Dekkdimensjoner
Dekkdimensjoner

Dekkdimensjoner

I tabellen nedenfor finner du dekkdimensjoner for din bil, SUV eller varebil sortert etter felgens størrelse. Ved å klikke på riktig dekkdimensjon, kan du se alle dekkalternativene for bilen din. Du kan da enkelt bestille dekkene direkte i vår nettbutikk. Våre profesjonelle dekkmontører hjelper deg med å montere dekkene dine trygt. Når du legger dekkene i handlekurven, vil nettstedet automatisk anbefale dekk service for å få de nye dekkene montert, balansert og byttet ut på bilen din - Praktisk og enkelt!

Velg en felgstørrelse for å se alle dekkdimensjoner

* De vanligste dekkstørrelsene

Velg riktig dekkdimensjon

Hvis du er usikker på hvilken dekkdimensjon som passer til bilen din, kan du bruke informasjonen på bilens registreringsbevis. Du kan også se på dekkene på de aktuelle sommer- eller vinterdekkene for å se hvilken dekkdimensjon (f.eks. 205/55 R16) som passer til bilen din. Du kan også få hjelp fra nettstedet vårt ved å oppgi bilens registreringsnummer. Systemet viser deretter hvilke dekkdimensjoner som passer til bilen din. Det er fortsatt viktig å sjekke hvilken dekkdimensjon som er på dine nåværende sommer- eller vinterdekk, slik at de nye dekkene du velger passer til felgen (f.eks. 16 ") som du bruker til dine nåværende dekk.

Dekkmerking

En del av dekkmarkeringen på dekkets sidevegg refererer til dekkets størrelsesbetegnelse, for eksempel 195/65 R15 95V. Vi anbefaler å velge dekk i samsvar med bilprodusentens anbefaling. I tillegg til dekkets størrelse, er dekkets lastindeks (95) og hastighetsklasse (V) også oppgitt. Kontroller at både lastindeks og hastighetsklasse er lik eller høyere enn det som er oppgitt i registreringsbeviset. Klikk her for å lese mer om dekkmerking.