Hvilke størrelser har vinterdekk for Tesla

Forskjellige Tesla-modeller leveres ofte med ulike standardstørrelser for dekk. Andre felgstørrelser som er større i diameter er tilgjengelige som tilbehør, eller kommer med andre versjoner av modellene basert på hestekrefter.

Nedenfor følger en liste over standard dekkstørrelser for Tesla-modellene som blir solgt som nye i Norge, kategorisert etter modell. Vær imidlertid oppmerksom på at mange Teslaer på markedet er importert fra utlandet og kan komme med forskjellige typer dekk.

Model 3 

Standard dekkalternativ for Tesla Model 3 er tilgjengelige med 18 eller 19-tommers felger. Valget av standarddekk avhenger av den valgte felgstørrelsen, som følger:

 • Med 18-tommers felger: 235/45R18
 • Med 19-tommers felger: 235/40R19

Model Y 

Tesla Model Y kan bestilles med 19, 20, eller 21-tommers standard dekkalternativer. Dekkstørrelsen på bilen avhenger av hjuldiameteren og valgte utstyrspakker, som følger:

 • Med 19-tommers felger: 255/45R19 XL
 • Med 20-tommers felger: 255/40R20 XL
 • Med 21-tommers felger: front 255/35R21 XL, bak 275/35R21 XL

Model S 

Tesla Model S kan bestilles med 19 eller 21-tommers felger fra fabrikken. Standard dekkstørrelse for Tesla Model S varierer avhengig av årsmodell:

 • Med 19-tommers felger: 245/45R19
 • Med 19-tommers felger: front 255/45R19 bak 285/40R19
 • Med 21-tommers felger: front 245/35R21 bak 265/35R21
 • Med 21-tommers felger: front 265/35ZR21 bak 295/30ZR21

Model X 

Tesla Model X selges med enten 20 eller 22-tommers standard dekkalternativer. Dekkstørrelsene som kommer som standard avhenger av hjulstørrelsen og varierer etter modellår:

 • Med 20-tommers felger: front 255/45R20 bak 275/45R20
 • Med 20-tommers felger: front 265/45R20 bak 275/45R20
 • Med 22-tommers felger: front 265/35R22 bak 285/35R22

Bruktmarkedet for dekk og felg

Teslas felger kan avvike fra standard-alternativene ettersom mange bytter ut sine felger av estetiske årsaker. I tillegg kan det være at dekkstørrelsen ikke matchet standardstørrelsen, og kan ha blitt modifisert.

Det er tillatt å endre dekk- og hjulstørrelser, men det anbefales ikke å avvike fra produsentens valgte dekkstørrelse uten spesiell grunn. Husk at hvis du endrer hjuldiameteren med pluss eller minus 5% fra de godkjente dekkstørrelsene som er oppført i vognkortet, krever bilen din en ny inspeksjon.

Hvis du er interessert i å bytte bilens felger eller dekk til andre størrelser, eller hvis du er usikker på bilens nåværende dimensjoner, kan du alltid komme innom ditt nærmeste Vianor-verksted. Vi vil hjelpe deg med å finne egnede, trygge og lovlige dekk og felger til din Tesla. Vi bidrar også med montering på kjøretøyet om ønskelig.

Viktig å huske på ved valg av vinterdekk til Tesla

Du kan fritt montere vinterdekk av riktig størrelse på din Tesla. Hvis bilen din kommer med Teslas standardfelger, er det lurt å få vinterdekk av samme størrelse. Hvis felgene har blitt endret, kan våre eksperter hjelpe deg med å velge de riktige dekkene.

I tillegg til størrelse, bør du også være klar over lastekapasiteten til dekkene. Disse er indikert med en SL (Standard Load) eller XL (Xtra Load) merking. Hvis din Tesla kommer med XL-klassifiserte dekk som standard, bør de nye dekkene dine også ha det.

Bruk nordiske vinterdekk

Hvis bilen din er importert fra Sentral-Europa, kan den komme med et sett vinterdekk. Husk dog at Sentral-Europa i hovedsak bruker andre typer vinterdekk enn de nordiske landene.

I noen sentraleuropeiske land er piggdekk forbudt, så disse vinterdekkene er som oftest piggfrie. Vinterdekk utviklet for bruk i Sentral-Europa vil ikke yte like godt under de tøffe vinterforholdene i de nordiske landene, som det dedikerte nordiske, vinterdekk vil gjøre.

Hvis bilen din er utstyrt med sentraleuropeiske friksjonsdekk, anbefaler vi at du bytter til nordiske vinterdekk. Du kan få hjelp til å velge de riktige vinterdekkene hos din lokale Vianor avdeling

Hvilken type vinterdekk bør du velge til din Tesla?

Du kan velge mellom piggfrie vinterdekk eller piggdekk til din Tesla, avhengig av kjørestil og miljøet du hovedsakelig skal kjøre i.

Piggfrie dekk gir utmerket kjørekomfort og vesentlig lavere dekkstøy enn piggdekk. Fraværet av pigger reduserer rullemotstanden, og dekkets lameller gir grep på vinterveiene. Piggfrie dekk er spesielt egnet for kjøring på tørre, snødekte, og slapsete overflater.

Piggfrie dekk sliter mindre på asfalten enn piggdekk, noe som gjør dem til et mer miljøvennlig valg. Det er ingen restriksjoner for bruk av disse dekkene utenfor vintersesongen, som gir mer frihet i forhold til når du kan montere de. Men du bør ikke montere dem for tidlig, ettersom ytelsen til vinterdekk er dårligere enn hos dedikerte sommerdekk så lenge det er varmt i været, spesielt under våte forhold.

Hvis du ofte kjører på isete overflater eller mindre vedlikeholdte veier, er piggdekk det sikreste valget for din Tesla. Piggdekk gir bedre grep på isete overflater enn piggfrie dekk og sørger for kortere bremselengde. Velg piggdekk for de mest krevende vinterforholdene og kjør trygt gjennom vinteren.

Tilpass kjørestilen din om vinteren

Høykvalitets vinterdekk er en avgjørende sikkerhetsfaktor på Norges varierte vinterforhold og til tider dårlig vedlikeholdte veier. Å sikre kortest mulig bremselengde på glatte veier og opprettholde kontroll over kjøretøyet, selv under ekstreme forhold, er helt avgjørende for det riktige dekkvalget.

I tillegg til å velge høytytende og trygge dekk, er det viktig å tilpasse kjørestilen til vinterforholdene. Dette er spesielt viktig for en kraftig og tung elbil som en Tesla. De avanserte sikkerhetssystemene i bilen din kan hjelpe i mange situasjoner, men det høye dreiemomentet fra elektriske motorer krever forsiktig berøring av gasspedalen under glatte forhold. Bilens batterivekt gjør den tung, noe som krever nøye vurdering av bremseavstander.

Velg piggdekk eller piggfrie vinterdekk av høy kvalitet til bilen din, tilpass kjørestilen til vinteren og sørg for komfortabel og sikker kjøring.