Med vår dekkalkulator kan du sjekke avviket mellom opprinnelig dekkstørrelse og den størrelsen du ønsker å bytte til. Du angir den opprinnelige dekkstørrelsen i den øverste raden, og ønsket størrelse i den nederste. Klikk på Beregn-knappen og du vil kunne se om den ønskede størrelsen er innenfor det som er lovlig.

Vi anbefaler deg alltid å snakke med oss eller sjekke i STRO-boken hvis størrelsen skal endres betydelig.

BreddeHøydeFelgSensorfeilDiameterRulleomkrets
Aktuell63.5193.6
Ny063.5193.6
Kjøp nye dekk her

Tid for nye dekk?

Her kan du enkelt søke etter dekk vha. registreringsnummer, bilmodell eller dekkstørrelse.

Finn dekk

Endre dekkdimensjon ved kjøp av dekk

Ved kjøp av nye dekk har du valgfrihet til å endre størrelsen, til en viss grad. Endring av dekkdimensjonen kan påvirke både kjøreegenskapene og kjøretøyets utseende. Derfor er det viktig å ta hensyn til at størrelsen ikke endres for mye, og at dekket er kompatibelt med kjøretøyet. I bilens vognkort vil man i de fleste tilfeller finne flere ulike dekkstørrelser som er kompatible med kjøretøyet. Dimensjonen er imidlertid ikke det eneste kravet som må oppfylles når man bytter dekk. Man må også være obs på å ha riktig hastighetsklasse og belastningsklasse, samt at dekk og felg må passe sammen i henhold til STRO-normen.

Hvordan påvirker dekkdimensjonen kjøringen?

Dekkene har stor innvirkning på både kjøreopplevelsen og kjøreegenskapene. Generelt sett kan det være lurt å holde seg til omtrent de samme dimensjonene som allerede sitter på kjøretøyet, eller som er spesifisert i bilens vognkort.

Endring av dekkdimensjonen kan påvirke flere aspekter ved kjøretøyets yteevne, som hastighetsmåling, fjæring, drivstoffeffektivitet, akselerasjon og bremsing. Det kan også påvirke kjøretøyets godkjenning for bruk på veien og kan ha konsekvenser for garantien fra produsenten. Derfor er det viktig at man tar en grundig vurdering og forstår implikasjonene av å endre dekkdimensjon før man tar en beslutning.

Hvis du vurderer en større endring i dekkdimensjon, kan det være lurt å konsultere med en dekkforhandler eller et bilverksted for å få råd og veiledning basert på kjøretøyets spesifikasjoner og dine behov. Våre Vianor serviceverksteder er tilgjengelige over hele landet og kan hjelpe deg med å velge en riktig dekkdimensjon som er kompatibel med kjøretøyet ditt, og samtidig oppfyller dine krav til ytelse og sikkerhet.

Finn dekkstørrelsen med dekksidemerkingen

Når du skal kjøpe nye dekk, og eventuelt endre dimensjon, kan du også ta utgangspunkt i dekkene som allerede sitter på bilen. Hvis du er usikker på hvilken størrelse de har, finner du den informasjonen trykket inn i dekkets sidevegg. Det kalles for dekksidemerkingen og er en serie med tall og bokstaver. Denne merkingen gir viktig informasjon om dekkets størrelse, hastighets- og belastningsklasse, konstruksjon, med mer. Hvis vi bruker merkingen 205/55 R 16 94 V XL som et eksempel, kan vi lese av at dekket er 205 millimeter bredt. Profilen er 55, som betyr at dekkets høyde tilsvarer 55% av bredden.

Velg dekk som passer til din bil og ditt bruk

Når du velger dekk er det flere faktorer du bør vurdere for å finne dekk som passer til din bil, dine behov og kjørestil. Bilens instruksjonsbok vil gi informasjon om riktige dekkdimensjoner og andre spesifikasjoner som er anbefalt. Dette inkluderer informasjon om dekkets bredde, sideforhold og felgdiameter, belastningsindeks og hastighetsindeks. Sørg for å velge dekk som samsvarer med disse spesifikasjonene.

Tenk også på å velge dekk som passer til kjørestilen din og kjøreforholdene du kjører mest under. Hvis du kjører mye på våte veier eller i snø og is, kan det være lurt å velge dekk med godt grep på våte og glatte overflater. Hvis du kjører mye på tørre veier og ønsker bedre respons og kjørekomfort, kan det være lurt å velge dekk med en lavere sideveggprofil.

Vi anbefaler også å velge kvalitetsdekk fra en anerkjent dekkprodusent. Gode dekk av høy kvalitet er mer økonomiske i det lange løp, takket være at de varer lenger og har lavere rullemotstand. Velg en anerkjent produsent som er kjent for å produsere produkter av høy kvalitet, og har sikkerhet i fokus. Sjekk uavhengige dekktester for å se hvordan dekkene du vurderer presterer i forskjellige kjøreforhold og situasjoner, som vil gi deg et bedre bilde av dekkets egenskaper og ytelse.

Stort utvalg kvalitetsdekk hos Vianor

I vår nettbutikk vil du finne et stort utvalg kvalitetsdekk fra industriledende produsenter. Vi har detaljert produktinformasjon for hele vårt sortiment av sommerdekk og vinterdekk til personbiler, SUV-er, og varebiler, slik at du kan finne fram til riktig produkt og dimensjon for deg. Hvis du er usikker på hvilke dekk som passer til ditt kjøretøy, kan du bruke vår dekkvelger til å søke etter produkter. Skriv inn bilens registreringsnummer, modell, eller dekkstørrelse for å se alle dekkene som er kompatible med din bil.

Dekkservice ved kjøp av nye dekk

Når du kjøper dekk eller felger gjennom Vianor, kan du også benytte deg av vår dekkservice ved dekkjøp. Denne servicen legges automatisk til når du handler dekk, og sørger for at dine nye dekk monteres på en optimal måte. Inkludert i prisen er montering av dekk på felg og kontroll av riktig lufttrykk, samt balansering av hjulene. Ved å få dekkene profesjonelt montert av en fagperson, sikrer du en tryggest mulig og mest komfortabel kjøretur. Vi bruker avanserte verktøy og jobben utføres i våre godkjente verksteder.

God tur og trygg reise!