Hvordan minimerer flåtens nedetid

Kontinuerlig dialog for å forbedre kostnads- og arbeidseffektiviteten

Joutjärvi & Joutjärvi Ky er en familiebedrift som ble grunnlagt i 1973 og som holder til i Kouvola i Finland. De har spesialisert seg på rivingsarbeid, lasteoperasjoner i treforedlingsindustrien, interntransport på anlegg samt utleie av maskiner. Den store maskinparken består blant annet av anleggsmaskiner, kraner og tømmerbiler.

Kontakt oss

«Vi har vært Vianor-kunde i flere tiår. Vianor gir oss omfattende dekktjenester, og samarbeidet fungerer svært godt begge veier,» sier Petri Joutjärvi, medeier i selskapet.  

Petri Joutjärvi setter pris på Vianors proaktive tilnærming og lave terskel for samarbeid. «Det er svært viktig at samarbeidspartneren kjenner til bransjen og hva arbeidet går ut på. Når samarbeidspartneren forstår hvilke behov vi har, blir mye enklere. Dekk for anleggsmaskiner får man ikke i alle butikker, og noen ganger kan de være vanskelige å få tak i grunnet globale leveringsproblemer. Vianor er skodd for slike utfordringer og har et lager av dekkene vi trenger,» sier Joutjärvi.  

Dekkene har fått mye lenger levetid  

I treforedlingsindustrien skifter utfordringene med årstiden. Når man flytter gods på anleggsområder og terminaler, er lasten på tømmerbilene mye tyngre enn ved veitransport. Det har vært utfordringer med holdbarheten til enkelte dekk.  

«Vi hadde en utfordring med dekkene på tømmerbilene. Jeg tok kontakt med Vianor, som ordnet et møte der vi fikk diskutert løsninger på dekkslitasjeproblemet med representanter fra Michelin. Vi ga deretter maskinoperatørene produktopplæring, slik at de kunne se på eksisterende praksis og hva de kunne gjøre annerledes. Resultatet ble en betydelig økning i levetiden til dekkene.»  S 

Overvåking av dekktilstand spiller en viktig rolle  

Joutjärvi & Joutjärvi og Vianor har en kontinuerlig dialog for å forbedre kostnads- og arbeidseffektiviteten. «Vi har for eksempel testet om vi bør bruke regummierte eller nye dekk på tømmerbilene. Vi har også diskutert hvilket lufttrykk vi bør ha i dekkene samt hva som er det beste vintermønsteret og den beste felgtypen for dekkene. Vi har diskutert disse aspektene med våre egne servicemedarbeidere og fremhevet hvor viktig det er å hele tiden overvåke tilstanden til dekkene,» sier Joutjärvi.  

Det er lett å drive virksomhet med Vianor på laget, noe Joutjärvi mener er svært viktig. «Vianor har alltid levert i henhold til avtale. Det har ikke vært noen forsinkelser. Sammen har vi klart å forbedre kostnadseffektiviteten og finne de riktige produktene for de riktige stedene. Vianor har dekket våre behov, og servicen har vært førsteklasses. Jeg setter pris på Vianors pålitelighet, fleksibilitet og forståelse for bransjen vi driver i.» 

 

Vil du vite hvilke dekk- og maskinparktjenester vi kan tilby ditt selskap? Ta kontakt med våre lokale forhandlere eller et av våre serviceverksteder direkte. 

Flere referanser

Krevende spesialtransport belaster dekkene – et velegnet dekk tåler slitasje og gir god trekkevne

Slitesterke lastebildekk med riktig forhold mellom pris og kvalitet

Bedre- Lastekapasitet og grep med MAXAM jordbruksdekk

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Sammen finner vi en løsning som dekker ditt behov.