Hvordan velge dekk til Volvo

Volvos sortiment inkluderer et bredt utvalg av biler. De kjøres under bortimot alle slags forhold, som gjør at Volvo-eiere verdsetter forskjellige dekkegenskaper.

Når du velger dekk, er det viktig å ta hensyn til bilførerens preferanser og typiske kjøreforhold, samt kravene som bilen selv stiller. Når du velger dekk til din Volvo, kan det være hensiktsmessig å tenke over følgende faktorer:

Velg dekk designet for nordiske forhold

Når du velger dekk, bør du tenke over realitetene i det nordiske klimaet. Man møter på mye skiftende vær- og føreforhold som sjåfør i Norge, både om sommeren og vinteren.

For sommerdekk betyr dette å velge dekk som passer for varierende forhold, med særlig vekt på våtgrep. Det er også verdt å legge vekt på dekkenes holdbarhet, ettersom det tidvis grove veinettet i Norge setter dekkene på prøve.

For vinterdekk anbefaler vi å alltid velge piggdekk eller piggfrie dekk designet for nordiske forhold, som gir godt grep på is, snø og slaps. Nordiske vinterdekk skiller seg fra vinterdekkene som brukes i Sentral-Europa, og er bedre egnet til de utfordrende vinterforholdene vi støter på her i nord.

Volvo blir elektrisk

Volvo vektlegger miljøvennlighet sterkt, og har annonsert planer for å elektrifisere alle sine nøkkelmodeller i nær framtid. I tillegg til miljøpåvirkningen, har elektrisk og hybrid teknologi også effekt på valget av dekk.

Høyt dreiemoment i elektriske motorer

Det høye og bortimot umiddelbare dreiemomentet til el- og hybridbiler stiller høyere krav til dekkenes grep enn biler med forbrenningsmotor. Med høytytende sommerdekk designet for disse bilene, vil kjøretøyets kraft overføres trygt til veien.

Dekkstøy

Stillheten til den elektriske motoren gjør det enda viktigere å minimere dekkstøy, ettersom motorstøyen ikke maskerer lyden fra dekkene. Ved å velge stillegående dekk, som Nokian Tyres EV-dekk spesielt designet for elektriske biler, kan du få full utnyttelse av fordelene som den elektriske drivlinjen bringer med seg.

Energieffektivitet og rullemotstand

Energieffektiviteten til dekk spiller en viktig rolle, spesielt i dekkvalget for elektriske biler. Desto lavere rullemotstand dekkene har, jo mindre energi bruker bilen for å bevege seg fremover. Med riktig dekkvalg kan rekkevidden til en elektrisk bil utvides med flere kilometer. På tilsvarende måte reduserer dekk med lav rullemotstand drivstofforbruket i biler med forbrenningsmotor, som senker utgiftene over tid.

Vekten av batteriet

I Volvos elektriske kjøretøy øker det tunge batteriet den samlede vekten av bilen, noe som også legger mer belastning på dekkene. Noen modeller kan ha behov for dekk med ekstra høy lastekapasitet, som identifiseres av XL-merkingen i forbindelse med dekkstørrelsen.

Dekk for el- og hybridbiler hos Vianor

De ovennevnte aspektene for el- og hybridbiler gjelder ikke bare for Volvo, men også for biler fra andre produsenter. Du kan finne pålitelige dekk av høy kvalitet for alle biltyper i vårt sortiment.

For nordiske forhold er dekk fra Nokian Tyres et utmerket valg, og du vil finne deres produkter i vårt utvalg for både elektriske biler og biler med forbrenningsmotor. Dekk som er spesielt egnet for elektriske biler kan identifiseres av Electric Fit™-merkingen som brukes av Nokian Tyres.

EV-dekk er spesielt designet for elektriske biler, og vektlegger blant annet stillhet og lav rullemotstand i tillegg til høy sikkerhet.

