Dine fordeler

 • Vårt dekkhotell er en praktisk og trygg måte å lagre dine sesongdekk på. Dekkene vil oppbevares beskyttet mot sollys, da UV-lys vil skade dekkene over tid.
 • Vi maskinvasker dekkene, sjekker tilstanden på de og informerer deg hvis det er behov for nye. Når det er tid for å skifte, vil vi automatisk sende deg et forslag til time på SMS. Du kan også bestille time på nett selv med bilens skiltnummer, eller stikke innom for et raskt dekkskift.
 • Våre fagfolk vil skifte til sesongens hjul og sørge for korrekt dekktrykk. Fagmessig kontrollerte og monterte hjul forsikrer deg om at bilen er trygg og innenfor regelverket.

Servicen inkluderer

 • Dekkskift
 • Dekkhotell én dekksesong (ca. 6 mnd)
 • Kontroll av dekkene
 • Korrekt dekktrykk
 • Timeforslag for dekkskift
 • Digital mønsterdybdemåling av dekkene, samt tilstandsrapport 
 • Etterstramming av bolter/muttere 100 km etter dekkskift
 • Forsikring av dekkene mens de er på dekkhotellet
 • Sjekkliste for bilens tilstand

Tilleggstjenester

Er du allerede dekkhotellkunde hos oss? Klikk her for å bestille time.

Startpris fra 1150kr

Spar tid, plass og krefter med vår komplette dekkhotelløsning. OBS! Våre dekkhotellpriser varierer fra avdeling til avdeling.

Dekkhotell - problemfritt dekkhold

Dersom du ønsker å frigjøre plass i boden eller garasjen, og trenger sesonglagring av dekkene, kan du overlate dekkene dine til oss på vårt Vianor dekkhotell. Vi tilbyr trygg og pålitelig dekkoppbevaring under riktige lagringsforhold. Vi oppbevarer vinterdekkene dine om sommeren og sommerdekkene om vinteren, og du får dem tilbake i samme tilstand som da du leverte dem inn – ferdig montert på bilen.

Hvem trenger dekkhotell?

Vi har alle lurt på hvor vi skal oppbevare dekkene vi til enhver tid må lagre. Dekk opptar stor lagringsplass, og de forringes raskt ved å oppbevares utendørs eller utsettes for direkte sollys over lengre tid. De fleste av oss har ikke tilstrekkelig plass i boden eller garasjen (eller har ingen garasje i det hele tatt), ei eller kompetansen til å kontrollere tilstanden på dekkene. Et dekkhotell er optimalt for bileiere med begrenset tid, plass og dekkompetanse.

Hvorfor velge Vianor dekkhotell? 

Når dekkene ikke er i bruk, bør de oppbevares trygt slik at de ikke forringes, skades eller stjeles. Vianor tilbyr deg et trygt dekkhotell til en konkurransedyktig pris. I våre fasiliteter oppbevares dekkene utenfor UV-stråling, som kan være skadelig for dekkene over tid. Før dekkene settes til oppbevaring, sjekkes de av en av våre kompetente og erfarne medarbeidere.

Hva inkluderer dekkhotell-tjenesten?

Dekkhotellprisen inkluderer en rekke tjenester. Etter et dekkskift vil vi rengjøre og oppbevare dekkene i et trygt, mørkt og tørt lagerlokale. Dekkene er forsikret mens de oppbevares på vårt dekkhotell. Vi sender deg en påminnelse når det nærmer seg tid for dekkskift. Vi kontrollerer tilstanden og lufttrykket i hvert dekk før vi monterer de på bilen igjen.

 

Slik oppbevarer du dekkene dine på riktig måte

Hvis du oppbevarer dekkene dine på riktig måte, kan du forlenge levetiden med flere år. Det koster litt mer tid og innsats, men vil lønne seg i det lange løp – det er mye penger å spare på godt dekkhold.

Hvis du velger å oppbevare dekkene dine hjemme, gjelder det å ta visse forhåndsregler. Først og fremst behøver du et passelig sted å ha dem når de ikke er i bruk, der det verken er for varmt eller for kaldt. Bildekk burde lagres i stabil temperatur, gjerne mindre enn 25 grader, og aller helst rundt 15 plussgrader. Minusgrader og frost kan derimot forårsake skader i gummien.

For optimal oppbevaring av dekk, anbefaler vi følgende:

Vask dekkene

Før dekkene stues bort for sesongen, bør de vaskes. Bruk alkalisk såpe, og unngå oppvaskmidler med avfettingsmidler da dette tørker ut fettet i gummiblandingen. Børsten bør være av det mykere slaget og aller helst være en dekkbørste som kan kjøpes hos f.eks. en bilrekvisitaforhandler. Hvis du lagrer dekkene på felg, burde også disse vaskes. Sørg for at dekkene får god tid til å tørke etterpå.

Pakk inn dekkene

Dekk burde pakkes inn før de lagres. En stor, lufttett plastpose vil gjøre jobben. Fjern så mye fuktighet og luft som mulig fra posen før du stenger den – en vanlig støvsuger kan hjelpe til dette. På den måten unngår du at oljen i gummiblandingen fordamper slik at dekkene forringes, samt at de blir lettere å transportere.

Unngå direkte sollys

UV-stråling og varmen fra solen kan gjøre mye skade på gummien i dekk. Dekkene burde helst lagres inne, og i det minste utenfor direkte sollys.

Unngå kjemisk eksponering

Dekk tar skade av å bli utsatt for kjemisk eksponering, der ozongass er en av verstingene. Du bør ikke lagre dekkene i samme rom som elektriske apparater som avgir ozon og liknende gasser. Dette kan inkludere generatorer, ovner, kompressorer og andre former for motorer og apparater med høyspenning. Du bør også unngå løsemidler, drivstoff og smøremidler.

Velg et passende lagringssted

Dekk burde alltid lagres innendørs og ikke ute, selv om de er dekket til. Stabil temperatur er viktig, da det ikke bør være for varmt eller for kaldt – rundt 15 plussgrader er optimalt. Tenk også på ventilasjon og fuktighet. En kjeller eller garasje er som oftest det mest aktuelle stedet for de fleste. Dekk kan enten bli lagret stående oppreist (burde da roteres jevnlig), henges opp (dersom på felg) eller stablet liggende oppå hverandre. Sistnevnte anbefales dersom du lagrer dekkene dine uten felg.

Trygg reise!