Kjøp suv dekk

SUV dekk

Kjøp suv dekk

Hakka Black 3 SUV

(5 kundeomtaler)
Hakka GarantiAramid Sidewall Technology
Hakka Black 3 SUV er et premium sommerdekk for kraftige SUVer og crossovere. Nyt stabilitet og pålitelig kjøring selv i høye hastigheter.
Pris fra 2510 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 71dB

Hakka Blue 3 SUV

(15 kundeomtaler)
Hakka GarantiAramid Sidewall TechnologySilent Drive Technology
Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV er et førsteklasses sommerdekk for SUV-er og crossovere, som tilbyr sikkerhet, stabilitet og kjørekomfort for varierende nordisk vær. Dekket har våtgrepsklasse A.
Pris fra 2124 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 70dB

Hakka Black 2 SUV

(18 kundeomtaler)
Aramid Sidewall Technology
Det suverene sommerdekket Nokian Tyres Hakka Black 2 SUV gir høyytelses SUV-er pålitelighet og optimalt grep ved høye hastigheter. Dekket gir en nøyaktig kjørefølelse og presis manøvrering.
Pris fra 1638 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 71dB

Hakka Blue 2 SUV

(21 kundeomtaler)
Siste sjanse!Aramid Sidewall Technology
Det stillegående sommerdekket Nokian Tyres Hakka Blue 2 tilbyr kjørekomfort og høy sikkerhet fra vår til høst. Ypperlig grep på våte veier for små og mellomstore SUV-er.
Pris fra 1525 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 72dB

Nordman S2 SUV

Sommerdekket Nordman S2 SUV for små og mellomstore SUV-er gir stabil og holdbar ytelse. Dekket er behagelig og balansert for både bykjøring og landeveier.
Pris fra 1379 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 71dB

SportActive 2 EV SUV

Nyhet!
Sommerdekket GT Radial SportActive2 EV SUV gir utmerket våtgrep og lengre rekkevidde for elbiler.
Pris fra 2240 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: A
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): A 69dB

FE2 SUV

GT Radial FE2 SUV er et sommerdekk med høy ytelse for personbiler og kompakte SUV-er. Dekket er designet for å tilby rask og sikker kjøring på sommerveier.
Pris fra 1246 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 69dB

SportActive 2 SUV

Med sommerdekket SportActive 2 SUV kan du oppleve den ultimate kjøreytelsen til din SUV. Et høytytende sommerdekk designet for kraftige SUV-er med et godt forhold mellom pris og kvalitet.
Pris fra 1792 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): A 69dB

Savero SUV

GT Radial Savero SUV er et høyytelses sommerdekk som kombinerer fremragende kjørekomfort med balansert ytelse under våre og tørre forhold. Dekkmønsteret har solide skulderblokker, noe som gir gode bremseegenskaper, treffkraft og svingestabilitet. Med GT Radial Savero SUV får du et kraftfull dekk som kjører trygt i raskt skiftende sommervær. 
Pris fra 1475 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 70dB

Renegade A/T Sport

Nyhet!
Radar Renegade A/T Sport gir pålitelig ytelse i alle terreng. Dekket gir god ytelse både i terrenget og på veien.
Pris fra 2033 kr/stk
Dekklasse: C2
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 75dB

RPX 800+ SUV

Radar RPX-800+ SUV er et komfortabelt dekk som passer godt til urban langkjøring, som krever høy fart og godt grep. Dette er økonomiske dekk som skal levere kraft og stabilitet til tross for variasjoner i det nordiske sommerværet.
Pris fra 1298 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 72dB

Renegade A/T5

Radar Renegade A/T5 er et terrengdekk som yter godt både i terrenget og på veien.
Pris fra 1499 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: D
Dekkstøy (dB): B 75dB

Mer om SUV dekk

SUV er en av de mest populære biltypene som finnes i dag, og dekkene de bruker skiller seg fra dekk som blir brukt til andre typer biler. De er mer robuste, og er laget for å tåle større belastninger, både når det kommer til kjøring på motorvei, grusvei, i terreng eller i byen. SUV-er kjennetegnes av at de har høyere bakkeklaring, er romsligere og mer allsidige enn personbiler – spesielt når det kommer til kjøring ute i terrenget. Det finnes også flere ulike typer SUV-dekk, basert på hvor og hvilket underlag de skal brukes på, samt årstid. Hos Vianor har vi et stort utvalg av både sommerdekk og vinterdekk til din SUV, og på våre verksteder tilbyr vi også dekkservice ved kjøp av dekk.

Finn riktige dekk til din SUV

SUV-dekk er designet for bilmodeller som er laget for å håndtere tung last, og har en kraftigere motor enn vanlige biler. SUV-dekk har en forsterket struktur for å håndtere den tunge lasten, og de er designet for å ha kortere bremselengde og bedre grep ved høye hastigheter. På samme måte som når du velger dekk for ordinære biler, bør du investere i høykvalitetsdekk for å sikre trygg kjøring, og for at dekkene skal vare så lenge som mulig.

Viktige faktorer ved valg av SUV- og offroad-dekk

Sikkerhet, komfort og kjøreegenskaper er tre viktige aspekter når du skal ha nye dekk til bilen din. Hvor du skal kjøre mest er også en viktig variabel, ettersom dekk som brukes til by- og landeveiskjøring har andre egenskaper enn off-road-dekk.

