Kjøp vinterdekk

Vinterdekk - Stort utvalg - Vianor

Kjøp vinterdekk
Ingen produkter

Gode ​​vinterdekk er en forutsetning for trygg vinterkjøring.

Vinterdekk må gi maksimalt grep for å kunne takle de glatte og stadig skiftende veiforholdene i Norden. Snødekte veier, glatte partier og slaps setter utfordrende rammer for vinterkjøring, der veien til tider kan være ekstremt glatt. Under disse værforholdene er høykvalitets vinterdekk er et premiss for å gi deg trygg og sikker kjøring. Hos våre verksteder finner du Nokian Tyres Hakkapeliitta piggdekk og piggfrie vinterdekk, Nokian Tyres Nordman pigg- og piggfrie vinterdekk og et bredt utvalg av vinterdekk fra andre dekkprodusenter som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial og Radar.

Piggdekk eller piggfrie dekk?

Det er to typer vinterdekk: piggdekk og piggfrie dekk (friksjonsdekk). Når du skal velge nye vinterdekk til bilen din, burde du vektlegge kjøreforholdene der du hovedsakelig skal bruke dekkene, samt kjørestilen din. Som en tommelfingerregel gir vinterdekk med pigg det beste grepet under de skiftende værforholdene i Norden. De gir også kortere bremselengde på is sammenlignet med piggfrie dekk.

Grepet på piggfrie vinterdekk har dog forbedret seg betraktelig de siste årene. Viktige fordeler med piggfrie vinterdekk er bedre kjørekomfort, lav dekkstøy og ikke minst lavere rullemotstand som gir mindre drivstofforbruk. Dersom du velger piggfrie vinterdekk, må du være påpasselig med at de er tilpasset nordiske forhold, siden piggfrie vinterdekk produsert for bruk i Sentral-Europa har en helt annen gummiblanding som ikke vil kunne gi tilstrekkelig grep på de norske vinterveiene.

Vinterdekk 2022

Vi tilbyr et bredt utvalg vinterdekk for å sikre det aller beste grepet under de skiftende værforholdene som ventes under den nordiske vinteren 2022. Det knyttes store forventninger til det nye piggfrie vinterdekket for sesongen, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5. Dekket gir deg den reneste formen for sikkerhet takket være sin innovative kombinasjon av vintergrep, stillhet og miljøvennlighet. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 kommer dessuten i egen SUV-utgave, samt elbil/hybrid-varianten Hakkapeliitta R5 EV.

I fjor høst kom nyheten og testvinneren Nokian Tyres Hakkapeliitta 10, som kombinerer overlegent is- og snøgrep, gir maksimal kjørekomfort og et svært behagelig lydbilde, samt lav rullemotstand for å redusere drivstofforbruket. SUV-utgaven Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV og elbil/hybrid-modellen Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV er også tilgjengelig i dette nye vinterdekket.

Skift til vinterdekk hos Vianor

La våre erfarne fagfolk ta dekkskiftet for deg! Hos Vianor monterer vi gladelig vinterdekkene for deg, så kan du ganske enkelt nyte kjøreopplevelsen. Ved å benytte våre dyktige fagfolk, kan du også være trygg på at vinterdekkene dine har blitt kontrollert ved montering, og oppfyller lovkravene for vinterdekk. Les mer om Vianors dekkmontering.

Billige vinterdekk kan gi ubehagelige overraskelser på glatte veier

Å kjøpe billige vinterdekk kan virke tiltalende når du skal velge nye dekk. Det er imidlertid verdt å ta hensyn til kvaliteten når du velger dekk til bilen din. Premium vinterdekk er designet og grundig testet for å oppfylle de høyeste kravene med hensyn til pigger og piggplassering, dekkmønster, konstruksjon og gummiblanding, noe som gir forutsigbar kjøring og utmerket grep på glatte veier. Billigere vinterdekk oppfyller muligens ikke de samme forventningene som til et premiumdekk, selv om de har godt med pigger.

Når er riktig tidspunkt å skifte vinterdekk?

I Norge er det tillatt med piggdekk fra 1. november og tom. første helg etter 2. påskedag i Sør-Norge. I Nordland, Troms og Finnmark er tilsvarende periode 15. oktober og tom. 31. mars. Det er viktig å nevne at det er tillatt å bruke piggdekk også utenom denne perioden når vær- og føreforhold tilsier det. Les om regler og råd om dekk.

Fordelene med gode vinterdekk

Vinterdekkene dine har en svært viktig oppgave under kjøring på utfordrende forhold. Uansett om du velger piggdekk eller piggfrie dekk, er vinterdekkene konstruert for å takle den nordiske vinteren på best mulig vis. Gjennom en mykere gummiblanding og et nøye utviklet dekkmønster sørger vinterdekk for optimalt veigrep på is og snø. Under de aller mest utfordrende isforholdene er piggdekkene suverene, og takler selv varierende veiforhold og plutselig endringer under kjøringen.

Piggfrie vinterdekk er på sin side drivstoffbesparende, lager mindre støy, og gir mer komfortabel kjøring. For erfarne sjåfører med en rolig kjørestil, kan vinterdekk uten pigger være den beste løsningen – men tenk etter hvor du kjører, og se alltid an forholdene.

Vi lagrer vinterdekkene dine for deg

Riktig oppbevaring av dekkene dine når de ikke er i bruk har stor innvirkning på levetiden. God oppbevaring kan forlenge levetiden med flere sesonger! Når dekkene blir stående over lang tid, vil de påvirkes av elementene. Dekk burde helst lagres i jevn temperatur og helst under 15 plussgrader. De burde også beskyttes mot fukt og direkte sollys, samt ikke oppbevares med apparater som avgir ozongass. Vi har laget en liste med flere gode tips for lagring av dekk, der du kan lære mer om optimalisering av dekkenes levetid.

Om du heller vil at vi tar jobben for deg, tilbyr vi også et førsteklasses dekkhotell. Vi sørger for riktig og trygg oppbevaring av dekkene dine, og servicen kommer i tillegg til en rekke andre fordeler. Dekkskift er inkludert i servicen, samt at vi kontakter deg når det er på tide å skifte hjulene. Servicen inkluderer også korrekt dekktrykk, etterstramming av felger og kontroll av dekkene m.m.

Spar tid, få bedre plass, forleng dekkenes levetid og slipp alle tunge løft med Vianors dekkhotell!

God tur videre, og trygg reise.