Slik velger du riktige felger til bilen din

Det er mange grunner til å kjøpe nye felger. Det kan hende du trenger nye felger til sommer- eller vinterdekkene dine, eller kanskje du vil endre utseendet eller kjøreegenskapene til bilen du kjører. Når du skal kjøpe felger, må du være oppmerksom på noen grunnleggende ting for å gjøre et godt kjøp.

For det første må du vite felgens diameter i tommer og bredden. Diameteren i tommer er alltid den samme som diameteren på dekket, og dekket må også passe til bredden på felgen. Hvis du vil øke eller redusere diameteren, må du se etter tillatt dekkbredde for bilen i vognkortet.

Det er helt nødvendig å kontrollere antall bolter som brukes til å feste felgen til bilen og boltemønsteret, eller avstanden mellom boltene. Disse målene må alltid samsvare med bilen og de kan ikke endres.

Du må også vite dekkets innpress (ET) eller avstanden fra anleggsflaten på navet til senterlinjen på felgen. Hvis du endrer innpressen, kan det ha en betydelig innvirkning på kjøreegenskapene til bilen.

Felger av høy kvalitet er slitesterke og lette

Når det gjelder felger, går pris og kvalitet vanligvis hånd i hånd. Faktorene som har mest innvirkning på prisen på felgene er størrelsen, merket og produksjonsmetoden. Støpte felger er billigere og de kan også ha høy kvalitet, men de er tunge og påvirker derfor bilens kjøreegenskaper og drivstofforbruk. Dyrere smidde felger er lettere og mer solide.

Når du velger felger til vinterbruk, er det også nyttig å se på modell og overflatebehandling. Fjerning av snø fra felger med mange eiker tett inntil hverandre er tidkrevende, mens overflaten på de billigste felgene kanskje ikke tåler veisalt.

Du kan få hjelp fra felgprodusentene og personalet vårt

Den enkleste måten å finne informasjon om den typen felg du trenger til bilen din, er å bruke felgvelgere fra felgimportører: https://www.spesialfelger.no/felger/felgguide.aspx

Når du har den informasjonen, kan du søke etter passende felger i nettbutikken vår og bestille montering. Hvis du har spørsmål om bestemte dekk eller felger passer til bilen din, kan du ta kontakt med oss på 915 11 500. Fagfolkene hos Vianor hjelper deg gjerne med å finne dekk og felg som passer best til din bil.