Kjøp piggfrie vinterdekk

Piggfrie vinterdekk

Kjøp piggfrie vinterdekk

WinterPro 2 EVO

Nyhet!Nordisk vinterdekk
GT Radial WinterPro 2 EVO piggfrie vinterdekk designet for personbiler, ytelse og sikkerhet for varierende vinterforhold.
Pris fra 615 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: E
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 69dB

WinterPro 2 Sport

GT Radial WinterPro 2 Sport er neste generasjon høyytelses vinterdekk for sportsbiler og SUV-er. Glimrende ytelse på snø som gir stor kjøreglede for kraftige og sportslige biler. Dette er dekket for fart, godt våtgrep og lavere rullemotstand.
Pris fra 1293 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 70dB

WinterPro HP

GT Radial WinterPro HP er et piggfritt vinterdekk konstruert for nordiske vinterforhold, og som er utviklet for å gi din sportsbil et godt veigrep - uansett værforhold. Dekkets gummiblanding og mønster gir meget godt grep og bremsegenskaper under alle vinterforhold. Ny gummiblanding med Silica gir også meget gode egenskaper på is og våt asfalt.
Pris fra 1060 kr/stk

Mer om piggfrie vinterdekk

Nordiske vinterveier stiller høye krav til piggfrie dekk, og snø, is og slaps kan gi noen ubehagelige overraskelser. Værforholdene skifter raskt, noe som betyr at de piggfrie dekkene må yte maksimalt, også der det er isete. Hos Vianor finner du et stort utvalg piggfrie dekk, som trygt tar deg fram, selv under svært krevende kjøreforhold.

Piggfrie vinterdekk med nordisk gummiblanding

Når du velger piggfrie vinterdekk, må du passe på at de er tilpasset nordiske værforhold, siden piggfrie vinterdekk produsert for bruk i Sentral-Europa har en helt annen gummiblanding som ikke vil kunne gi tilstrekkelig grep på den nordiske vinterveien. Fra 1. mai 2021 har EUs dekkmerkingssystem tatt høyde for dette, og nytt av året er de nye merkingene for snøgrep og isgrep, som gir deg svaret på om dekkene passer til bruk på nordisk vinterføre.

Tradisjonelt sett har regelen vært at piggdekk er best på is, men isgrepet på piggfrie vinterdekk har forbedret seg betraktelig de siste årene. Viktige fordeler med piggfrie vinterdekk er bedre kjørekomfort, lav dekkstøy og ikke minst lavere rullemotstand som gir mindre drivstofforbruk. Piggfrie dekk omfattes ikke av datokravene for når du tidligst kan sette på eller ta av vinterdekk, slik som for piggdekk. Vi presiserer dog at du alltid er ansvarlig for å sko bilen etter rådende værforhold, og bruke vinterdekk om vinteren og sommerdekk om sommeren. Ferdes du aller mest i områder med mye isete veier, anbefaler vi fortsatt at du velger piggdekk.

Piggfrie vinterdekk 2022-23

Vi tilbyr et bredt utvalg vinterdekk for å sikre det aller beste grepet under de skiftende værforholdene under den nordiske vinteren. Det knyttes store forventninger til det nye piggfrie vinterdekket for sesongen 2022, Nokian Tyres Hakkapeliitta R5. Dekket gir deg den reneste formen for sikkerhet takket være sin innovative kombinasjon av vintergrep, stillhet og miljøvennlighet. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 kommer dessuten i egen SUV-utgave, samt elbil/hybrid-varianten Hakkapeliitta R5 EV.

Skift til piggfrie vinterdekk hos Vianor

Du trenger ikke å bekymre deg for å skifte vinterdekk. Vianors erfarne personell monterer dine piggfrie dekk raskt og problemfritt, og du kan også være trygg på at vinterdekkene dine er korrekt montert. Les mer om Vianors dekkmontering.

Billige dekk kontra premium piggfrie dekk

Ved valg av dekk kan de billige alternativene være tiltalende. Billige piggfrie vinterdekk vil som oftest ikke være i stand til å matche grepet til premium vinterdekk på glatte veier. Hovedårsakene til dette er at premium piggfrie vinterdekk består av dyrere og bedre råvarer, og testes grundigere enn billigere piggfrie dekk for å kunne oppfylle høyeste standard med hensyn til dekkmønster, teknologi, bærekraft, konstruksjon og gummiblanding. Så selv om rimeligere dekk har lavere salgspris, har premium dekk lengre levetid, og utjevner dermed prisforskjellen gjennom dekkets livssyklus.

Når er det på tide å ta av vinterdekkene

Piggfrie vinterdekk, eller friksjonsdekk som de også kalles, er enn så lenge ikke lovpålagt å ta av. Det gjør at en del sjåfører velger å kjøre rundt på vinterdekkene hele året – dette anbefales derimot ikke. Enhver fører er også ansvarlig for at dekkene på kjøretøyet er forsvarlige å kjøre på. Vinterdekk egner seg dårlig på varme sommerveier og gir dårligere veigrep, samt at de ikke er like godt skikket til å drenere bort vann.

Se an forholdene, og bytt dekk når føret og temperaturen tilsier det. Vinterdekkene burde tas av en gang i løpet av våren, og på igjen en gang på høsten når snø og frost begynner å dukke opp. Les mer om regler og råd angående dekk.

Piggdekk eller piggfrie dekk?

Når kjøreforholdene er som aller tøffest, kan det være en god ide med piggdekk. Hva som er riktig for deg, vil variere basert på hvor du bor, hvor du kjører mest, og hvilke kjørevaner du har. Hvis du er usikker på hva du burde velge, er du alltid velkommen innom et av våre verksteder for gode råd og en hyggelig prat!

Generelt sett gir piggfrie vinterdekk mer behagelig, miljøvennlig, økonomisk og støyfri kjøring, og vil være tilstrekkelig for mange sjåfører – gitt at dekkene er av høy kvalitet. Under de mest utfordrende kjøreforholdene, på veier med våt is og tettpakket snø, vil imidlertid et piggdekk yte enda litt bedre, og gi den sikreste kjøringen.

Optimal oppbevaring av dekk

Hvis du oppbevarer dekkene dine på riktig måte holder de lenger. Korrekt oppbevaring av dekk vil lønne seg i det lange løp, da dekkenes levetid kan forlenges med flere år. Dekk bør lagres både tørt og utenfor direkte sollys, samt at temperaturen ikke bør være verken for høy eller for lav.

Oppbevaring av tunge dekk tar både mye plass og kan være krevende – Vianor tilbyr førsteklasses dekkhotell, der vi tar oss av hele jobben for deg. Som dekkhotellkunde hos oss får du mange gunstige fordeler, samtidig som dekkene dine oppbevares på en optimal måte. La Vianors erfarne fagfolk ta seg av jobben, så kontakter vi deg med timeforslag når tiden er inne for et dekkskifte!

God tur videre!