Kjøp sommerdekk

Sommerdekk

Kjøp sommerdekk

Hakka Black 3

Vianor Week!Nyhet!Hakka Garanti
Hakka Black 3 er et premium sommerdekk for kraftige personbiler og sportslige familiebiler. Det er også en utmerket match for de nyeste hybridbilene og elektriske kjøretøy. Gled deg over presise kjøreegenskaper under alle forhold, førsteklasses grep og lav dekkstøy.
1786 kr/stk Pris fra 1434 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 70dB

Hakka Blue 3

Vianor Week!Testvinner!Hakka GarantiSilent Drive TechnologyDekkslitasjeindikator
Nye Nokian Tyres Hakka Blue 3 er utviklet for varierte nordiske forhold og kombinerer sikkerhet på våte veier med pålitelige og støyfrie kjøreegenskaper. Testvinneren har klasse A, den beste våtgrepkarakteren, i EU-klassifiseringen og et stort antall dekkdimensjoner som gjør det perfekt for hybrid- og elbiler. Nokian Tyres Hakka Blue 3 gir sikkerhet og kjørekomfort når du trenger det som mest!
1260 kr/stk Pris fra 1013 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): A 67dB

Hakka Green 3

Vianor Week!Testvinner!Hakka Garanti
Nokian Tyres Hakka Green 3 er et miljøvennlig sommerdekk som gir grønnere kjøring for mindre og mellomstore biler, samt elbiler og hybridbiler. Testvinneren 2021 gir flere mil med den nye gummiblandingen som gir 35 % bedre slitestyrke.
1053 kr/stk Pris fra 848 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): A 68dB

Hakka Black 2

Vianor Week!Hakka GarantiDekkslitasjeindikator
Dette er sommerdekket utviklet for kraftfulle og sportslige biler, og som gir pålitelighet og ytelse i høye hastigheter. Den nøyaktig kjørefølelsen og presise manøvreringen gjør sommerdekket Nokian Tyres Hakka Black 2 til et trygt og enkelt valg.
1477 kr/stk Pris fra 1187 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 72dB

Hakka Blue 2

Vianor Week!Hakka GarantiDekkslitasjeindikator
Det stillegående sommerdekket Nokian Tyres Hakka Blue 2 byr på ypperlig grep på våte veier. Kjørekomfort og høy sikkerhet fra vår til høst for mellomstore personbiler og sporty familiebiler.
1835 kr/stk Pris fra 1473 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): A 69dB

Nordman SX3

Vianor Week!
Nokian Tyres sitt nye sommerdekk Nordman SX3 for mindre bybiler føles balansert og komfortabelt både i tungt regnvær og på solbrent asfalt. De gode kjøreegenskapene og stabiliteten i variert sommervær gjør Nordman SX3 til et svært attraktivt valg.
697 kr/stk Pris fra 563 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 68dB

Nordman SX2

Vianor Week!
Nokian Tyres Nordman SX2 sommerdekk gir en trygg og stabil kjørefølelse under alle vær og forhold. Dekket for mindre og økonomiske familiebiler som gir svært god sikkerhet under varierte, nordiske værforhold.
605 kr/stk Pris fra 489 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 68dB

Sommerdekk - velg riktige dekk til bilen din

I Vianors dekksortiment finner du de beste sommerdekkene for det varierende nordiske været. Enten du trenger et dekk som garanterer optimalt grep i regnvær, eller et dekk som hjelper deg med å redusere drivstofforbruket, så lover vi å finne de beste sommerdekkene som passer dine behov i vårt utvalg.

Når bør man skifte til sommerdekk 2023?

Akkurat når man bør bytte til sommerdekk vil variere noe basert på hvor i landet man befinner seg, og hvor man kjører mest. Som sjåfør har man selv ansvar for at bilen har tilstrekkelig veigrep, året rundt. Vintertid for dekk i Norge, som også er perioden det er tillatt med piggdekk, strekker seg fra 1. november til første søndag etter 2. påskedag. Sommertiden starter når vintertiden slutter. I Nordland, Troms og Finnmark regnes 16. oktober til 30. april som vintertid.

Mange legger om til sommerdekk i april eller mai, men det skal først og fremst styres av vær og føreforhold. Det anbefales å skifte til sommerdekk når temperaturen holder seg stabilt over 7 grader hele døgnet. Sommerdekk er optimalisert for varmere temperaturer og har bedre grep og ytelse på tørr asfalt enn vinterdekk. Hvis man fortsetter å kjøre med vinterdekk når temperaturen er varmere, kan det føre til unødvendig slitasje på dekkene og redusert ytelse på både våt og tørr vei. Det kan også øke bremselengden og risikoen for ulykker.

