Bedre- Lastekapasitet og grep med MAXAM jordbruksdekk

Bedre bæreevne og grep med MAXAM-traktordekk – både på jordet og på veien Jarkko Tuuri er fjerdegenerasjons gårdseier fra Seinäjoki Ylistaro i Finland. I 12 år har Tuuri dyrket en gård på om lag 100 hektar med ulike produkter. Gården inkluderer også en svinebesetning på 500 griser og 40 hektar skog. Skogsarbeidet blir kjøpt av Tuuri som entreprenør, men jordbruksarbeidet på gården blir håndtert av to Valtra-traktorer – begge utstyrt med MAXAM-traktordekk.

Kontakt oss

Traktorene i Valtra 8000-serien er mye i bruk på gården. På den allsidige gården blir traktorene, som hovedsakelig brukes til å arbeide på jorder og snørydding, kjørt omtrent 700-800 timer i året. Tuuri transporterer også korn til kunder i området rundt. For et par år siden var tiden inne for å bytte dekkene på en av traktorene.

Det er viktig at traktordekk skal kunne tåle ulike underlag og fungere i alle værforhold. Tuuri ønsket å bytte ut de tidligere 38-tommers dekkene og felgene til større 42-tommers felger og 650 mm brede dekk.

"Jeg vurderte først brukte dekk, men kunne ikke finne noen passende. Jeg spurte Mikko Koivula hos Vianor Seinäjoki om tilbud og anbefalinger til nye dekk. Han kunne fortelle om kunder som var fornøyde med MAXAM-traktordekk. Jeg gjorde meg kjent med denne typen dekk og fant flere som hadde hatt positive erfaringer. Jeg bestemte meg for å prøve hvordan dekkene ville fungere til vårt bruk", sier Tuuri.

I juni 2021 kjørte Tuuri en traktor til Vianor i Seinäjoki og fikk skiftet til nye dekk. Etter den 30 kilometer lange hjemturen hadde Tuuri allerede tilbakemeldinger å gi.

"Jeg måtte sende en melding til Mikko med det samme og fortelle at disse dekkene er langt bedre enn de gamle, i hvert fall på veien. Kjøringen var mye jevnere og mer stillegående", forteller Tuuri.

MAXAM-dekkene vant sin plass gjennom hardt arbeid

De nye MAXAM-traktordekkene ble umiddelbart satt til hardt arbeid. Jarkko Tuuri hadde gjort et vellykket kjøp: traktordekkene fungerer godt både på veien og ute på jordet. Brukeropplevelsen var faktisk så positiv at Tuuri bestemte seg for å skaffe nye MAXAM-dekk til sin andre traktor også.

"Bærekapasiteten til dekkene er så god at dekktrykket kan senkes til 0,6 bar under arbeid i feltet. Takket være det større overflatearealet er det mindre skade på bakken, samt at grepet er bedre," sier Tuuri.

Dekkene har også fått ros fra andre testere. Under testkjøringen etter vedlikehold ble traktoren testet av et par av Tuuris bekjente.

"De skrøt av at det var som å kjøre uten sko på bena. Traktoren gikk pent og rolig, og var bedre å kjøre enn mange andre kjøretøy. De gamle dekkene ville ikke ha fått slike lovord", kan Tuuri bekrefte.

"Det er som å kjøre uten sko på bena. Traktoren går pent og rolig og har god kontakt med underlaget."

Tuuri har vært fornøyd med servicen han har fått hos Vianor i Seinäjoki.

"Selgeren har alltid vært lett å få tak i, og svarene på mine henvendelser har vært gode. Man tør å stole på anbefalingene til en velkjent aktør når man skal foreta nye kjøp", roser Tuuri.

MAXAMs OTR- og landbruksdekk har blitt populære rundt om i verden på grunn av deres yteevne fra øverste hylle som høykvalitets spesialdekk, som samtidig møter markedets behov.

Trenger traktoren eller arbeidsmaskinen din nye dekk? Sjekk ut vårt utvalg eller ta kontakt med vår salgsavdeling eller ditt nærmeste Vianor serviceverksted direkte.

Flere referanser

Krevende spesialtransport belaster dekkene – et velegnet dekk tåler slitasje og gir god trekkevne

Slitesterke lastebildekk med riktig forhold mellom pris og kvalitet

Kontinuerlig dialog for å forbedre kostnads- og arbeidseffektiviteten

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Sammen finner vi en løsning som dekker ditt behov.