Nokian Tyres feirer 120 år

20.03.2018

Nokian Tyres feirer 120 år som en pioner innen dekkindustrien. Innovative produkter, en pålitelig merkevare og en sterk forpliktelse ovenfor kunder har gitt verdens nordligste dekkprodusent en sterk markedsposisjon. På 120 år har selskapet vokst til å bli en fremoverlent virksomhet i verdensklasse som er klar til å takle en verden i rask endring og mulighetene som følger.

Nokian Tyres feirer 120 år

− Vi er stolte av våre røtter og vår teknologiske kunnskap og høye kvalitet. Som eksperter på utfordrende forhold har vi promotert og fasilitert trygg transport i flere tiår. Dette er et godt grunnlag for å bygge en enda større suksesshistorie videre sammen med våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere, sier Hille Korhonen, president og CEO i Nokian Tyres.

Historien om Nokian Tyres er en historie om finsk gummiindustri. Etablert i 1898 under navnet Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö, produserte selskapet kalosjer, gummitetninger, ulike typer slanger, politibatonger og senere sykkelhjul. Bildekkproduksjonen startet tidlig på 1900-tallet da antall biler startet å vokse.

Det første gjennombruddet i dekkbransjen kom først i 1934 da selskapet utviklet sitt første vinterdekk, «Kelirengas». To år senere ble det første Hakkapeliitta vinterdekket produsert, noe som åpnet døren for videre vekst og et internasjonalt marked. Nokian Hakkapeliitta har vært det ledende vinterdekkmerket de siste 80 årene.

Fornyer seg for fremtiden

Nokian Tyres er i dag det mest lønnsomme selskapet innen sin sektor. De sysselsetter 4600 fagfolk over hele verden og har en netto omsetning på rundt 1,6 milliarder euro. Selskapets produkter er allerede solgt i nesten 60 land. Store trender som for eksempel nye former for mobilitet, digitalisering og klimaforandringer er utfordrende for industrien, men gir samtidig også nye, interessante muligheter for vekst.

− Vi kan bare holde oss på toppen i bransjen gjennom konstant utvikling og fornyelse. Dette betyr for eksempel å utvide til områder utenfor det tradisjonelle vinterdekkmarkedet og investere i tjenester som gjør det enda enklere å ta vare på dekk. Vi har vil fortsette vårt systematiske og bærekraftige arbeid med å utvikle innovative løsninger, og beholde vår evne til raskt og fleksibelt å tilpasse seg forandringene rundt oss, sier Korhonen.

Nokian Tyres moderniserer også profilen sin. Den oppdaterte merkevaren reflekterer selskapets lange historie, bærekraftige drift og nordiske verdier.

Ta en tur gjennom Nokian Tyres’ historie

Se video: Nokian Tyres’ 120-års jubileum

 


Siste nytt fra Vianor

November, 2022


September, 2022


Juni, 2022

Høye drivstoffpriser bekymrer: Slik kutter du utgiftene på bilturen i sommer

Med sommerferien rett rundt hjørnet er det lurt å sjekke tilstanden på bilen og dekkene. På den måten kan du sette deg bak rattet med ro i sinnet. Nedenfor finner du noen sjekkpunkter som vil gjøre at bilturen går trygt og uten noen ubehagelige overraskelser. I disse tider er det dessuten mange som uroer seg over de høye drivstoffprisene når de planlegger ferieturen. Da er det greit å vite at du selv kan påvirke drivstofforbruket med overraskende enkle grep.


Mai, 2022

Kjøpere av lastebil- og bussdekk står i en helt ny situasjon – hvordan kan de forberede høsten?

På lik linje som resten av verden har dekkindustrien gjennomgått store endringer i løpet av året. Med økte leveringstider og priser er det avgjørende å forberede høsten så tidlig som mulig. Ved å forhåndsbestille øker du sjansen for å i det hele tatt sikre deg dekkene du trenger, men også å få en så rimelig pris som mulig. Ettersom prisøkningen på regummiering har vært mer moderat og tilgjengeligheten er god, så er det et kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ for kjøpere av lastebil- og bussdekk.

Gjør deg klar for bilferien!

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft og langt til neste bensinstasjon... For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger har vi samlet våre beste tips for bilferie-sommeren!


Februar, 2022


Januar, 2022

Slik velger du riktig service til bilen din!

For den gjennomsnittlige bileier kan det være en utfordring å velge riktig bilservice til riktig tidspunkt. Her kommer et par ting du kan ha i bakhodet, som gjør valget enklere når varsellampene begynner å lyse.


Oktober, 2021


September, 2021

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare

Vi ønsker å ivareta sikkerheten til både våre kunder og ansatte på best mulig vis. Derfor fortsetter vi å ha høyt fokus på smittevern ved våre serviceverksteder, slik at alle trygt kan besøk oss. Vi følger situasjonen nøye, og reviderer fortløpende tiltak etter de til enhver tid gjeldende pålegg og anbefalinger fra myndighetene.


Juli, 2021

Van-/varebilsdekk påvirker komforten og dekkstøyen ved kjøring

Skal du ut å kjøre med bobil til noen av reisemålene, severdighetene og nasjonalparkene i landet vårt i sommer? For å sikre komfortabel kjøring også på lengre turer med dårlige veistandar, er det viktig å ha sjekket at dekkene på bilen er i god stand.


April, 2021

Ny utgave av EUs dekkmerkingssystem

En revidert utgave av EUs dekkmerkingssystem trer i kraft 1. mai 2021. Det innebærer flere endringer i innholdet i merkingen og hvordan innholdet skal vises.

Derfor bør du sjekke dekkene ved kjøp av bruktbil

Mange glemmer å sjekke dekkene når de skal kjøpe bruktbil. Det kan vise seg å bli en dyr og farlig forglemmelse, ettersom dårlige dekk går utover kjøresikkerheten, øker drivstofforbruket og svekker kjørekomforten.


Oktober, 2020


Juli, 2020

Dette betyr varsellampene

Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk

Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!


Mai, 2020

Fem tips for lagring av dekk

Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.


April, 2020


Februar, 2020


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde

Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.