Dine fordeler

 • Opplever du at dekket kontinuerlig mister luft eller du har punktert, er det viktig å la en dekkekspert vurdere skaden. Om dekket kjøres på med for lavt lufttrykk kan det raskt ødelegges, selv ved kjøring kun på kortere strekninger. 
 • Vi kontrollerer at dekket kan repareres på et sikkert vis. De fleste punkteringer, spikerhull eller kutt kan repareres om de er i dekkets slitebane.
 • Om skaden går å reparere, gjør vi det fra dekkets innside, noe som forlenger dekkets levetid.  
 • Godt utdannede og erfarne fagfolk som raskt hjelper deg ut på veien igjen.
 • Avansert verktøy for trygg og effektiv dekkmontering.

Servicen inkluderer

 • Oppgitt servicepris gjelder ved innlevering av løst hjul. Hvis dekket er på bilen, koster det ekstra på verkstedet.
 • Av- og påmontering av dekk på felg
 • Reparasjonsmateriell
 • Korrekt lufttrykk

Tilleggstjenester

 • TPMS-kontroll og programmering
 • TPMS-sensorer

Startpris fra 653kr

Vi reparerer dekket ditt! Legg tjenesten i handlekurven, og book tid.

Mer om dekkreparasjon

Når ulykken er ute og du må reparere et punktert dekk eller et dekk som lekker luft, er det best å ta kontakt med fagfolkene ved ditt lokale Vianor serviceverksted. Vi har lang erfaring med å reparere dekk og yter meget god kundeservice. Dersom et punktert dekk trygt kan repareres, vil vi fikse det for deg til en rimelig pris.

Reparere eller skifte dekk?

Når du tar med det ødelagte dekket til et Vianor serviceverksted, vil vi evaluere skaden for å se om det kan repareres til forskriftsmessig stand. Hvis det ikke er mulig, vil vi kunne anbefale deg nye dekk fra vårt brede utvalg av kvalitetsdekk. I tillegg til å reparere lekkasjen eller punkteringen, vil vi også sjekke den generelle dekktilstanden og mønsterdybden på dekkene dine før vi sender deg ut på veien igjen.

Slik unngår du punktering

Man kan ikke forsikre seg helt og holdent mot å punktere, men det finnes flere gode tips for å minske sjansene for at det skal skje. Først og fremst er det viktig at lufttrykket i dekkene stemmer. For lite luft i dekkene øker sjansen for å punktere, samtidig som dekkene slites ut raskere. Vi anbefaler at du sjekker lufttrykket en gang i måneden, samt at du tar en ekstra måling når bilen er tungt lastet.

Husk også på at lufttrykket burde være noe høyere om vinteren enn om sommeren, ettersom kald luft tar mindre plass enn varm luft. Vi anbefaler omkring 10% høyere trykk når det er kaldt i været. Informasjon om dekktrykk for bilen din finner du i instruksjonsboken, eller på klistremerker i døråpningen og ved bensinlokket.

Sørg for regelmessig kontroll av dekkene dine, og vær obs på ujevn slitasje, som kan være et tegn på feil i hjulstillingen eller støtdemperne. Pass også på å fjerne steiner som eventuelt har festet seg i mønsteret – disse kan potensielt trenge seg dypere inn i dekket og gjøre skade.

Du kan lese mer om våre beste tips for å unngå punktering ved å klikke her.

Når er det nødvendig med nye dekk?

Dekk slites ut jevnlig ved bruk, og vil til slutt måtte byttes ut. Dette skjer over tid, men om de har blitt utsatt for en skade kan det bli nødvendig å bytte dem ut tidligere enn antatt. I noen tilfeller vil det være mulig å reparere dekkene, mens andre ganger bør du heller skifte til nye. Ved en punktering bør du skifte dekket om hullet i sideveggen eller slitebanen er større enn 6mm. Punkteringer som er større enn det, kan ikke repareres.

Moderne dekk kommer med en indikator for slitebaneslitasje, i form av hard gummi som bare er synlig når mønsterdybden har gått under grensen for forsvarlig kjøring – vanligvis 1,6 mm. Dekk som er slitt ned til dette punktet burde ikke repareres, men heller skiftes ut.

Generelt sett er synlige skader på dekket en indikator på at de heller burde skiftes ut. Det kan dreie seg om ujevne slitasjemønstre i slitebanen, en utbuling i sideveggen, kuttskader, eller andre synlige skader.

Hva koster det å få reparert et dekk?

Det er overraskende vanlig med punkterte dekk. Vi kan som regel reparere punkteringer med diameter opp til 6 mm. Det koster betydelig mindre å reparere bildekk enn å kjøpe nye, så hvis et punktert dekk kan repareres til forskriftsmessig stand, er det verdt å gjøre det. Som en del av servicen vil vi alltid sjekke lufttrykket og balansere dekket før vi setter det reparerte dekket på bilen igjen.

Hvorfor få dekket reparert hos Vianor?

Vi i Vianor har spesialisert oss på alt som har med dekk å gjøre. Vi sørger alltid for at du får en enkel og pålitelig dekkreparasjonsopplevelse hos oss. En av våre erfarne medarbeidere vil reparere det punkterte eller lekkende dekket raskt og enkelt, slik at du bekymringsløst kan kjøre videre. Vi vil fikse dekket ditt mens du slapper av med en kopp kaffe eller te på venterommet, som også har gratis WiFi.

God tur og trygg reise!