Øker utvalget med 30 prosent: Dette er årets sommerdekk fra Nokian Tyres

09.03.2015

Nokian Tyres Hakka sommerdekk-familie vokser stadig. Siden i fjor sommer har verdens nordligste dekkprodusent utvidet sitt utvalg av sommerdekk med 30 prosent, og tilbyr nå fire nye sommerdekk til varebil og SUV med førsteklasses grep og kjørekomfort.

Nokians produktutvalg for SUV-segmentet utvider seg stadig og er det mest moderne på markedet. I gummiblandingen tar de blant annet i bruk «aramidfibre» som også brukes av luftfarts- og militærindustrien. Den ekstremt sterke konstruksjonen i sideveggene gir slitestyrke og øker sikkerheten når man ferdes på krevende veiforhold.

- Våre nye SUV-dekk tåler påkjenningen fra hull og groper i asfalten, noe som ikke er uvanlige forhold på norske sommerveier. Dekkenes unike slitestyrke, kombinert med presise kjøreegenskaper, er spesialtilpasset det voksende SUV- markedet i Norge, sier Fredrik Hauge, produktsjef i Nokian Dekk AS.

Voksende utvalg av SUV-produkter

De siste tilskuddene til Nokians sommerdekk-famile, Nokian Hakka Black SUV og Nokian Hakka Blue SUV, har dominert i magasintester i både Norden og Europa. Det allsidige Nokian Hakka Blue SUV er laget for populære små og mellomstore SUVer, mens det sporty Nokian Hakka Black SUV er utviklet for de største SUVene i bilparken. Nokian tilbyr også dekkene Nokian Rotiiva AT og Nokian Rotiiva AT Plus som er spesielt utviklet for lastebiler, større SUVer og pickups; sistnevnte dekk er også egnet for lett offroad kjøring.

I tillegg til de nye SUV-dekkene introduserer Nokian Tyres også det nye varebildekket Nokian Hakka C2. Et sikkert og stabilt varebildekk som enkelt bærer tung last, uten at det går på kompromiss med kjørefølelsen. Den nye serien varebildekk bruker samme dekkmønster til både lettere og tyngre varebiler.

Testet over 15 000 sommerdekk

I tillegg til de nye SUV-dekkene, inkluderer Nokian’s Hakka sommerdekkfamilie også et voksende utvalg dimensjoner for personbiler. Årets utvalg utvides blant annet med det lettrullende dekket Nokian Hakka Green, det sporty Nokian Hakka Black, og det pålitelige Nokian Hakka Blue – et dekk spesielt laget for familiebiler, med svært gode vannplaningsegenskaper.

- Vår intensive testing gjør at vi kan tilby de sikreste sommerdekkene for nordiske veier. I fjor testet vi over 15.000 sommerdekk. Vårt nære samarbeid med ledende bilprodusenter sikrer at våre Hakka sommerdekk utnytter den nyeste teknologien på best mulig måte, sier Hauge.

Ved kjøp av Nokian Hakka sommerdekk medfølger også Hakka Garantien. Dersom et av dekkene dine blir ødelagt, og ikke kan repareres, vil Nokian erstatte dekket med tilsvarende produkt, gratis. Gitt at det ødelagte dekket har vært brukt på normal måte og er riktig montert. Hakka Garantien er gyldig i ett år etter kjøpet og til en mønsterdybde på fire millimeter.

Nokian Hakka Black SUV - Topp ytelse og ekstrem holdbarhet

De presise kjøreegenskapene og den unike holdbarheten til det sporty Nokian Hakka Black SUV gir de som kjører kraftige SUVer full glede av bilens egenskaper. Hakka Black SUV er utviklet for de største SUVene og utvalget dekker størrelsene 17-22 tommer og hastighetene V (240 km/t), W (270 km/t), og Y (300 km/t).

Hoved innovasjoner: Nokian Aramid Sidewall teknologi hindrer skader på sideveggen. Trumpet Grooves og Blade Grooves gir sikkerhet på våte veier. Black Coral Silica gummiblanding gir mer presise kjøreegenskaper og bedre grep på vått underlag.

