Ta en SnapSkan-måling

Den enkle tjenesten SnapSkan, som er utviklet av Nokian Tyres, måler mønsterdybden på dekkene og hvordan den påvirker trafikksikkerheten. SnapSkan indikerer også når det er på tide å anskaffe nye dekk.

SnapSkan er en gratis tjeneste og kan brukes av alle, uavhengig av bilmerke, modell eller dekkmerke. Det å vite tilstanden på dekkene dine og når det er på tide å fornye dem, gjør kjøringen bekymringsfri og trygg. Tjenesten er tilgjengelig hos Vianors serviceverksteder over hele Norge. 

Nokian Tyres slitasjevarsler

Nokian Tyres sine dekk har en slitasjeindikator (DSI) som gjør at bilisten kan forsikre seg om dekkenes tilstand og sikkerhet. Slitasjeindikatoren i midten av dekkene indikerer hvor mange millimeter som er igjen i dekkenes hovedspor, dvs. hvor mye av slitebanen som er igjen.

Kontrollér dekkene dine hjemme

Du kan enkelt sjekke mønsterdybden på dekkene dine hjemme. En standard fyrstikk med svovelhodelengde på tre eller fire millimeter er et passende sikkerhetsmål. Når svovelhodet plasseres flere steder i dekksporene, skal ikke svovelhodet komme til syne i noen av punktene. Hvis svovelen vises, er ikke mønsterdybden på dekket god nok for trygg kjøring.

Mønsterdybden kan også sjekkes med et kronestykke. Dersom hele hullet i midten synes over mønsterblokken i dekksporet, anbefales det å vurdere et dekkbytte.

Trygg reise!