Dine fordeler

 • De fleste biler produsert fra slutten av 90-tallet og fram til i dag, har en tilkobling som kalles OBD2 (On Board Diagnostics). Systemet gjør at bilmekanikere kan koble seg på bilens datasystem og lese av sanntidsdata for feilkoder, motorsystem og annen informasjon for å feilsøke og identifisere problemer. Ved å få utført en feilkodeavlesning, kan du lokalisere mindre problemer og få dem fikset før de leder til større feil eller reparasjoner.
 • Gjør en trygg bilhandel med en plettfri OBD-protokoll.

Servicen inkluderer

 • Sletting av periodiske feilkoder er inkludert.
 • Ved permanente feil får du et tilbud om utbedring og reparasjon.
 • Protokoll som viser bilens tilstand.

Tilleggstjenester

 • Service eller reparasjon

Pris kr 1040

Ta en feilkodeavlesning / diagnosetest hos oss! Vi leser av og kontrollerer feilkoder.

Mer om OBD og OBD2

I dag er mange nye biler hel-elektriske, både når det gjelder motor og systemer. Slik var det ikke i 1996, men de aller fleste biler som er produsert fra og med dette året, har OBD innebygget. I Europa ble OBD2 påbudt i alle bensinbiler fra 2001, og i alle dieselbiler fra 2003. OBD2/OBD|| er i prinsipp en oppgradert versjon av originale OBD, som er integrert inne i selve bilen. Selve instrumentet er plassert i en port som ofte er lokalisert til venstre for rattet på førersiden.

OBD står for On Board Diagnostics, og er et datasystem som brukes til å samle inn informasjon om kjøretøyets tilstand – eller med andre ord, det er bilens innebygde harddisk. Systemet bruker et nettverk av sensorer inne i bilen for å samle inn informasjon, og bruker så denne infoen til å gjøre nødvendige endringer, eller videreformidler det til sjåføren gjennom varsellamper på dashbordet. Informasjonen som lagres her kan også hentes ut av en bilmekaniker, som kan bruke den for å overvåke og analysere kjøretøyets behov for reparasjoner.

Med en feilkodeavlesning kan vi hente ut detaljert info om kjøretøyets tilstand, finne ut nøyaktig hva som er feil, og ordne det før det blir et større problem.

Hvorfor er OBD så viktig i biler?

Biler har en lang rekke funksjoner som styres automatisk. Om noen av dem ikke lenger fungerer som de skal, er det viktig at sjåføren blir informert så fort som mulig. Noen feil kan føre til nedsatt funksjonalitet, mens andre feil kan være direkte farlige hvis de ikke blir adressert. OBD gjør at føreren raskt blir informert om bilens helse og kan handle deretter. Derimot er ikke alle problemene OBD melder om like åpenbare, og kan være mer generelle – deriblant den beryktede «Check Engine»-lampen. Hvis du er usikker på hva som er galt, kan en feilkodeavlesning hos oss være løsningen.

Usikker på om noe er galt? Vi tar tempen på bilen din!

Når en varsellampe lyser på dashbordet i bilen din, er det OBD-systemet du kan takke. Det betyr at en av bilens sensorer har oppdaget en feil eller noe uvanlig, og har sagt i fra. Denne umiddelbare reaksjonen gjør det mulig å diagnostisere kjøretøyets problem før det faktisk inntreffer, og på den måten spare deg for større reparasjoner og utgifter. Hvis du er usikker på hvilket problem bilen forsøker å informere deg om, kan våre erfarne fagfolk være til hjelp. Med en feilkodeavlesning hos Vianor kan vi undersøke og fastslå hvilke problemer kjøretøyet ditt har mens de fortsatt er små – før de rekker å vokse seg store.

Det kan spare deg for både store utgifter og mye arbeid ved en senere anledning. Vårt diagnoseutstyr kobles til din bils OBD-port, og deretter vil vårt kvalifiserte fagpersonell lese av kodene og identifisere eventuelle problemer – raskt og smertefritt! Om store og permanente feil skulle oppdages, tilbyr vi både utbedring og reparasjon i våre verksteder.

En feilkodeavlesning hos oss gir tilgang til detaljert statusinformasjon angående blant annet:

 • Motorproblemer
 • Elektriske systemer
 • Drivstoffsystemer
 • Bremse- og sikkerhetssystemet
 • Drivlinjen (motor og girkasse)
 • Utslippssystemene
 • Andre problemer i kjøretøyets karosseri

En diagnosetest kan bestilles ovenfor, eller ved å komme innom et av våre mange verksteder rundt om i landet. Vi tilbyr også mange andre servicer, inkludert tilstandsrapport om du er usikker på hva som feiler kjøretøyet ditt.

God tur videre!