Hvilke dekkstørrelser passer til Toyota?

Toyota produserer mange forskjellige modeller med varierende dekkstørrelser. Det er viktig å velge riktig dekkstørrelse, så vi anbefaler å starte med Vianors dekkvelger.

Vår dekkvelger fungerer på tre måter. Du kan søke etter passende dekk til din Toyota basert på følgende:

  • Registreringsnummer
  • Bilens merke, modell, årsmodell eller motor
  • Dekkstørrelse

Den enkleste av de ovennevnte metodene er å taste inn bilens registreringsnummer i dekkvelgeren. Søkemotoren vil automatisk finne bilens detaljer basert på registreringsnummeret, og gi en liste over dekkstørrelser som er tilgjengelige for din bil.

Hvis du har kjøpt bilen din brukt, kan det være at dekkstørrelsen ikke nødvendigvis samsvarer med produsentens spesifikasjoner. Vi anbefaler alltid å sjekke størrelsen på dekkene som for tiden er montert på bilen før du bestiller nye dekk. Vær obs på at det kan være forskjellige størrelser på dine sommer- og vinterdekk. 

Hvordan sjekke nåværende dekkstørrelse

Det er alltid smart å sjekke nåværende dekkstørrelse før du bestiller nye dekk. Dette ettersom bilen kan ha dekk som avviker fra de som er listet opp i dekksøket, eller felger som avviker fra standardstørrelsen.

Man kan enkelt fastslå dekkstørrelse ved å se på merkingene på sideveggen av dekkene. Dekksidemerkingen angir dekkets bredde i millimeter, samt dekkets profil og diameter. I tillegg indikerer merkingene også dekkets lasteindeks og hastighetsklasse.

Hvis vi bruker dekkmerkingen 205/50R16 som et eksempel, kan vi lese av at dette dekket har en bredde på 205 mm, et profilforhold på 50 og en diameter på 16 tommer.

Våre fagfolk er her for å hjelpe

Hvis du er usikker på riktig dekkstørrelse eller hvilken dekkmodell som passer til bilen og kjørestilen din, anbefaler vi at du besøker ditt nærmeste Vianor-verksted.

Fagfolk hos Vianor kan hjelpe deg med å velge de riktige dekkene, slik at du får det beste produktet til din Toyota med de egenskapene som er viktige for deg.

I tillegg til å få hjelp med å velge dekk, tilbyr vi også dekkmontering på våre serviceverksteder. Under monteringen sjekkes alltid dekkene for å sikre at de er i topp stand og ikke har noen skader.

Toyota-sommerdekk

Toyotas utvalg inkluderer et bredt spekter av biler, fra små bybiler til SUV-er og varebiler.

Uavhengig av bilmodellen, anbefaler vi alltid å skaffe pålitelige sommerdekk av høy kvalitet. I tillegg kan ulike bilmodeller gjøre det viktig med vektlegging av forskjellige egenskaper:

Ekstremt grep

Toyotas utvalg inkluderer også sportslige modeller designet for høytytende kjøring, som Supra og GR-modellene.

For en slik bil er det tilrådelig å velge dekk som trygt kan overføre bilens kraft til veien under alle slags forhold.

Høytytende dekk sørger for nøyaktig styrerespons og pålitelig grep, både på tørre og våte overflater.

Dekkstøy

Toyota er kjent for sine avanserte hybrider, der motorstøyen ikke maskerer dekkstøyen like mye som i eldre biler. Du kan enkelt forbedre kjørekomforten din ved å velge stillegående dekk til bilen din.

Strukturen og sammensetningen til stillegående dekk kompromitterer ikke ytelsen, men gir ganske enkelt bedre kjørekomfort.

Dekkstøynivåene er indikert i desibel på EUs dekketiketter, på en skala fra A til C. Dekk i A-klassen har det laveste støynivået.

Lav rullemotstand

I tillegg til pålitelighet, er Toyota også kjent som et kostnadseffektivt valg med lave driftskostnader. Valg av dekk kan ha større innvirkning på kjøretøyets driftskostnader enn man ofte tror.

Ved å velge energieffektive dekk med lav rullemotstand, kan du redusere kjøretøyets energiforbruk med flere prosentpoeng. Når bilen beveger seg lettere fremover, oversettes dette direkte til lavere drivstofforbruk. En liten nedgang i forbruket fører til betydelige besparelser over et helt år.

Dekkets rullemotstand er indikert på EU-dekkmerkingen med en vurdering av drivstoffeffektiviteten, uttrykt med en bokstav fra A til E. Dekk i A-klassen har den laveste rullemotstanden, mens de i E-klassen har den høyeste.

Holdbarhet

Ved å velge dekk som holder seg gode i lang tid kan du spare både miljøet og lommeboken.

Forskjellene i dekks holdbarhet kan være opptil flere tusen kilometer, så det riktige dekkvalget kan bety at dekkene varer en hel sesong lenger.

I tillegg til å velge riktige dekk, kan du påvirke dekkslitasjen betydelig med din kjørestil. Du kan forlenge levetiden til dekkene dine ved å kjøre rolig, samt unngå aggressive starter og bråbremsing.

Hvordan velge vinterdekk til Toyota

Ved å velge høykvalitets vinterdekk til bilen din, kan du kjøre trygt selv under krevende vinterforhold.

Pålitelige og velgripende vinterdekk er en essensiell del av kjøresikkerheten om vinteren. Det viktigste er å velge vinterdekk designet for nordiske forhold, som gir utmerket grep i utfordringene den norske vinteren byr på.

Nordiske vinterdekk skiller seg fra vinterdekk som selges i Sentral-Europa og gir best mulig grep på is, snø og slaps. Vianors sortiment inkluderer kun vinterdekk designet for nordiske vintre, som gjør at du trygt kan bestille vinterdekk til din Toyota hos oss.

Piggdekk er det beste valget for de mest utfordrende kjøreforholdene om vinteren, spesielt på isete veier. Piggfrie vinterdekk gir derimot utmerket grep og kjørekomfort på snødekte veier.

Enten du velger vinterdekk med eller uten pigger, kan du finne vinterdekk for alle Toyota-modeller i vårt brede sortiment. Bruk dekkvelgeren, eller kontakt ditt nærmeste Vianor serviceverksted for å finne de riktige vinterdekkene til bilen din.

Finn Toyota-dekk hos Vianor

Vianors utvalg inkluderer dekk til alle Toyota-modeller. Bestill dekk enkelt på nettet eller besøk ditt nærmeste Vianor-verksted.

Våre kunnskapsrike medarbeidere hjelper deg med å velge dekk som passer best til din bil og kjørestil. Vårt utvalg inkluderer dekk som er kostnadseffektive, stillegående og egnet for en sportslig kjørestil.

Når du handler dekk hos oss, kan vi også montere dem for deg. Våre erfarne dekkmontører inspiserer dekkene nøye når de settes på, for å sikre trygg kjøring. Om ønskelig kan du sjekke inn dekkene dine på vårt praktiske dekkhotell for sesongen.

Hvis du kunne tenke deg å oppdatere utseendet på bilen din, har vi også et bredt utvalg av stilige felger som passer til Toyota.

I tillegg til dekkservicer, tilbyr mange av våre Vianor-verksteder også andre typer bilservice. Du kan blant annet bestille dekkskift, oljeskift, eller hjulstillingskontroll, som kan kombineres med en inspeksjon.