Les mer: http://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-black-suv/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlackSUV

Se video: http://youtu.be/u00rU28qq98

Nokian Hakka Blue SUV - kjørekomfort og slitestyrke som aldri før

Nokian Hakka Blue SUV er et dekk for variert SUV kjøring, som tåler den aller røffeste bruken samtidig som det sparer drivstoff. Det komfortable og sporty dekket gir deg mye kjøreglede da det har god slitestyrke og meget sterke sidevegger. Utvalget består av totalt 32 produkter, med størrelser fra 15 til 18 tommer. De tilgjengelige hastighetene er T (190 km/t), H (210 km/t), og V (240 km/t).

Hoved innovasjoner: Nokian Aramid Sidewall teknologi hindrer skader på sideveggen. Trumpet Grooves og Blade Grooves gir sikkerhet på våte veier. Blue Coral Silica gummiblanding gir bedre grep på tørre og våte veier og mindre drivstofforbruk.

Les mer:http://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue-suv/

Bilder: http://www.nokiantyres.com/HakkaBlueSUV

Se video: http://youtu.be/JS8tJoBGlvo

Nokian Hakka C2 varebildekk - Kontrollert stabilitet og holdbarhet

Stålbeltekonstruksjonen og gummiblanding er optimalisert for å bære tung last på en enkel, sikker, og presis måte. Den nye gummiblandingen Aqua Grip C gir et etterlengtet grep på vått underlag. Nokian Hakka C2 er komfortabelt å kjøre, har lav rullemotstand noe som gir mindre CO2 utslipp. Vi tilbyr markedets bredeste utvalg, på totalt 20 produkter, fra 14 tommer opp til 17 tommer.

Les mer: http://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-c2/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaC2

Nokian Rotiiva AT og Rotiiva AT Plus - Robust holdbarhet

Nye Nokian Rotiiva AT og AT Plus sommerdekk er utviklet for lette lastebiler og pickuper; det fungerer utmerket på asfalt, men kan også takle lettere offroad kjøring. Den nye gummien i slitebanen sikrer en lengre levetid.

Les mer: http://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-rotiiva-at/
http://www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-rotiiva-at-plus/

Nokian Hakka personbildekk

Nokian Hakka Black – Høy ytelse for sportslig kjøring

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-black/

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Video: http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Nokian Hakka Blue –Topp sikkerhet på våte veier

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-blue/

Bilder: http://www.nokiantyres.com/HakkaBlue

Video: http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

Nokian Hakka Green - Lettrullende og sikkert under skiftende forhold

Les mer: www.nokiantyres.no/sommerdekk/nokian-hakka-green/

Bilder: http://www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Video: http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Les mer:

Video: Unik holdbarhet – Nokian Aramid sideveggkonsept http://youtu.be/N5LvBke-UqY

Video: Nokian sommerdekk – ekstremtesting http://youtu.be/WZy9SCkV2TQ

Ekstra sikkerhet for nordiske veier: http://www.nokiantyres.no/hakkagaranti/

Mer informasjon: www.nokiantyres.no/


Vianors siste nyheter

August, 2018

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

Nokian Hakka Blue 2 er årets beste sommerdekk
Hvert år er det høye forventninger til NAFs tradisjonsrike kåring av årets beste sommerdekk. Fjorårets vinner var Nokian Hakka Green 2, og det var knyttet stor spenning til om de kunne fortsette suksessen også i 2017. Nykommeren Nokian Hakka Blue 2 gikk nemlig helt til topps i årets kåring, og Nokian Tyres kan juble over førsteplassen for andre år på rad. De viktigste egenskapene Hele 18 ulike dekkmerker ble testet. Disse var i forskjellige prisklasser og forskjellige kvaliteter, og ble testet med samme biltype og under like forhold på et testanlegg i Marseille i Frankrike. Testen bestod av åtte ulike testdisipliner, og sluttresultatet ble basert på de oppnådde poeng i hver testdisiplin.Kort bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning, samt et godt veigrep er de viktigste egenskapene til et sommerdekk. Nokian Hakka Blue 2 scorer jevnt godt i alle disiplinene, og har i tillegg klassens laveste støymåling.- Vi er utrolig stolte over at Nokian Hakka Blue 2 er kåret til det beste sommerdekket på markedet, særlig i en uavhengig og så tradisjonsrik dekktest som det Motor tilbyr, sier Fredrik Hauge, dekkekspert og produktsjef i Nokian Tyres Norge.Les mer

