Hvilke dekk passer best til elbiler?

Gode dekk er viktig, uansett hvilken type bil du kjører. Dekkene på bilen din har en av de aller mest kritiske oppgavene under kjøreturen, og riktige dekk gjør mye for både sikkerheten og kjøregleden. Når det kommer til elbiler er dekkene om mulig enda viktigere, av flere grunner.

Først og fremst er det fordelaktig for elbilsjåfører å ha dekk med lav rullemotstand. Et dekk som ruller lettere, vil også bruke mindre energi – noe som igjen resulterer i at batteriet holder lengre, og rekkevidden per ladning økes. Tester har vist at dekk med lav rullemotstand gir opptil 15% lengre rekkevidde før bilen må lades, sammenliknet med dekk med høyere motstand. Informasjon om dekkenes rullemotstand finner du ved hjelp av EUs dekkmerking, som alle nyere dekk er utstyrt med. Skalaen strekker seg fra A-G, der A indikerer lavest rullemotstand.

Støy er et annet element det kan være lurt å tenke over når man skal kjøpe dekk til elbil. Elektriske biler er mer stillegående, og bråkete dekk høres derfor ekstra godt. Det piggfrie vinterdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV er et førsteklasses dekk som passer utmerket til elbiler. Blant annet er det utstyrt med SilentDrive™-teknologi, som sørger for stillegående hjul og høy komfort.

Dekk laget for forholdene

Bildekk av høy kvalitet er laget for å mestre forholdene der de brukes, samt utfordringene de utsettes for. Elbiler er ofte vesentlig tyngre enn biler med forbrenningsmotor, som resulterer i at de trenger lenger tid på å stoppe. Av den grunn blir det enda viktigere at elbildekk har godt grep, spesielt når man kjører på våt eller glatt veibane. Testvinneren Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et sommerdekk spesielt utviklet for varierte, nordiske forhold, og er av klasse A – den beste våtgrepkarakteren. Dekket kommer i mange ulike dimensjoner og er perfekt for både hybrid- og elbiler.

Når du kjøper dekk fra Nokian Tyres, får du også automatisk Hakka Garanti med på kjøpet. Den gjelder kostnadsfritt i ett år, og vil gi deg et nytt dekk helt gratis ved utilsiktet skade på dekket. Garantien inkluderer også gratis veihjelp 24 timer i døgnet.

Kjør grønnere med elbil

Hos Vianor fører vi dekk fra flere industriledende leverandører, som legger stor vekt på gjenbruk og resirkulering. For mange elbilsjåfører er grønnere kjøring et viktig element, og produksjonen av moderne dekk blir stadig mer miljøvennlig. Du kan også bidra til å hjelpe miljøet ved å forlenge levetiden på dekkene dine. Noen dekk utmerker seg spesielt når det kommer til mer miljøvennlig kjøring, som Nokian Tyres Hakka Green 3. Dette sommerdekket har en nøye utarbeidet gummiblanding som gir flere mil og 35% bedre slitestyrke, og egner seg godt til elbiler og hybrider.

Finn riktige dekk til din elbil

Kjøregleden øker betraktelig om du kjøper dekk som passer til deg og ditt bruk. Ved hjelp av vår dekkvelger kan du skrive inn bilens registreringsnummer og få en full oversikt over hvilke dekk som passer til din elbil. Om ønskelig kan du også søke etter bilmodell eller dekkdimensjon.

Hvis du er usikker på hvilke dekk du burde velge, er du hjertelig velkommen innom et av våre mange serviceverksteder for en hyggelig prat! Vi har lokaler over hele landet, der våre erfarne fagfolk kan bistå med råd og tips.

Nytt av i år finner vi piggdekket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV for elbiler og hybrider. Dette overlegne vinterdekket kommer med flere nyvinninger som, piggene til tross, sikrer både lavt støvnivå og miljøvennlighet. Double Stud-teknologi gir maksimalt grep på snø og is, selv på de mest utfordrende vinterveiene.

Vi skifter dekkene på din elbil hos Vianor

Våre dyktige fagfolk står klare til å gjøre jobben for deg! Når tiden er inne for å skifte dekk på din elbil, kan du komme innom oss for rask og profesjonell service. Ved et dekkskift hos Vianor kontrollerer vi dekkene dine og sjekker at du har korrekt lufttrykk. Du får også en egen boltpose med på kjøpet, samt gratis etterstramming av hjulene.

Hvis du velger å kjøpe nye elbildekk gjennom Vianor, tilbyr vi dekkservice ved dekkjøp. Denne tjenesten blir automatisk lagt til når du handler dekk på nettet, og inkluderer montering av dekk på felg, avbalansering, riktig dekktrykk med mer.

God tur videre!