SUV er et vidt begrep, og det finnes mange ulike typer. Disse bilene kommer i forskjellige størrelser, med ulike funksjoner, og er tilpasset ulike typer bruk. Dette gjelder også for dekkene, og du burde velge dekk som passer til din bil og dine behov. De fleste SUV-er har firehjulstrekk, men det finnes også modeller med tohjulstrekk og AWD (all-wheel drive). Noen av modellene er til og med designet spesielt med tanke på kjøring i terreng, mens andre modeller med tohjulstrekk er mer egnet for kjøring i byer og på landveier.

Noen nyttige tanker å gjøre seg før du bestemmer deg for nye SUV-dekk:

● Om du har en stor eller liten bil – hvor mye bilen veier

● Har bilen din tohjuls- eller firehjulstrekk

● Hvor kraftig motor din SUV har

● Om bilen din er elektrisk, har forbrenningsmotor eller er en hybrid

● Hvilke veier og hvilket underlag du kjører mest på

● Om du kjører mest i byer og på motorvei eller i tøffere terreng

Sommerdekk, piggdekk eller piggfrie dekk for din SUV

Hos Vianor har vi SUV-dekkene du trenger for all slags bilkjøring, året rundt. Vårt landstrakte land endres betraktelig med sesongene, og det er viktig at du har dekk som kan mestre føret du kjører på. SUV-dekk følger samme regler som andre dekk, som betyr at du burde bytte mellom sommerdekk og vinterdekk når fører tilsier det. Hvis du bruker piggdekk, må disse av senest første mandag etter 2. påskedag, eller 1. mai i våre tre nordligste fylker.

Følg produsentens anbefalinger

Sørg for at dekkene du kjøper til din SUV oppfyller bilprodusentens krav. Disse finner du i bilens instruksjonsbok. Dekkene må ha riktig lasteindeks og størrelse. Feil lasteindeks kan føre til at dekkene brister under tunge belastninger, og feil diameter eller størrelse på dekkene kan resultere i dårligere kontroll over kjøretøyet. Hvis du fortsatt er usikker på hvilke SUV-dekk du skal velge, kan du kontakte ditt nærmeste Vianor-verksted og få hjelp av våre dekkeksperter.

Bruk offroad-dekk hvis du kjører i krevende terreng

Vi anbefaler at du bruker terrengdekk hvis du kjører i utfordrende terrengforhold med din SUV. Offroad-dekk har et unikt og robust mønsterdesign som gir sikkert grep på vått underlag og utmerket ytelse på ujevne overflater som grus, stein og skogsveier. 

Hva kjennetegner et SUV- og offroad-dekk?

Forkortelsen SUV er hentet fra det engelske navnet på disse bilene, og står for Sport Utility Vehicle. De første SUV-ene var laget spesielt med tanke på kjøring i ulendt terreng, men har siden blitt utviklet til bruk i både byer og det daglige. SUV er i dag en av de mest foretrukne biltypene på norske veier, og de passer like bra til både dagligdags bruk og i mer tøffe omgivelser. I tillegg til de vanlige dekkmerkingene som finnes på alle dekk, har SUV-dekk ofte ekstra symboler på siden av dekket. Disse symbolene kan inkludere:

● HP (High Performance): Dekk designet for høyhastighetskjøring uten mye dekkstøy. HP-dekk er laget av en mykere gummiblanding og slites derfor raskere enn andre SUV-dekk. Disse dekkene er ikke ment for offroad-kjøring og er beregnet for de som kun kjører på asfalterte veier.

● ST (Sports Terrain): Samme prinsipp som HP-dekk, ST-dekk brukes bare for kjøring på gode veier og motorveier. Forskjellen her er at ST-dekk har mindre stive sidevegger og gir en mer komfortabel kjøretur.

● HT (Highway Terrain): Disse dekkene er også laget for kjøring på asfalterte veier, men har moderat godt grep selv på landeveier med gjørme. De anbefales imidlertid ikke for offroad-kjøring.

● AT (All Terrain): Universale dekk som har utmerkede egenskaper både på asfalterte veier og lett terreng, som grusveier. All Terrain SUV-dekk har forsterkede sidevegger og tåler kjøring på sand, steiner og snø.

● MT (Mud Terrain): Dekk for de som sjelden kjører på asfalterte veier og foretrekker offroad-kjøring. Designet for å gi godt grep i gjørme og sumpete terreng med dype mønstre. Anbefales ikke for motorveikjøring.

Få hjelp til å finne riktige SUV- og offroad-dekk hos Vianor

For å finne dekk som passer til bilen din, kan du enten se i bilens instruksjonsbok eller bruke vår smarte dekkvelger øverst på denne siden. Søk ved hjelp av registreringsnummer, bilmodell eller dekkdimensjon for å se produkter som er kompatible med ditt kjøretøy.

Med Vianor dekkservice får du alltid et perfekt resultat, og vi hjelper deg å finne de riktige dekkene til din SUV! Våre erfarne fagfolk står parat til å gjøre jobben for deg, og med vår dekkskift-service får du i tillegg flere gode fordeler, inkludert blant annet sjekk av dekktrykk.

Hvis du virkelig vil slippe å tenke på dekkskift, kan du overlate alt til oss gjennom vårt dekkhotell – vi oppbevarer dekkene dine og tar oss av all jobb, mens du sparer tid og slipper tunge løft! Servicen inkluderer også vask, forsikring og kontroll av dekkene, samt at du får en automatisk innkalling når neste hjulskift nærmer seg.