Dette er sommernyhetene fra Nokian Tyres
Det blir lysere, snøen smelter og asfalten tørker opp. Snart er det på tide å skifte til sommerdekk. Nokian Tyres tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets sommerdekk til alle sjåførers behov. Noen nye tilskudd er også på plass. Felles for dem alle er at de er spesialdesignet for den uforutsigbare nordiske sommeren.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Januar, 2016

Ny teknologi: Nokian Tyres utvider bruken av Aramid Sidewall-teknologi– Ultrasterke aramidfibre gir lengre holdbarhet for deg som kjører SUV
Nokian Tyres, verdens nordligste dekkprodusent, øker nå bruken av den innovative Aramid Sidewall-teknologieni sine nye SUV vinterdekk.

 


Oktober, 2015

Nokian Tyres til topps igjen
For andre gang i år har vinterdekkene til Nokian Tyres stukket av med seieren i en viktig vinterdekktest. Nokian Hakkapeliitta 8 og Nokian Hakkapeliitta R2 kåret til beste pigg og piggfrie dekk i Autor Motor og Sport sin vinterdekktest.

Dobbeltseier til Nokian i årets vinterdekktest
Gikk helt til topps i kategoriene for pigg- og piggfrie vinterdekk, for andre året på rad.

 


April, 2015

Vinteren er ikke over – har du gode nok dekk til påskeferien?
Dette må du sjekke før du drar på påskeferie.

 


Mars, 2015

Øker utvalget med 30 prosent: Dette er årets sommerdekk fra Nokian Tyres
Nokian Tyres Hakka sommerdekk-familie vokser stadig.

 


Mai, 2014

Slik gjør du: Kjør sikrere med økt dekklevetid
Med noen enkle grep kan du forlenge levetiden på sommerdekkene dine betydelig, og spare mye penger. Samtidig kjører du sikrere, mer komfortabelt og mer miljøvennlig – og en ekstra bonus er redusert drivstofforbruk på bilen din. Det er sommerdekk av høy kvalitet som er utviklet for norske forhold som har best slitestyrke.

 


Februar, 2014

Verdens første piggfriksjonsdekk: Piggdekket som også er piggfritt!
I forbindelse med 80-års jubileet for vinterdekket presenterer nå Nokian Tyres sitt konseptdekk som viser hvordan fremtidens piggteknikk kan se ut. Ved å trykke på en knapp på dashbordet kan bilføreren få piggene i dekket til å stikke ut for å forbedre grepet når dette trengs. Når friksjonen igjen blir bedre, er det bare å trykke på knappen igjen – og piggene trekkes tilbake inn i dekket.

Nyeste piggteknikk, gjennomprøvde materialvalg fra militær bruk: Nye Nokian Hakkapeliitta 8 SUV piggdekk – meget godt grep og høy slitestyrke
Nokian Tyres, som for 80 år siden lanserte verdens første vinterdekk, lanserer nå et nytt piggdekk for SUV-modeller: Nokian Hakkapeliitta 8 SUV. Det nye dekket har mange nye innovasjoner som forbedrer kjøreegenskapene under tøffe nordiske vinterforhold. Bransjens mest moderne piggteknikk gir meget godt grep på is og snø.

 


Juni, 2013

Bekymringsfri ferie med bil og dekk i toppform
Bilen settes på harde prøver i ferien. Fullastet, lange kjøreetapper, skiftende forhold og høye hastigheter om ferieturen går på kontinentet avslører fort svakheter med bilen. Det er derfor viktig å sjekke både lufttrykk og bremser før ferien. En fullastet bil trenger 10-15 prosent mer luft enn normalt. Sommerdekk av høy kvalitet gir best beskyttelse mot vannplaning.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier