Gjør deg gjerne noen tanker om følgende før du kjøper vinterdekk:

  • På hva slags veier ferdes jeg mest? Motorvei eller landevei? I byen eller land?
  • Hvor mye kjører jeg? Hvor erfaren er jeg på vinterføre?
  • Kjører jeg bil med antiskrenssystem og ABS-bremser?

Vei med snø eller is?

Dersom du kjører mest på isete vei om vinteren, burde du velge dekk med pigger. Piggdekk passer særlig godt hvis du bor nær kysten hvor veiene ofte er isete på vinteren.

Piggfrie dekk er et godt valg på snøføre.

Våt is og sammenpakket snø

Dersom du bruker piggfrie dekk må du være særlig varsom ved veikryss og lignende hvor det kan være våt is eller hardpakket snø.

Piggdekk er noe bedre enn piggfrie dekk på våt is og hardpakket snø.

Støysvake dekk

Dersom du verdsetter dekk som er støysvake på bare vinterveier, er piggfrie dekk det rette valg.

Uberegnelige høstforhold

Piggfrie dekk kan monteres tidligere på høsten enn det piggdekk kan. Dersom du har satt på piggfrie dekk, trenger du ikke å bekymre deg for raskt skiftende vær- og føreforhold på høsten. Piggfrie dekk er også et godt valg på våren når temperaturen kan skifte overraskende fort.

Piggfrie dekk hele året?

Svaret her er enkelt: bruk sommerdekk i sommerhalvåret og vinterdekk i vinterhalvåret! Piggfrie vinterdekk er først og fremst laget for vinterbruk og har egenskaper deretter. De har mykere gummi, som blir enda mykere av sommertemperaturer, og dette gir dårligere grep og raskere slitasje på grove, norske vårveier. Sommerdekk er det tryggeste og mest økonomiske valget for sommerkjøring. Vi anbefaler derfor ikke å bruke piggfrie dekk som helårsdekk.

Husk!

Uansett hva du velger er det viktig å huske at å kjøre bil om vinteren krever sitt av deg som sjåfør. Kjør pent og rolig, tilpass hastigheten etter føreforhold og trafikk, og ha god tid når du skal noe sted. Følger du disse rådene, vil du være sikrere og mer komfortabel i bil om vinteren. 

Kjøp nye dekk her

Tid for nye dekk?

Her kan du enkelt søke etter dekk vha. registreringsnummer, bilmodell eller dekkstørrelse.

Finn dekk