og med sommerdekk i god stand vil du øke sikkerheten på sommerveiene betraktelig. Dette er grunnen til at du ikke bør glemme å se nøye på hva som ruller under bilen din.

Velg kvalitetsdekk for sikkerhet på sommerveien - lavere drivstofforbruk gir også besparelser
Dekk er et viktig utstyr som påvirker bilens sikkerhet, da de er kjøretøyets eneste kontaktpunkt med veibanen. Når du kjøper nye dekk, kan billigere dekk virke som et godt alternativ for lommeboka, men på lang sikt er ofte kvalitetsdekk mer lønnsomt og fremfor alt sikrere.

Utsatt frist for å ta av piggdekkene frem til 1. mai
I år er det en svært spesiell tilstand, og Korona-situasjonen gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet. Vanligvis skal piggdekk av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, og innen 1. mai for Nord-Norge. I år gjelder altså ut april måned både i sør og nord.

 


Mars, 2020

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare
Vi ivaretar sikkerheten til våre kunder og ansatte. På alle våre servicesentre har tiltak blitt iverksatt for å håndtere korona-situasjonen, slik at kunder kan få et trygt besøk hos oss. Vi følger situasjonen nøye, og iverksetter tiltak etter utviklingen og anbefalinger.

 


Februar, 2020

Sjekk dette før du legger ut på langtur med bilen
Dette er sjekkpunktene på dekkene du må gå gjennom før du legger ut på lange kjøreturer i vinterferien.

 


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde
Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.

 


Juni, 2019

Slik gjør du motorsykkelen sommerklar!

Viktigheten av å etterstramme etter hjulskift

 


Februar, 2019

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

 


Januar, 2019

Skal du snart ta EU-kontroll på bilen din? Da bør du vite dette!

Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

Hvordan unngå at spylervæsken fryser til is

Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

 


Desember, 2018

Få 500 kroner i prisavslag ved å registrere deg på SnapSkan

Sørg for at bilen din er klar for kulden

 


November, 2018

Dette kan du gjøre hvis du opplever batteritrøbbel på vintertiden

Har du husket å etterstramme hjulene dine?

Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

 


Oktober, 2018

Oslo motorshow 26.-28. oktober

Skal du gjenbruke fjorårets vinterdekk?

Du bør bytte til vinterdekk - nå

Alt du trenger å vite om vinterdekk for din elbil

Disse dekkene vant NAF-testen

 


August, 2018

Slik lagrer du sommerdekkene dine

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier