Åpenhetsloven

Åpenhetsloven sikrer tilgang til informasjon om hvordan virksomheter og leverandører jobber når det kommer til anstendig arbeidsforhold og menneskerettigheter. Det er viktig for oss i Vianor at våre leverandører og samarbeidspartnere møter våre krav om aktsomhet.

Vianor er Nordens ledende dekk- og servicekjede. Vi forhandler dekk til personbiler, varebiler, lastebiler, traktor og landbruksmaskiner. Vianor er representert med verksted for både dekk- og bilservicerelaterte behov.

Vianor har sitt hovedkontor for Norge på Lillestrøm.

Vianor og åpenhetsloven

Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022.

Loven innebærer å vise respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Dette gjelder for egen virksomhet, leverandører og verdikjeden til leverandørene. Loven pålegger Vianor å gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å forstå risikoen for eventuelle brudd -og sette inn tiltak der det er nødvendig.

Vianor har begynt sitt arbeid med denne loven med kartlegging av våre leverandører og samarbeidspartnere. Vi vil vektlegge bærekraft og sikkerhet ved valg av nye leverandører, og vurdere risiko i allerede inngåtte avtaler og ved forlengelse av gjeldende avtaler.

Slik arbeider vi med Åpenhetsloven

Vi krever at leverandører forplikter seg til å følge Åpenhetsloven. Kartlegging av våre leverandører er en kontinuerlig prosess. Vi følger Forbrukertilsynets 6 trinn for kartlegging og innføring av tiltak ved negative konsekvenser.

Spørsmål

Har du eventuelle spørsmål knyttet til hvordan vi arbeider med Åpenhetsloven, kan du kontakte oss på telefon 915 11 500 eller epost [email protected]

Åpenhetsloven - Rapport 2023