Kjøp piggdekk

Piggdekk - Stort utvalg - Vianor

Kjøp piggdekk

Premium piggdekk er et trygt valg for nordisk vinterkjøring. 

Nordiske vinterveier stiller høye krav til piggdekk. Snø, is og slaps gir krevende kjøreforhold, og veien kan bli ekstremt glatt. Selv om vinterene generelt blir mildere, synker ofte temperaturen under null om natten og isen ligger på veien. Om vinteren kan værforholdene skifte raskt, noe som betyr at piggdekkene også må yte maksimalt også der snøen har smeltet. 

Vianors sortiment tilbyr et omfattende utvalg av premium piggdekk, som sikrer best grep og ytelse i det krevende nordiske været. Hos oss finner du de beste Nokian Tyres Hakkapeliitta piggdekkene, Nokian Tyres Nordman piggdekk og et bredt spekter av piggdekk fra andre meritterte dekkprodusenter.

Piggdekk 2022

Vårt utvalg inkluderer nye piggdekkmodeller vinteren 2022-2023 for å gi deg den beste kjøreopplevelsen på våre iskalde vinterveier. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 er det siste tilskuddet til Nokian Tyres’ Hakkapeliitta-familie, en serie piggdekk utviklet spesielt for våre krevende, nordiske vintre. Testvinneren kommer i en egen SUV-utgave Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV, og elbil/hybrid-modellen Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV er også tilgjengelig i dette nye vinterdekket.

Vi ønsker at du skal finne de beste piggdekkene til bilen din, og derfor har vi valgt en rekke dekk i vårt utvalg, fra forskjellige produsenter i forskjellige størrelser. Enten du leter etter piggdekk i størrelse 205/55R16, 195/65R15, 205/60R16 eller andre, finner du de riktige størrelsene i vårt produktutvalg.

Skift til piggdekk hos Vianor

Du trenger ikke å bekymre deg for å skifte vinterdekk. Vianors erfarne personell monterer dine piggdekk raskt og problemfritt, og du kan også være trygg på at dekkene dine er korrekt montert. Les mer om Vianors dekkmontering.

Rimelige piggdekk

Ved valg av dekk kan billige piggdekk være et tiltalende alternativ. Imidlertid er ofte billige piggdekk ikke i stand til å matche grepet til premium vinterdekk på glatte veier, selv om piggene sitter tett. Hovedforskjellene mellom premium piggdekk og billigere piggdekk er at premium piggdekk testes grundigere for å oppfylle de høyeste standardene med hensyn til pigger og piggplassering, dekkmønster, konstruksjon og gummiblanding. Ved kjøp av nye piggdekk, er det smart å ta hensyn til dekkets egenskaper. Selv om rimeligere piggdekk har en lavere innkjøpspris, har premium piggdekk vanligvis lengre levetid, og dermed reduseres prisforskjellen gjennom dekkets livssyklus.

Når er det lov å bruke piggdekk

Dersom du bruker piggdekk på kjøretøyet ditt, finnes det fastsatte regler for når de kan brukes – men det finnes også unntak fra bestemmelsene. I størsteparten av landet er det tillatt med piggdekk fra og med 1. november, til og med første søndag etter andre påskedag. I våre tre nordligste fylker, Nordland, Troms og Finnmark, er reglene noe annerledes. Her kan piggdekk brukes fra 16. oktober til 30. april.

Det finnes imidlertid unntak fra de faste reglene, som tilsier at det er tillatt med både piggdekk og kjetting så lenge føreforholdene tilsier at det er nødvendig.

Piggdekk eller piggfrie vinterdekk

Dekkvalget bør være basert på kjøreforholdene der du er, og der du kjører mest. Sjåfører har ulike behov, der det for noen vil være nødvendig med det optimale veigrepet piggdekk gir. For andre kan piggfrie vinterdekk av god kvalitet takle brasene uten problemer.

Tenk over hvor du kjører mest, og hvilke forhold du vanligvis støter på. Langkjøring på motorvei, moderat kjøring på landevei, eller mest i by og tettbebygde strøk? For noen vil svaret inkludere alle alternativene – i så fall kan det være lurt å tenke nærmere på hvordan veibanen ser ut. Ved kjøring på isete veier eller veier med mye sammenpakket snø, vil piggdekk ofte være det riktige valget.

De som bor ved kysten og som kjører mest i nærliggende strøk vil oftere møte glatte og isete veier. Piggfrie dekk lager på sin side mindre støy, og gir generelt sett en mer miljøvennlig og behagelig kjøring. Om forholdene tillater det, vil et piggfritt vinterdekk være en god løsning for mange.

Korrekt lagring av dine piggdekk

Ved å lagre sesongdekkene dine på riktig måte, vil du kunne forlenge deres levetid drastisk. Dekk er følsomme, og spesielt over tid tar de skade hvis de ikke blir oppbevart korrekt. Under hvilke forhold dekkene blir oppbevart, samt hvordan de blir stablet og hvilke andre stoffer de kommer i kontakt med, kan påvirke hvor lenge et dekk holder.

Hvis du vil ha gode tips og lære mer om hvordan du best kan oppbevare dekkene dine og forlenge levetiden deres, har vi skrevet en guide for riktig oppbevaring av dekk.

Vianor har også et førsteklasses dekkhotell, der vi oppbevarer dekkene dine for deg. På den måten slipper du å ofre en tanke på saken, mens vi sørger for optimal lagring av dine sesongdekk! Servicen inkluderer også dekkskift, vask og kontroll av dekkene, samt fleksible timeavtaler som passer din timeplan.

God tur videre!