EU-kontroll og etterkontroll for bedrifter

EU-kontroll

EU-kontroll for bedrifter

Ved å ta EU-kontrollen hos oss blir bilflåten din nøye inspisert hos godkjente verksteder. Vi sjekker blant annet bremsesystem, hjuloppheng, styring, belysning, sikkerhetsbelter, eksosanlegg, karosseri og understell. Etter kontrollen blir det utstedt en rapport med eventuelle avvik som må utbedres før godkjenning.

Fordeler

Vi utfører EU-kontroller på din bilflåte

Servicen inkluderer

  • EU-kontroll (PKK) ved et av våre godkjente verksteder
  • Kostnadsoverslag ved behov for eventuelle reparasjoner
  • Innsending av kontrollseddel til Statens Vegvesen 

Tilleggstjenester

  • Reservedeler og reparasjoner ved behov
  • Etterkontroll ved behov
  • Vindusviskerblad ved behov
EU-kontroll og etterkontroll for bedrifter

Hvem trenger EU-kontroll og når?

Alle kjøretøy registrert i Norge som er eldre enn fire år må gjennomføre EU-kontroll hvert andre år for personbiler, og årlig for lastebiler, busser og tilhengere med tillatt totalvekt over 7500 kg. Kontrollen er pålagt av myndighetene i henhold til EU-direktiv og skal sikre at kjøretøyet er trafikksikkert og miljømessig forsvarlig. Det er bileierens ansvar å sørge for at kjøretøyet blir godkjent i tide. 

Det er opp til enhver hvor tidlig de ønsker å få utført kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. Hvis man er usikker på når neste EU-kontroll skal inntreffe, kan man søke med bilens registreringsnummer hos Statens Vegvesen

Etterkontroll PKK - VianorCare

Etterkontroll

En etterkontroll er en ny kontroll som utføres dersom det avdekkes feil eller mangler under EU-kontrollen. Etterkontrollen er ment å sikre at de avdekkede feilene og manglene er utbedret, og at kjøretøyet er trygt å kjøre på veien. Dersom feilene ikke er utbedret innen fristen, kan det medføre kjøreforbud eller andre sanksjoner.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Sammen finner vi en løsning som dekker ditt behov.