Dine fordeler

  • Aircondition-system bedrer komfort og sikkerhet ved kjøring. Kjørekomfort, egnet temperatur og luftfuktighet påvirker sjåføren. Håndtering av aircondition ved daglig bruk er enkelt og problemfritt, men AC-systemet krever jevnlig vedlikehold for å fungere pålitelig og effektivt.
  • AC-systemet er utviklet for å redusere og eliminere effektene av fukt og varme, samtidig som det skal rense kupéluften i bilen. AC-systemet i bilen er et lukket system, der kjølemiddelet sirkulerer med kompressoren på samme måte som kjøleskapet hjemme. Aircondition produserer ikke kulde, men transporterer varmen inne i bilen til utsiden.
  • Omkring 10% til 15% av kjølemiddelet vil forsvinne fra systemet. Bilfabrikantene anbefaler normalt service hvert annet år for å opprettholde god effekt.
  • Etter hvert som mengden kjølemiddel reduseres, kjører kompressoren oftere, noe som medfører økt drivstofforbruk. System med dårlig funksjon trekker også mer motorkraft.

Servicen inkluderer 

  • Tapping, vakuumering og fylling av AC-system.
    OBS: kjølevæske og gass til fylling tilkommer.

Tilleggstjenester 

  • AC-kjølemiddel
  • Kostnad for benyttet mengde gass til fylling kommer som tillegg
  • Evt. reservedeler

Vi anbefaler også AC-rens

AC-anlegget i bilen produserer mye fuktighet, noe som gir gode vekstforhold for bakterier. Vår Evapomat klimarenser sender rensevæske inn i luftekanalen og klimaanlegget, hvor den rengjør og dreper bakterier. Dette vil fjerne vond lukt i bilen, og heller skape frisk luft.

Les mer og bestill AC-rens her.

Startpris fra 1535kr

Sørg for et godt inneklima også i bilen - bestill AC-service

Mer om AC-service

Når bilens AC ikke fungerer som det skal, trenger du hjelp av en Vianor-mekaniker for å gjøre kjøreturen sval og komfortabel igjen. Å ha riktig temperatur og fuktighet i bilen handler også om sikkerhet, slik at du kan konsentrere deg om det som er viktig – kjøringen. Akkurat som resten av bilen bør du få utført service på aircondition-enheten for å sikre optimal ytelse.

Kan Vianor også fikse klimaanlegget i bilen min?

Ja, det kan vi! Vi i Vianor kan det aller meste om biler, ikke bare dekk. Vi har kompetansen og verktøyet til å utføre AC-service på alle biler, uavhengig av alder, merke eller modell. Kun autoriserte mekanikere med relevant opplæring har lov til å utføre AC-service på biler. Det finner du alltid hos ditt nærmeste Vianor servicesenter.

Hvordan merker jeg om AC-en ikke virker?

Du vil raskt merke det om AC-systemet ikke virker. Hvis det ikke kommer kald luft fra AC-en og luften i bilen er fuktig og lukter vondt, må du trolig få reparert AC-en. Den vonde lukten og fuktigheten i bilen betyr at luften ikke sirkuleres skikkelig. En defekt AC-enhet kan også redusere motorytelsen og drivstofføkonomien. Det lønner seg å betale en liten pris hvert år for å opprettholde AC-ytelsen i stedet for å stå overfor større kostnader lenger frem i tid.

Hvem kan fikse AC-systemet mitt til en god pris?

Kjølemiddelet som brukes i alle nyere bilmodeller (registrert i eller etter 2017), er R1234yf. Det er best å overlate jobben til en fagmann når det gjelder sikker og bærekraftig håndtering av kjølemidler. Etterfylling av kjølemiddel i enheten er den viktigste delen av AC-servicen. Dette vil ikke koste deg mye hos Vianor, og de fleste bilprodusenter anbefaler inspeksjon og service av AC-systemet annethvert år. Det er verdt å merke seg at AC-service ikke er inkludert i standardservicen for alle bilmerker. Våre mekanikere vil sjekke hvilken kjølemiddeltype som egner seg for din bil under AC-servicen. Hvis du vil vite hva som er riktig kjølemiddeltype for din bil, står det vanligvis angitt på en merkeplate i motorrommet på bilen.