Slik velger du riktige felger til bilen din

Det finnes mange gode grunner til å kjøpe nye felger. Kanskje du trenger ytterligere et sett med felger til vinter- eller sommerdekkene, kanskje du ønsker å endre utseende eller forbedre bilens kjøreegenskaper. Det er dog en rekke tekniske faktorer når du skal velge felger, og det kan være lurt å spørre en ekspert for å forsikre deg om at du får riktige felger til bilen din.

Det er viktig at de ulike dimensjonene på felgen passer til bilen. Når du kjøper felger må du tenke på følgende:

  • Felgstørrelse (diameter) og felgbredde i tommer. Bilens registreringsbevis inneholder informasjon om dekkstørrelsen som bilen er registrert for, og brukermanualen inneholder vanligvis informasjon om felgstørrelsen som er anbefalt av bilprodusenten. OBS! Felgstørrelsen i tommer må alltid være den samme som dekkstørrelsen i tommer. Dekkene må også passe til bredden på felgen.
  • Sjekk hvor mange hjulbolter felgen skal monteres med på bilen. Du kan se på antall bolter på felgene du allerede har på bilen.
  • Boltsirkel dvs. avstanden mellom bolthullene.
  • Det er viktig at antall bolter og boltsirkel er riktig, da disse ikke kan endres.
  • Innpress (innrykkdybde, ET) dvs. avstanden fra felgmonteringsflensen til senterlinjen på felgen. Endring av innpresset kan påvirke bilens kjøreegenskaper. 
  • Størrelse på senterhullet på felgen. Best passform er med ferdigtilpassede felger (plug & play), hvor senterhullet har samme størrelse som bilens hjulnav. Hvis senterhullet på felgen er større enn navet, kan felgen sentreres rundt navet ved hjelp av en senterring. Hvis senterhullet på felgen er for lite, kan ikke felgen monteres på bilen.
  • Dersom du ikke kjenner boltsirkel, senterhullstørrelse eller andre viktige dimensjoner på bilen, burde du konsultere en ekspert før du kjøper nye felger.

Felger av høy kvalitet er slitesterke og lette

Når det kommer til felger går pris og kvalitet ofte hånd i hånd. Faktorene som har størst innvirkning på felgprisen er størrelse, merke og produksjonsmetode. Støpte felger er billigere og kan også være av høy kvalitet, men de er tunge og påvirker derfor bilens kjøreegenskaper og drivstofforbruk. Dyrere smidde felger er lettere og mer holdbare.

Ved valg av felger til vinterbruk er det også greit å se på konstruksjon og overflatebehandling. Å fjerne snø fra felger med mange tett plasserte eiker er tidkrevende, mens overflaten på de billigste felgene kanskje ikke takler veisalt så godt.

Vianor hjelper deg med å velge riktige felger

Ved hjelp av bilens registreringsnummer, modell eller felgstørrelse kan du søke i vår nettbutikk etter passende felger og dekk, og bestille time for montering. Felgsøket vårt viser alternativene for bilen din, og du kan velge en felg som ligner på dine nåværende felger eller en som dekker dine nye behov. Det finnes også felgsøkemotorer på felgprodusentenes nettsider. Mange av dem har en funksjon som visualiserer hvordan felgene ville sett ut på bilen din.

Har du spørsmål om spesifikke dekk eller felger passer til din bil, ta kontakt med våre serviceverksteder, ring oss på telefon 915 11 500, epost eller via chat. Vianors eksperter hjelper deg gjerne med å finne de dekkene og felgene som passer best for din bil og bruk.

Kjøp nye felger her

Ønsker du deg nye felger?

Test vårt enkle felgsøk! Finn felgene du ønsker deg og som passer til din bil ved å legge inn registreringsnummer, bilmodell eller felgstørrelse.

Finn felger