Dine fordeler

  • Vi tar av hjulene dine, og balanserer de med hjelp av en balanseringsmaskin. Med høy presisjon oppdager maskinen eventuelle vektforskjeller, som kan forårsake ubalanse.
  • Ved behov justerer vi antallet vekter, og setter hjulene tilbake på bilen din.
  • Bedre kjørekomfort og økonomiske besparelser. Ubalanse sliter kraftig på bilens hjuloppheng, og kan føre til dyre reparasjoner av endeledd, bærekuler etc. I tillegg slites dekkene feil, og drivstofforbruket vil øke.

Servicen inkluderer

  • Dekkskift av/på bilen
  • Dekkinspeksjon
  • Balanseringsvekter
  • Korrekt dekktrykk
  • Diagnose av kjøretøyskomponenter

Tilleggstjenester

  • Hjulvask

Startpris fra 1400kr

Vi sikrer at hjulene dine er i perfekt balanse!

Mer om balansering av dekk

For å få en jevn og komfortabel kjøreopplevelse, trenger du perfekt balanserte dekk. Dersom du kjenner den minste antydning til at rattet rister eller vibrerer, kan du kjøre innom ditt nærmeste Vianor serviceverksted for dekkbalansering. Dekkbalansen er viktig for levetiden på dekkene, hjulopphenget og styringen. Det kan også redusere drivstofforbruket.

Hvorfor bør jeg få dekkene balansert hos Vianor?

Vi i Vianor har spesialisert oss på alt som har med dekk å gjøre. Når en av våre erfarne medarbeidere balanserer dekkene dine for en bedre kjøreopplevelse og økt dekklevetid, er det som å sette penger i banken. Vi tilbyr konkurransedyktige priser for fagmessig utført arbeid. Vi balanserer dekkene dine mens du slapper av med en kopp kaffe eller te på venterommet, som også har gratis WiFi.

Når bør du få dekkene balansert?

Dersom du kjenner vibrasjoner i rattet når du kjører, kan dette være et tegn på ubalanse i dekkene. Dette kan føre til ujevn slitasje på dekkene og behov for nye dekk hvis problemet ikke tas hånd om tidlig nok. Ristingen kan også skade opphenget og styringen over tid. Prisen for å balansere dekkene er svært liten sammenlignet med de potensielle skadene. Du bør få sjekket dekkbalanseringen med jevne mellomrom.

Hvordan balanserer man bildekk?

Å sørge for riktig dekkbalansering handler om trafikksikkerhet. Hos Vianor kontrollerer vi alltid balanseringen med hjulet montert av bilen. Vi bruker de nyeste teknologiene og verktøyene for sikre optimal presisjon. Små ubalanser kan enkelt fikses ved hjelp av små balanseringsvekter som vi diskré fester mellom dekket og felgen. Før vi monterer hjulene igjen, sjekker vi alltid lufttrykket og den generelle tilstanden til hvert dekk.

Avbalansering av dekk og hjulstillingskontroll

Riktig balanse i dekkene gir en rekke fordeler under kjøreturen, og burde sjekkes ca. per 5 000-10 000 kjørte kilometer. Dette tilsvarer 1-2 år for den gjennomsnittlige sjåføren, avhengig av hvor mye bilen brukes. Ved kjøp av nye dekk eller ved reparasjon av dekk anbefales det også at de avbalanseres.

Balansering av dekk må ikke forveksles med hjulstillingskontroll. Selv om de to servicene kan virke relaterte, omhandler de ulike deler av bilen. Der avbalansering av dekkene dreier seg om at alle fire dekkene er i balanse, sørger en hjulstillingskontroll for at bilens hjul er stilt inn korrekt etter fabrikantens spesifikasjoner.

Feil hjulstilling kan bl.a. merkes ved at bilen trekker til en av sidene mens du kjører, og kjennes spesielt godt i svinger. Symptomene kan også være de samme som ved ubalanserte dekk, for eksempel at det vibrerer i rattet ved høyere hastigheter. Skjevslitasje på dekkene vil korte ned levetiden, og kjøring med feil hjulstilling kan i verste fall forårsake problemer med styring og forstilling, og dermed føre til ulykker.

Andre servicer hos Vianor

Hos Vianor har vi lang erfaring med alt innenfor bil, dekk og felger. Våre erfarne og dedikerte medarbeidere står klar til å ta jobben, uansett hva det måtte være! Bestill time på nett, eller kom innom et av våre mange serviceverksteder som er fordelt over hele landet.

Vi utfører en rekke ulike servicer for både bil og dekk, slik at du trygt kan fortsette reisen. Uansett om det er å balansere dekk, få utført et oljeskift, eller foreta en grundig tilstandsrapport du er ute etter, er våre verksteder aldri langt unna.

Trygg reise!