Dine fordeler

  • Som godkjent bilverksted utfører vi intervallservice på din elbil/hybridbil i henhold til bilprodusentens spesifikasjoner.
  • Våre mekanikere har gjennomgått spesialopplæring for elbiler. Tar du bilservicen hos Vianor kan du være sikker på at bilen din er i trygge hender.
  • Har bilen din nybilgaranti, fortsetter denne å gjelde etter utført service hos oss. Du kan lese mer om fritt verkstedsvalg hos Norges Bilbransjeforbund.
  • Har bilens nybilgaranti gått ut, beholder du en høy annenhåndsverdi når bilen fortsetter å vedlikeholdes i henhold til produsentens vedlikeholdsprogram. 
  • Du får dokumentert service med stempel i serviceboken, alternativt i digital servicebok.

Servicen inkluderer

  • Service og reservedeler. Baseres på antall kjørte kilometer eller tidsintervall i originalservicen.

Tilleggstjenester

  • Reparasjon eller bytte av deler utenfor den aktuelle servicen.

Prisen for intervallservice baseres på de servicepunkter som defineres i hvert kjøretøys vedlikeholdsprogram og de reservedeler som trengs.

Ta bilservicen hos et av våre 70 godkjente bilverksteder!

Velg Filtrer etter service oppe i høyre hjørne og velg Bilservice, så finner du ditt nærmeste verksted.

Ta bilservicen hos oss! For at vi skal kunne beregne en korrekt pris til deg trenger vi litt informasjon. Klikk på knappen under.

Be om pristilbud

Hvordan skiller vedlikeholdet av en elbil seg fra biler med forbrenningsmotor?

Servicekostnaden for en elbil er generelt noe lavere enn for en bil med forbrenningsmotor. Hybridbiler krever derimot nesten samme type service som biler med forbrenningsmotor. Utsatte deler på en elbil er bremser, bilens understell og elektriske komponenter.

Motoren til en bil med forbrenningsmotor har mange bevegelige deler som krever regelmessig service for å fungere uten problemer. En elektrisk motor og dens kraftoverføring har få bevegelige deler, noe som reduserer behovet for service og reparasjoner. Det reduserer kostnadene, men elbiler er fortsatt ikke helt servicefrie.

Den største forskjellen mellom disse to biltypene er at på en elbil trenger du ikke bytte motorolje og oljefilter. En elektrisk motor trenger heller ikke noen annen type service så ofte som en forbrenningsmotor. En elbil har for eksempel ikke en girkasse som krever service og reparasjoner. På en elbil krever bla. bremse- og klimasystemet service, og enkelte elektriske komponenter kan trenge service eller reparasjon.

En fagmann skal vedlikeholde og reparere en elbil

En elbil bør vedlikeholdes og repareres på et bilverksted som er kompetent til å utføre denne type jobb, da de bla. inneholder komponenter med høy spenning, noe som stiller høye krav når bilen skal på service eller reparasjon. Det er kun personer med riktig kompetanse som får jobbe med elbil. Det er også viktig for sikkerheten at verkstedet har riktig type verktøy og oppdaterte instruksjoner for bilmodellen, for eksempel når det gjelder hvordan man skal gjøre bilen strømløs på riktig måte.

Hybridbiler har både forbrenningsmotor og elektrisk motor. Derfor krever hybridbiler stort sett samme service som biler med kun forbrenningsmotorer. Hybridbiler har en annen type startmotor enn biler som kun har forbrenningsmotor. Er det feil på startsystemet eller startmotoren er det ikke like lett å reparere feilen som på en forbrenningsmotorbil alene. 

Bilens bremser og chassis er følsomme

Behovet for å bruke bremser er betydelig mindre på el- og hybridbiler da elmotoren gir en sterk bremseeffekt når du slipper gasspedalen (regenereringsfunksjon). Det reduserer slitasjen på bremseskiver og bremseklosser betraktelig, men under våre nordiske værforhold kan det føre til at bremsene begynner å sette seg, noe som kan føre til raskere slitasje enn normalt.

På grunn av batteriene er elbilene tunge, noe som øker slitasjen på hjuloppheng og foringer. Derfor er det verdt å sjekke chassiset til elbilen regelmessig. Elbilenes batterier er også utsatte for skader dersom bilens understell ved et uhell har truffet bakken, for eksempel på dårlig vei. Batteriene er svært følsomme for skader og selv en liten skade kan være en sikkerhetsrisiko, selv om ingenting skjer umiddelbart etter en jordkontakt.

Hva er riktig intervall for bilservice?

Utover bilprodusentenes intervallservicer, anbefaler vi at du holder deg til et årlig serviceintervall på bilen din. For å opprettholde verdien, påliteligheten og sikkerheten, er det en lang liste med ting som bør sjekkes og vedlikeholdes regelmessig. Er du usikker på hva bilen din trenger kan du svinge innom et av våre 70 godkjente bilverksteder. Gi bilen den servicen den fortjener.