Sommerdekk til personbil 2023

Vårt svært etterlengtede nye sommerdekk er Nokian Tyres Hakka Black 3, det foretrukne valget når du ønsker høy ytelse for mer sportslig kjøring. Hakka Black 3 er svært godt egnet for biler med kraftige motorer, og det nye Dynamic Grip-konseptet sørger for at responsen fra kontaktflaten på dekket forblir nøyaktig og presis på regnglatt asfalt, så vel som under raske svinger. Dekket har også fokus på lavt støynivå, spesielt ved kjøring på grov asfalt og humpete veier.

Dette miljøvennlige dekket Nokian Tyres Hakka Green 3 passer perfekt til mindre og mellomstore kjøretøy, og kombinerer overbevisende sikker fremkommelighet i vått vær med lav rullemotstand. Nokian Tyres Hakka Green 3-serien inkluderer også dekkstørrelser spesielt tilegnet hybrid- og elbiler. Les mer om Nokian Tyres Hakka Green 3 og bestill her.

Norske somre er ikke alltid solskinn, og de krever at du må være stadig bedre forberedt på mer krevende værforhold. Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et sommerdekk for mellomstore personbiler og sportslige familiebiler som gir utmerket våtgrep og lavt støynivå både inni og utenfor kjøretøyet.

Når du ønsker god valuta for pengene, kan du sjekke ut Nokian Tyres Nordman sommerdekk-serien. Nordman SZ2 var et av de nye sommerdekkene i 2021 med høy ytelse. Dekket er laget for å tåle raske temperaturvariasjoner og kjøring på tøffe veier fulle av hull, og er fortsatt lett å kontrollere og håndtere på både våte og tørre underlag. Nordman SZ2 passer sjåfører som ønsker rimelige dekk med gode funksjoner.

I Vianors sortiment finner du i tillegg til Nokian Tyres også et bredt utvalg av sommerdekk fra andre produsenter som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial og Radar. Vi tilbyr også et bredt spekter av dekktjenester. 

Hvordan velge dekk som passer til min bil?

Når du skal velge nye dekk, er det viktig å ta hensyn til visse faktorer for å sikre at du får de riktige dekkene som passer til bilen, kjørestilen og kjøreforholdene. I bilens instruksjonsbok kan du se hvilke dekk som anbefales av bilprodusenten – der vil du finne informasjon om dekkdimensjon, hastighetsklasse og lastekapasitet, med mer.

Du kan også basere kjøpet på dekkene som allerede sitter på bilen din. En stor mengde informasjon er trykt inn på siden av dekket, i det som kalles dekksidemerkingen.

Hvis du ønsker gode råd og tips fra erfarne fagfolk, kan du også ta turen innom ditt nærmeste Vianor serviceverksted, som finnes over hele landet. Våre medarbeidere kan anbefale dekk som passer til ditt kjøretøy, og hjelper deg gjerne videre på reisen!

Sjekk dekkenes tilstand

Før du monterer sommerdekkene for sesongen, bør de inspiseres nøye. Dekkenes alder kan leses av ved hjelp av DOT-koden, som forteller hvilken uke og år dekkene ble produsert i. Dekk har en anbefalt levetid på 6 år i aktivt bruk, og det bør ikke ha gått mer enn maks 10 år siden de ble produsert – uansett hvor mye de har blitt brukt.

Mønsterdybden er en god indikasjon på hvilken tilstand dekkene er i. Sommerdekk har krav om minst 1,6 mm dybde, men det anbefales at mønsterdybden ikke er mindre enn omkring 3-4 mm for optimal sikkerhet.

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk, og inspiser dem for skader og slitasje. Det er også verdt å merke seg hvordan dekkene har blitt lagret – hvis dekkene ikke har blitt oppbevart på riktig måte, kan de ha blitt utsatt for skade som svekker grepet og andre egenskaper.

Skift til sommerdekk hos Vianor

Hos Vianor monterer vi gladelig sommerdekkene for deg. Våre erfarne fagfolk tar seg av dekkskiftet ditt, slik at du enkelt og greit kan nyte kjøreopplevelsen. Ved å benytte våre dyktige fagfolk, kan du også være trygg på at sommerdekkene dine har blitt kontrollert ved montering, og oppfyller lovkravene for sommerdekk. Les mer om Vianors dekkmontering.

Hvis du vil slippe tunge løft og spare lagringsplass, tilbyr vi også et førsteklasses dekkhotell der vi oppbevarer sesongdekkene dine for deg på riktig måte.

Sjekk ut vårt brede sortiment av høykvalitets sommerdekk fra anerkjente produsenter med mange års erfaring! Du kan surfe fritt rundt på våre nettsider og finne dekkene selv, eller bruke våre dekkvelger til å finne dekk som passer til ditt kjøretøy – skriv inn bilens registreringsnummer, bilmodellen eller dekkstørrelse for å se alle tilgjengelige produkter.

God tur og trygg reise!