Hvilke sommerdekk passer til Volvo

Volvo sine biler er kjent ikke bare for sin sikkerhet, men også for sin kjørekomfort. Både sikkerhet og komfort krever imidlertid sommerdekk som passer til bilen for å være på topp.

Med høykvalitets-sommerdekk forbedrer du kjøresikkerhet og grep på både tørre og våte veier, uten å gå på kompromiss med kjørekomforten. Gode sommerdekk muliggjør stillegående, energieffektiv og trygg kjøring.

Basert på de skiftende forholdene man støter på i Norge, anbefaler vi å legge spesielt vekt på våtgrep og dekkets holdbarhet når du velger nye dekk til din Volvo.

Hvilke vinterdekk passer til Volvo

Volvo-biler er egnet for nordiske forhold, og bilens vinteregenskaper kommer til sitt fulle potensial med premium vinterdekk av høy kvalitet.

Ved å velge vinterdekk utviklet for nordiske forhold, er du bedre rustet til å beholde kontrollen over kjøretøyet på glatte veier. Takket være dekkenes utmerkede snø- og isgrep kan du være sikker på at bilen vil stoppe i tide, selv under ekstreme forhold.

Vinterdekk designet for nordiske forhold, både med og uten pigger, gjør det mulig å kjøre trygt uansett forhold.

Hvilke dekkstørrelser passer for Volvo

Opp gjennom årene har Volvo produsert dusinvis av vidt forskjellige bilmodeller. Et stort antall dekkstørrelser har blitt brukt i disse modellene, som gjør at valg av riktig størrelse krever spesifikk kunnskap om hver enkelt bil.


Bruk Vianors dekkvelger

Den enkleste måten å finne dekkstørrelsen til din Volvo er ved å bruke vår dekkvelger. Søk etter dekk som er kompatible med din bil ved å oppgi registreringsnummer, bilprodusent, modellår, bilmodell eller motortype. Så snart du har skrevet inn informasjonen, vil du få opp en liste som viser alle tilgjengelige produkter som passer til ditt kjøretøy.

Hvis du er usikker på størrelsen til dine nåværende dekk, kan du sjekke den ved hjelp av dekkmerkingen. Dekkmerkingen refererer til tallene og bokstavene trykt inn i gummien på siden av dekket, og viser blant annet dekkets bredde, profilforhold og felgstørrelse. For eksempel vil merkingen 205/60R16 bety at dekket er 205 mm bredt, mens profilen tilsvarer 60% av bredden. R16 indikerer en 16-tommers felg.

Dekkstørrelsen kan ha blitt endret

Resultatene fra vår dekkvelger inkluderer kun produsentens opprinnelige dekkstørrelser som bilen ble levert med fra fabrikken, samt alternativer tillatt innenfor lovverket. På bruktbiler kan de originale felgene og dekkene imidlertid ha blitt erstattet, og dermed ha en annen størrelse.

I tillegg er mange biler utstyrt med andre felger enn de som opprinnelig satt på, av estetiske grunner. Dette kan også ha gjort det nødvendig å endre dekkstørrelse. Hvis du tar med bilen til ditt nærmeste Vianor-serviceverksted, kan vi hjelpe deg med å finne ut hvilke dekk som passer best til bilens felger..

Finn Volvo-dekk hos Vianor

Hvis du er usikker på hvilke dekk som passer til din Volvo, kan du få profesjonell hjelp ved å kontakte ditt nærmeste Vianor serviceverksted.

Vi kan hjelpe deg med å finne både sommerdekk og vinterdekk som passer til din kjørestil. Hvis du også ønsker å oppgradere bilens felger, kan du finne stilige Volvo-felger i ulike størrelser i vårt sortiment. Nye felger kan bestilles sammen med nye dekk, og monteres samtidig.

Våre fagfolk hjelper deg med å velge riktig dekkstørrelse og modell for din bil. Nye dekk kan både bestilles og monteres på våre verksteder, der vi også tilbyr en rekke andre tjenester innenfor bilservice og dekkvedlikehold.