Dine fordeler

 • Vi utfører en grundig test av bilens tilstand, og avdekker hva som eventuelt bør repareres
 • Du får god dokumentasjon og grundig rapport fra våre bilkyndige
 • Tilstandsrapporten gir deg et godt grunnlag for å få utført nødvendige servicetjenester

Servicen inkluderer

 • Funksjonskontroll av belysning
 • Kontroll av vindusviskere
 • Kontroll av system for spylevæske og væskenivå
 • Statuskontroll av batteri
 • Kontroll av motorolje, kjølevæske og bremsevæske 
 • Slitasje- og lekkasjekontroll av bremser 
 • Kontroll av støtdempere og fjærer 
 • Dekkstatus: mønsterdybde, luftttrykk og slitasje
 • Kontroll av felger
 • Kontroll av eksossystem

Tilleggstjenester

 • Service og eventuelle reparasjoner

En tilstandsrapport dokumenterer grundig din bils tilstand, slik at du kan foreta evt. nødvendige reparasjoner og vedlikehold.

Be om pristilbud

Ukjent servicehistorikk? Ta en tilstandskontroll.

Dersom all bilservice er utført etter bilprodusentens servicebok er det mye lettere å selge en bil. Servicehistorikken er imidlertid ikke alltid tilgjengelig på en eldre bruktbil, noe som gjør det vanskeligere å fastslå hvilken type service bilen trenger. I et slikt tilfelle anbefales det å ta en tilstandskontroll, også kalt kondisjonstest, på bilen. Det samme gjelder dersom du skal kjøpe en bil med ukjent servicehistorikk. Testen viser eventuelle service- og reparasjonsbehov og du får en rapport om bilens tilstand.

Dersom du synes det er vanskelig å avgjøre hvilken type service bilen din trenger, ta kontakt med oss eller et annet godkjent bilverksted som kan hjelpe. Skaff deg alle servicedokumenter for bilen, f. eks. serviceboken, slik at bilverkstedet kan se hva slags type servicer og reparasjoner som er utført på bilen. Det gjør det lettere for verkstedet å anbefale riktig type tjeneste.

Hva inneholder en tilstandsrapport for bil?

Som navnet tilsier, gir en tilstandsrapport en komplett rapport over kjøretøyets tilstand. Vårt kvalifiserte fagpersonell følger et skjema og går systematisk over alle delene av bilen, fra topp til bunn. Det inkluderer sjekk av motor, bremser, girkasse, hjuloppheng, eksosanlegg, startbatteri, styring, lys, rust, bilbelter, samt varme- og klimaanlegg. Kort fortalt er en tilstandsrapport en utredelse av kjøretøyet, der det oppdages feil og mangler som det ellers er vanskelig å bli oppmerksom på under normal kjøring.

Når servicen er ferdig, vil du ha en full oversikt over hvilke reparasjoner bilen trenger, samt prisen for disse. En tilstandsrapport gir også en god indikasjon på hvor mye bilen er verdt, som kan være nyttig ved kjøp og salg av bruktbil.

Tilstandskontroll ved kjøp og salg av bil

En tilstandskontroll kan være spesielt nyttig for deg som skal kjøpe eller selge en bruktbil. Ved salg av bil har selgeren opplysningsplikt, og det er selgerens ansvar at alle opplysningene i rapporten stemmer. Skulle man senere oppdage feil og mangler, kan det medføre både kostnader og kjedelige situasjoner i etterkant. Om tilstandsrapporten viser at bilen er i god stand, kan man som selger også potensielt får mer ut av salget. Det samme gjelder også andre vei – om det viser seg at bilen som skal selges har mangler, kan man få den til redusert pris.

Forbrukerrådet mottar mange hundre henvendelser hvert år angående konflikter knyttet til kjøp og salg av brukbil. Hvis bilen som skal selges er en eldre modell, øker sjansen for at det kan dukke opp feil og problemer som fører til uenigheter. Ved å få utført en tilstandsrapport i forkant, unngår begge parter ubehagelige overraskelser.

Pris for en tilstandsrapport

Prisen for en tilstandsrapport vil variere, og er basert på flere variabler som biltype og årsmodell. Vi ber derfor om at du sender inn et skjema, der du fyller ut nødvendig informasjon om ditt kjøretøy – vi vil deretter kontakte deg snarest mulig med et pristilbud. Vi har også serviceverksteder over hele landet, der du kan komme innom for en hyggelig prat og et prisoverslag.

Andre servicer hos Vianor

I tillegg til å ha et stort utvalg kvalitetsdekk fra flere ledende produsenter, utfører vi også en rekke ulike servicer for både dekk og bil hos Vianor. En tilstandsrapport kan være det beste alternativet for en som skal selge eller kjøpe bruktbil, mens en feilkodeavlesning kan være et bedre alternativ i tilfeller der en ikke har planer om bilsalg, men vil vite hva som feiler kjøretøyet. Vi gjennomfører også intervallservicer for biler med forbrenningsmotor, samt for elbiler. Våre dyktige fagfolk står klar til å ta deg godt imot på en av våre 70 godkjente verksteder landet over!

God tur og trygg reise.