Vianor Oljeskift Pluss

Dine fordeler:

 • Vianor Oljeskift Pluss er en årlig bilservice som sikrer at kjøretøyet ditt fungerer optimalt. Gjennom regelmessig bilservice forlenger du bilens levetid, og vi kan oppdage og utbedre eventuelle problemer før skaden oppstår.

 • Vi bytter motorolje og oljefilter, og vi kontrollerer 36 sjekkpunkter med fokus på sikkerhet.

 • Serviceprotokoll etter fullført service er inkludert.

Servicen inkluderer

Tilleggstjenester

 • Evt. arbeid og reservedeler som trengs for reparasjoner tilkommer (f.eks. bremseklosser, bremseskiver, tennplugger, kupéfilter, væsker osv.).

Pris kr 2505

Oljeskift + bilsjekk i ett! Bestill Vianor Oljeskift Pluss her.

Årlig sjekk - godt valg for eldre biler  

For eldre biler som ikke lenger følger produsentens vedlikeholdsprogram, er en årlig service som Vianor Oljeskift Pluss et smart valg. En slik sjekk er generelt sett mindre omfattende enn en intervallservice. Bilverkstedene har ofte egne årlige servicer som kan variere i både navn og innhold. Derfor er det viktig å undersøke at servicen inkluderer de tingene som er riktig for akkurat din bil.

I tillegg til den årlige servicen, er det en god idé å sjekke om girkassen trenger ytterligere vedlikehold. På eldre biler er det fort gjort å glemme disse sjekkene, men de bør absolutt gjennomføres. Det er ikke slik at giroljen har uendelig lang varighet, og den bør skiftes regelmessig – særlig på biler med automatgir.

Konseptet med en årlig service kan være forvirrende når intervallet overlapper bilens vedlikeholdsprogram. Dersom den årlige servicen utføres i henhold til produsentens vedlikeholdsprogram, er den å regne som en intervallservice.

Sesongservice har ofte blitt forvekslet med årlig service. Denne typen service pleide å være skreddersydd for den kommende sommeren eller vinteren, men har med tiden blitt unødvendig.


Vanlig oljeskift

Dine fordeler

 • Bytte av olje og oljefilter forhindrer motorslitasje og reduserer drivstofforbruket. 
 • Vi sørger for at spillolje og det brukte filteret resirkuleres på riktig måte, slik at miljøet ivaretas på best mulig vis.

Servicen inkluderer

 • Kontroll av motorolje og oljeskift.
  OBS! Veil. pris for oljeskift er kr. 615-. Olje, oljefilter og pakning/plugg til bunnpanne kommer i tillegg.
  Pris på motorolje er ca kr. 180-320 pr. liter. Antall liter varier fra bil til bil, anslagsvis 3–9 liter.

Tilleggstjenester

 

Ta oljeskiftet hos Vianor!

Ta oljeskiftet hos oss!

Klikk på knappen under og få et uforpliktende pristilbud på oljeskift hos oss.

Pristilbud vanlig oljeskift

Ta oljeskiftet hos oss! Klikk på knappen under for å få et pristilbud på vanlig oljeskift fra oss.

Be om pristilbud

Mer om oljeskift

Dersom bilen din trenger et oljeskift, tar Vianors erfarne medarbeidere gjerne jobben. Oljen i motoren er avgjørende for å holde motoren smurt og velfungerende under alle kjøreforhold og motortemperaturer. Vi bruker kun motoroljer av høy kvalitet som er godkjent av bilprodusenten. Hos oss kan du velge mellom vanlig oljeskift og Vianor Oljeskift Pluss, et utvidet oljeskift som inkluderer kontroll av 36 punkter med fokus på sikkerhet.

Hvorfor utfører man oljeskift i utgangspunktet?

Oljen som bilen din bruker, kan i stor grad ses på som smøringen som får bilen til å gå smidig. Det er naturligvis veldig viktig, og kan relateres til menneskekroppen. Har du for eksempel ikke brusk i knærne dine, så vil benene i kneet gni mot hverandre, og resultere i stor smerte.

