Dine fordeler

 • Unngå skjevslitasje som forkorter dekkens levetid.
 • Riktig hjulstilling reduserer drivstofforbruket, øker komforten og gir sikrere kjøreegenskaper.
 • Vi anbefaler å gjøre en hjulstillingskontroll når du kjøper nye dekk - en innsats du raskt tjener inn.
 • I tillegg til skjevslitasje på dekkene, påvirker feil hjulstilling også andre kjøretøykomponenter som fjæring, leddarm osv.

Servicen inkluderer

 • Firehjulskontroll og justering av spissing foran
 • Måledatarapport
 • Sjekk av dekkenes tilstand
 • Riktig lufttrykk
 • Sjekkliste som forteller om bilens tilstand

Tilleggstjenester

 • Avbalansering av hjul
 • Spesiell innstilling av camber / caster vinkler
 • Nye dekk eller felger
 • Annet servicearbeid og reservedeler

Pris kr 1590

Vi sørger for at hjulene dine er korrekt innstilt. Book hjulstillingskontroll i dag! (ord.pris 1880,-)

Mer om hjulstillingskontroll

Hjulstillingskontroll, også kjent som firehjulskontroll hvis alle fire hjulene er involvert, er en viktig del av bilvedlikeholdet som kan bidra til å sikre optimal ytelse og levetid for dekkene dine. Hjulstillingskontroll handler om å justere vinkelen på hjulene slik at de står i riktig posisjon og i riktig vinkel i forhold til bilens understell og veibanen.

Dersom bilens hjulstilling ikke er skikkelig justert, kan du enkelt få rettet opp dette hos ditt lokale Vianor serviceverksted. Hvis spissingen er feil, kan det føre til ujevn dekkslitasje og til og med problemer med styringen. En riktig hjulstilling gir jevn dekkslitasje, lengre levetid på dekkene, samt bedre kjøreegenskaper og drivstofføkonomi.

Hva innebærer en firehjulskontroll?

En firehjulskontroll er en hjulstillingskontroll som tar hensyn til alle fire hjulene på kjøretøyet, i stedet for bare de to fremre eller bakre hjulene. Dette gjør det mulig å justere og optimalisere hjulstillingen for alle hjulene, slik at kjøretøyet oppfører seg optimalt på veien. Firehjulskontroll utføres ved hjelp av spesialiserte måleinstrumenter og maskiner som analyserer hjulstillingen og justerer den deretter. Det kan også være nødvendig å justere andre faktorer som påvirker hjulstillingen, for eksempel støtdempere eller fjærer.

En kontroll av alle fire hjulene kan være spesielt nyttig for biler med firehjulsdrift, eller biler med avanserte kjøresystemer som krever optimal hjulstilling for å fungere skikkelig. Det kan også være nyttig for sportsbiler og andre høytytende kjøretøyer som krever optimal håndtering og veigrep.

Hva kan forårsake at hjulstillingen blir skjev?

Det er flere faktorer som kan påvirke hjulstillingen, for eksempel kjøring på ujevne veier, møter med høye kanter eller fartsdumper, eller uhell som kan føre til skader på hjulopphenget. Det kan også skje hvis man kjører over større hull i veien, spesielt i høyere hastigheter.

Noen av de vanligste årsakene til feil hjulstilling inkluderer:

 •  Kjøring på ujevne veier: Kjøring på veier med mange ujevnheter kan føre til at hjulene blir skjeve eller skadet, og dermed forårsake feil hjulstilling.
 • Kjøring over store hull: Hvis du kjører over store hull i veien eller slår hjulene hardt i en kantstein, kan det føre til skade på hjulopphenget og føre til feil hjulstilling.
 • Skadede eller slitte deler: Skadede eller slitte deler i hjulopphenget, som for eksempel fjærer, støtdempere eller ledd, kan påvirke hjulstillingen og føre til feil justering.
 • Ujusterte eller utslitte bremser: Hvis bremsene ikke fungerer riktig eller er utslitte, kan det føre til at hjulene blir skjeve og skape problemer med stillingen.
 • Kollisjoner eller uhell: En kollisjon eller et uhell kan føre til skader på hjulopphenget, og dermed forårsake feil hjulstilling.

Når bør jeg få utført en hjulstillingskontroll på bilen?

Det anbefales å få utført en hjulstillingskontroll når du opplever ujevn kjøring eller merker at bilen trekker til den ene siden. Hvis du for eksempel har kjørt på en fortauskant, stein, eller i et hull i veien, kan det føre til at hjulstillingen blir forskjøvet. Hvis du har montert nye dekk eller felger på bilen din, bør du også få utført en hjulstillingskontroll for å sikre at hjulene er riktig justert og unngå unødvendig slitasje på dekkene. Generelt anbefales det også å få utført en hjulstillingskontroll en gang i året for å sikre optimal kjøreopplevelse og unngå at dekkene slites ut prematurt.

Hvorfor bør jeg få justert hjulstillingen hos Vianor?

Vi i Vianor har spesialisert oss på alt som har med hjul og dekk å gjøre. Ved å få en av våre kompetente og erfarne medarbeidere til å justere hjulstillingen, vil du redusere ujevn slitasje på dekkene og oppnå bedre styre- og kjøreegenskaper til en konkurransedyktig pris. Dersom du opplever at rattet rister i høyere hastigheter eller at bilen trekker mot en side, bør du få utført en hjulstillingskontroll så raskt som mulig.

Hvordan vet jeg om hjulstillingen er ok?

Dersom hjulstillingen og spissingen er feil, kan det bli tydelig ved at bilen vil trekke mot en side slik at den blir vanskelig å styre. Det er ofte når du svinger at du oppdager feil hjulstilling. Du vil også se ujevn slitasje på dekkene. Alt etter behov kan vi utføre enten en forstillingskontroll eller en firehjulskontroll på bilen din til en konkurransedyktig pris.

Hvorfor er det så viktig med hjulstillingskontroll?

Hjulstillingskontroll er viktig for bilens kjøreegenskaper, og dermed også sikkerheten. Camber-vinkel, caster og spissing er sentrale termer når vi snakker om hjulstilling. Disse justeringene er spesifisert av bilprodusenten og er svært nøyaktige. De har også en tendens til å påvirkes av bruk og kjørelengde. Av sikkerhetsårsaker og med tanke på komfort bør du få utført hjulstillingskontroll regelmessig. Kostnaden for en hjulstillingskontroll er også liten sammenlignet med de potensielle skadene som feil hjulstilling kan gi over tid.

En riktig hjulstilling kan bidra til å forbedre bilens drivstoffeffektivitet, redusere slitasje på dekkene, forbedre kjørekomforten og sikkerheten på veien. Hjulstillingskontroll kan også være viktig for å unngå ujevn dekkslitasje som kan føre til at dekkene må byttes ut tidligere enn nødvendig.

God tur og trygg reise!