På denne nettsiden vil du finne noen typiske bilproblemer og hvordan du oppdager dem i tide. Ved våre Vianor-serviceverksteder kan vi hjelpe deg med å identifisere problemet og reparere bilen din raskt og trygt.

Vanlige bilfeil

Varslingssystemet i bilen din hjelper deg ved å si ifra når det merker at noe er galt. Problemer med bilen kan imidlertid også vise seg på andre måter – her er noen typiske bilproblemer som bør sjekkes hvis de oppstår:

Bilen starter ikke. At bilen ikke starter kan skyldes flere faktorer. Vanlige årsaker inkluderer problemer med batteriet eller startmotoren, men det kan også dreie seg om elektriske eller mer avanserte feil.

Tett partikkelfilter. Et tett partikkelfilter er en utfordring i biler med dieselmotor, spesielt ved kortere kjøreturer i nordisk klima. Hvis filteret ikke lenger er selvrensende, kan det være nødvendig å skifte det ut.

● Bilen rister.

● Piping i bremsene.

 Be om pristilbud

Identifiser de vanligste bilproblemene

Når du er klar over hvilke tegn du bør være oppmerksom på, blir det lettere å identifisere eventuelle problemer med bilen. Derfor kan det være fordelaktig å være oppmerksom på følgende når du kjører:

Varsellamper: Følg med på varsellampene på bilens dashbord. Gule og oransje lys indikerer at noe trenger å sjekkes, mens en rød varsellampe indikerer et problem som krever umiddelbar handling. Problemet trenger ikke nødvendigvis være alvorlig – et rødt lys kan også bety at setebeltene ikke er festet – men årsaken til varsellampen bør sjekkes så snart som mulig for å unngå større skader.

Lydforhold: Lytt til lydene du hører mens du kjører, da bilproblemer ofte viser seg på denne måten. Det kan være seg rasling eller piping mens du kjører, akselererer eller bremser. Årsaken til lydene kan være problemer med motorbelter, bremser, fjæring eller dekk, med mer.

Visuelle tegn: Kikk under bilen når den står parkert og sjekk om det har lekket væske. Mørk væske som lekker på bakken kan indikere en oljelekkasje, mens rødaktig eller grønnaktig væske kan være kjølevæske som lekker. Problemer med frontruten og dekkene er ofte lett å legge merke til ved en visuell inspeksjon.

Kjørefølelse: Legg merke til hvordan bilen føles å kjøre normalt. Vibrasjoner i bilen kan skyldes ujevne veioverflater, men det kan også bero på problemer med dekk, bremser eller fjæring. Føl også på hvordan bilen reagerer på bevegelser i rattet. Hvis bilen trekker til den ene siden mens du kjører eller bremser, kan det skyldes et problem med hjulstillingen eller bremsene.

Lukt: Uvanlige lukter kan bidra til å oppdage bilproblemer. Svidd lukt kan indikere problemer i motorrommet eller overoppheting av clutchen. Hvis du merker en sterk lukt som normalt ikke er tilstede, bør du undersøke saken snarest. 

Som sjåfør er du den første til å legge merke til tegnene forårsaket av et problem med bilen. Vær oppmerksom på mulige avvik fra bilens normale funksjon, identifiser problemet tidlig, og få det reparert så snart som mulig.

Forebygging av bilproblemer

Gjennom jevnlig vedlikehold av kjøretøyet kan du forebygge mange av de typiske problemene som oppstår. Ta med bilen på service i henhold til produsentens anbefalte vedlikeholdsplan. Serviceintervallene er basert på kjørelengde og/eller tid, avhengig av produsenten.

Vi utfører bilservice på alle typer kjøretøy, som utføres i henhold til produsentens spesifikasjoner. Det inkluderer nødvendige reparasjoner og reservedeler av høy kvalitet. Regelmessig vedlikehold sikrer tryggere reiser og sørger for at nybilgarantien holder seg gyldig.

Partikler som samler seg i motoroljen kan tette filtre og i verste fall skade motoren. Jevnlige oljeskift holder motoren smurt og bidrar til å forhindre motorproblemer.

Vi tilbyr også intervallservice for elektriske kjøretøy. Elektriske biler trenger ikke like mye vedlikehold som biler med forbrenningsmotor, men det er fortsatt viktig å følge en regelmessig vedlikeholdsplan. Egenskapene til elbiler gjør at de krever spesiell oppmerksomhet når det kommer til vedlikehold.

Bilverksted og reparasjonsservice hos Vianor

Vianors serviceverksteder tilbyr et bredt spekter av tjenester for vedlikehold og reparasjon. I tillegg til intervallservice utfører vi blant annet oljeskift, AC-service, batteri- og bremseservice, samt andre viktige vedlikeholds- og reparasjonstjenester.

På våre verksteder kan erfarne fagfolk hjelpe deg med å identifisere bilproblemer og avgjøre behovet for vedlikehold. Vi utfører service og reparasjoner i henhold til avtalt plan, og bruker reservedeler av høy kvalitet.

Du kan kontakte ditt nærmeste Vianor-verksted direkte, eller sende en forespørsel om prisoverslag enkelt online. Beskriv problemet du opplever når du sender forespørselen, så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Be om pristilbud

Se våre bilservicetjenester

Bilservice