Kjøp piggfrie vinterdekk

Piggfrie vinterdekk

Kjøp piggfrie vinterdekk

Hakkapeliitta R5

Nyhet!Hakka GarantiNordisk vinterdekkSilent Drive Technology
Nye Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 er et piggfritt vinterdekk for personbiler, utviklet for å gi deg den reneste formen for sikkerhet takket være sin innovative kombinasjon av vintergrep, stillhet og miljøvennlighet. Nye Hakkapeliitta R5 gir Det nye Double Block Grip-mønsteret gir kompromissløst grep og kjøreegenskaper, mens klassens beste ytelse på is garanteres av de unike Arctic Grip-krystallene.
Startpris fra 1349 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: D
Dekkstøy (dB): A 68dB

Hakkapeliitta R5 EV

Nyhet!Hakka GarantiNordisk vinterdekkSilent Drive Technology
Nye Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV er et piggfritt vinterdekk for personbiler, crossovere og SUV-er, designet og utviklet med miljøvennlig teknologi og gir el- og hybridbiler maksimal sikkerhet, komfort og økt rekkevidde. Klassens beste ytelse på is garanteres av de unike Arctic Grip-krystallene, mens SilentDrive™-teknologien sørger for imponerende komfortegenskaper.
Startpris fra 3699 kr/stk
Dekklasse: C1

Hakkapeliitta R3

Hakka Garanti
Nokian Hakkapeliitta R3 er et piggfritt vinterdekk med den perfekte balansen mellom sikkerhet og komfort. Kjør sikkert gjennom en nordisk snøstorm, den vil være like solid under snøfylte innkjørsler som isblanke veier. Kjøringen oppleves kontrollert, presis og stillegående på både glatte og bare veier.
Startpris fra 1349 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: E
Dekkstøy (dB): B 71dB

Nordman RS2

Nokian Nordman RS2 gir sikre kjøreegenskaper på all slags føre. Nokian Nordman RS2 piggfritt dekk garanterer slitesterk, pålitelig og trygg kjøring i den nordlige vinteren. Pumpelamellene er en nyskapning fra Nokian Hakkapeliitta dekk som gir ekstra grep på våt is.
Startpris fra 929 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: E
Dekkstøy (dB): B 71dB

Mer om piggfrie vinterdekk

Nordiske vinterveier stiller høye krav til piggfrie dekk, og snø, is og slaps kan gi noen ubehagelige overraskelser. Værforholdene skifter raskt, noe som betyr at de piggfrie dekkene må yte maksimalt, også der det er isete. Hos Vianor finner du et stort utvalg piggfrie dekk, som trygt tar deg fram, selv under svært krevende kjøreforhold.

Piggfrie vinterdekk med nordisk gummiblanding

Når du velger piggfrie vinterdekk, må du passe på at de er tilpasset nordiske værforhold, siden piggfrie vinterdekk produsert for bruk i Sentral-Europa har en helt annen gummiblanding som ikke vil kunne gi tilstrekkelig grep på den nordiske vinterveien. Fra 1. mai 2021 har EUs dekkmerkingssystem tatt høyde for dette, og nytt av året er de nye merkingene for snøgrep og isgrep, som gir deg svaret på om dekkene passer til bruk på nordisk vinterføre.

Tradisjonelt sett har regelen vært at piggdekk er best på is, men isgrepet på piggfrie vinterdekk har forbedret seg betraktelig de siste årene. Viktige fordeler med piggfrie vinterdekk er bedre kjørekomfort, lav dekkstøy og ikke minst lavere rullemotstand som gir mindre drivstofforbruk. Piggfrie dekk omfattes ikke av datokravene for når du tidligst kan sette på eller ta av vinterdekk, slik som for piggdekk. Vi presiserer dog at du alltid er ansvalig for å skal sko bilen etter rådende værforhold, og bruke vinterdekk om vinteren og sommerdekk om sommeren. Ferdes du aller mest i områder med mye isete veier, anbefaler vi fortsatt at du velger piggdekk.

Skift til piggfrie vinterdekk hos Vianor

Du trenger ikke å bekymre deg for å skifte vinterdekk. Vianors erfarne personell monterer dine piggfrie dekk raskt og problemfritt, og du kan også være trygg på at vinterdekkene dine er korrekt montert. Les mer om Vianors dekkmontering.

Vianor tilbyr et stort utvalg av premium piggfrie dekk, som sikrer best grep og ytelse i det krevende nordiske været. Piggfrie Nokian Hakkapeliitta R3 har den perfekte balansen mellom sikkerhet og komfort, og kjøringen oppleves kontrollert, presis og stillegående på både glatte og bare veier. Nokian Nordman RS2 gir sikre kjøreegenskaper på all slags føre, og garanterer pålitelig og trygg kjøring. Hos oss finner du også et bredt spekter av dekk fra andre store dekkprodusenter som Michelin, Bridgestone, GT Radial og Radar.

Billige dekk kontra premium piggfrie dekk

Ved valg av dekk kan de billige alternativene være tiltalende. Billige piggfrie vinterdekk vil som oftest ikke være i stand til å matche grepet til premium vinterdekk på glatte veier. Hovedårsakene til dette er at premium piggfrie vinterdekk består av dyrere og bedre råvarer, og testes grundigere enn billigere piggfrie dekk for å kunne oppfylle høyeste standard med hensyn til dekkmønster, teknologi, bærekraft, konstruksjon og gummiblanding. Så selv om rimeligere dekk har lavere salgspris, har premium dekk lengre levetid, og utjevner dermed prisforskjellen gjennom dekkets livssyklus.