Litt av det samme er det med bil, i at om bilen ikke har olje, så vil ikke drivhjulene, samt bilen generelt, ha god nok smøring. Det kan det bli svært problematisk, og det er derfor det anbefales å foreta et oljeskift en gang i året. Da sikrer du at bilen går så smidig som mulig, pluss at du sparer deg for potensielt store utgifter ved en senere anledning.

Tegn på at bilen trenger oljeskift

Har man ikke mye erfaring med bil kan dette være vanskelig å bli helt sikker på. Et greit utgangspunkt er å skifte oljen i gjennomsnitt en gang i året - men det er også flere tegn du kan være oppmerksom på, som varsler om at tiden er inne:

 • Oljelampen lyser. Om denne lampen lyser, er det noe feil med oljen i bilen. Det kan dreie seg om for lite olje, eller at oljetrykket synker, og burde tas på alvor.
 • Om motorlampen lyser. At motorlampen lyser betyr ikke automatisk at du må skifte olje, men det er en god indikasjon på at du bør ta en nærmere kikk.
 • Høyere motortemperatur enn vanlig. Dette vises på dashbordet, og om varmen er høyere enn vanlig, kan det være på grunn av for lite olje.
 • Om du hører rare lyder fra motoren. Ved å høre på motoren under kjøring, kan du få mye informasjon om hvordan den har det.

Bilens instruksjonsbok anbefaler faktisk at man sjekker oljenivået hver gang man fyller drivstoff - det er det nok ikke alle som gjør, men gjennom å være oppmerksom på signalene bilen gir deg, ivaretar man bilens helse på best mulig vis.

Hvorfor bør jeg få utført oljeskift hos Vianor?

Det er alltid tryggere å få en kompetent og erfaren mekaniker til å ta seg av motoren din. Når du velger Vianor, velger du en ansvarlig bilservicepartner som ikke bare bruker de beste oljene og filtrene, men som også sørger for at den brukte motoroljen og de brukte delene håndteres på en bærekraftig og ansvarlig måte. Vi i Vianor tilbyr alltid en konkurransedyktig pris på oljeskift. Våre priser er rimelige og inkluderer både arbeid og væsker.

Hva er riktig intervall for oljeskift?

Motoroljen bør skiftes regelmessig i henhold til bilprodusentens anbefalinger. Over tid kan det komme brente rester, små metallflak og andre små partikler som kan redusere smøreegenskapene til oljen som sirkulerer i motoren. Vi anbefaler å bruke olje av høy kvalitet og at man bytter oljefilteret og inspiserer tetninger og pakninger under hvert oljeskift.

Hva er det verste som kan skje?

Hva som ligger i bunnpannen har stor betydning for ytelsen til bilen din. Kvaliteten, alderen og tilstanden til oljen, samt mengden, påvirker direkte tilstanden til motoren. Hvis du ikke skifter oljen regelmessig, kan motoren gå varmere og utsettes for friksjon, noe som kan føre til motorhavari. Prisen for et oljeskift er minimal sammenlignet med dette, og er en god investering i en velfungerende bilmotor. Etter et oljeskift hos Vianor kan du kjøre vel vitende om at motoren har det bra.

 

Hvor mye koster et oljeskift hos Vianor?

Denne prisen vil variere noe, avhengig av hvilke tilleggstjenester du ønsker. Startprisen ligger på 2290 kr. Da får du både oljeskift og bilsjekk i ett. Det gjør at du etter ferdigstilt service hos Vianor, trygt kan bruke bilen i lang tid fremover. 

Om du ønsker å legge til tilleggstjenester vil prisen bli høyere, men det er noe som kan tas i etterkant om det er nødvendig, og er opp til deg som bileier. Hos Vianor kan vi hjelpe deg med bilens service, inkludert oljeskifte, som er helt essensielt for kjøretøyets fremdrift, sikkerhet og velbehag.

Trygg reise!