Dine fordeler

  • Vi tar av hjulene dine, og balanserer de med hjelp av en balanseringsmaskin. Med høy presisjon oppdager maskinen eventuelle vektforskjeller, som kan forårsake ubalanse.
  • Ved behov justerer vi antallet vekter, og setter hjulene tilbake på bilen din.
  • Bedre kjørekomfort og økonomiske besparelser. Ubalanse sliter kraftig på bilens hjuloppheng, og kan føre til dyre reparasjoner av endeledd, bærekuler etc. I tillegg slites dekkene feil, og drivstofforbruket vil øke.

Servicen inkluderer

  • Dekkbytte av/på bilen
  • Dekkinspeksjon
  • Balanseringsvekter
  • Korrekt dekktrykk
  • Diagnose av kjøretøyskomponenter

Tilleggstjenester

  • Hjulvask

Startpris fra 1280kr

Vi sikrer at hjulene dine er i perfekt balanse!

Mer om balansering av dekk

For å få en jevn og komfortabel kjøreopplevelse, trenger du perfekt balanserte dekk. Dersom du kjenner den minste antydning til at rattet rister eller vibrerer, kan du kjøre innom ditt nærmeste Vianor serviceverksted for dekkbalansering. Dekkbalansen er viktig for levetiden på dekkene, dekkopphenget og styringen. Det kan også redusere drivstofforbruket.

Hvorfor bør jeg få dekkene balansert hos Vianor?

Vi i Vianor har spesialisert oss på alt som har med dekk å gjøre. Når en av våre erfarne medarbeidere balansere dekkene dine for en bedre kjøreopplevelse og dekklevetid, er det som å sette penger i banken. Vi tilbyr konkurransedyktige priser for fagmessig utført arbeid. Vi vil balansere dekkene dine mens du slapper av med en kopp kaffe eller te på venterommet, som også har gratis WiFi.

Når bør du få dekkene balansert?

Dersom du kjenner vibrasjoner i rattet når du kjører, kan dette være et tegn på ubalanse i dekkene. Dette kan føre til ujevn slitasje på dekkene og behov for nye dekk hvis problemet ikke tas hånd om tidlig nok. Ristingen kan også skade opphenget og styringen over tid. Prisen for å balansere dekkene er svært liten sammenlignet med de potensielle skadene. Du bør få sjekket dekkbalanseringen med jevne mellomrom.

Hvordan balanserer man bildekk?

Å sørge for riktig dekkbalansering handler om trafikksikkerhet. Hos Vianor kontrollerer vi alltid balanseringen med hjulet demontert fra bilen. Vi bruker de nyeste teknologiene og verktøyene for sikre optimal presisjon. Små ubalanser kan enkelt fikses ved hjelp av små balanseringsvekter som vi diskré fester mellom dekket og felgen. Før vi monterer hjulene igjen, sjekker vi alltid lufttrykket og den generelle tilstanden til hvert dekk. Trygg reise!