Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

28.05.2018

Startskuddet for byggingen av det nye test- og teknologisenteret i Spania gikk fredag 18. mai. De første testbanene vil være ferdige neste år, og teknologisenteret forventes å være i full sving i 2020.

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Se videoen om det nye teknologisenteret

Foreløpig har Nokian Tyres to testsentre i Finland - Ivalo og Nokia. Med et tredje et tredje test- og teknologisenter i varmt klima vil det være mulig å teste sommer- og vinterdekk hele året. Målet er å utvikle dekk som er enda tryggere, mer funksjonelle og mer miljøvennlige enn før. Hovedfokuset er på sommerdekk laget for å tåle høye hastigheter. Det er høy etterspørsel etter denne typen dekk i Norge og i utlandet, spesielt Sentral-Europa og Nord Amerika, ifølge Nokian Tyres.

– Vi har planlagt det nye senteret over lang tid, men nå er endelig tiden inne for å starte byggingen av et teknologisenter godt rustet for fremtiden. Dette vil by på mange muligheter for å akselerere produktutviklingen og øke produktutvalget vårt, sier Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres Norge.

Toppmoderne dekktestingsteknologi

Det tre hundre hektar store testområdet vil ha mer enn ti forskjellige baner som vil studere holdbarheten og ytelsen til dekkene ved hjelp av avansert teknologi for å teste dekkene under en svært ulike og krevende forhold. Rundt anlegget vil det være en syv kilometer lang oval bane der man kan teste dekk helt opptil 300 km/t. Det blir også mulig å gjennomføre mange av godkjenningstestene for dekk på banen, som rullemotstand, våtgrep og støy.

– Testbanene i det nye teknologisenteret blir skreddersydd for det krevende utviklingsarbeidet som går inn i våre produkter. Spanias varme klima gjør at vi kan teste alle dekkene våre hele året. I all ydmykhet vil jeg si at omfattende testing og en gjennomgående forståelse for kundenes behov gjør at våre premium-dekk alltid er toppmoderne og pålitelige, sier Røssel.

Jakter erstatning for naturgummi

I tillegg til testing skal teknologisenteret øke innovasjonstakten og utviklingen av miljøvennlige produkter i Nokian Tyres. Allerede i 2017 var dekkprodusenten involvert i oppstarten av et forskningsprosjekt som undersøkte bruken av guayuleplanten for mer miljøvennlig dekkproduksjon.

Guayuleplanten kan overleve i tørre og næringsfattige forhold og blir sett på som en mulig erstatter for naturgummi. For lokale bønder er dette et alternativ til mindre lønnsom korndyrking.

Over 200 arbeidsplasser

Teknologisenteret vil ha en positiv innvirkning økonomien og sysselsettingen i regionen. Rundt 200 personer vil være involvert i byggingsprosessen og 40 nye arbeidsplasser vil være tilgjengelig når senteret står ferdig. I tillegg vil det ha en indirekte effekt på arbeidsplasser knyttet til transport, tjenesteytelse og logistikk.

Nokian Tyres har tradisjon for et aktivt forhold til lokalsamfunnene de opererer i ved å støtte lokale arrangementer, idrettsforeninger og utvalgte veldedighetsprosjekter, samtidig som miljøet skal ivaretas.

Emiliano García-Page, presidenten for Castilla-La Mancha der senteret bygges, og Patricia Franco, minister for økonomiutvikling og sysselsetting, er takknemlig for investeringen og det langsiktige samarbeidet som vil gi nye muligheter i regionen.

– Nokian Tyres sin investering i Castilla-La Mancha er et viktig prosjekt for oss også, da det skaper arbeidsplasser og muligheter for vekst i regionen. Vi tror det vil ha en positiv innvirkning på den lokale virksomheten her i hjertet av Spania, sier presidenten av Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page.


Siste nytt fra Vianor

Oktober, 2020

Skal du på fjellet eller hytta til helgen? Da bør du vurdere å skifte til vinterdekk.
Det er meldt lave temperaturer og nedbør flere steder i Norge denne helgen. Serviceansvarlig i Vianor, Harald Nordseth, oppfordrer til å sjekke lokal værmelding på forhånd og skifte til vinterdekk i god tid om det er risiko for glatte veier.

Derfor må du huske å sjekke hjulstilling når du skifter dekk
Feil hjulstilling fører til ujevn slitasje på dekkene og kan også belaste andre deler av bilen på lang sikt. Både veigrep og trafikksikkerhet svekkes, og drivstofforbruket øker. Derfor bør du ta en sjekk før du nå bytter til vinterdekk.

 


Juli, 2020

Sjekk bremsene dine – før de ikke stopper deg
Bremsene er bilens viktigste sikkerhetsutstyr, men når sjekket du dem egentlig sist? De kan nemlig være dårligere enn du tror, og uten at du legger merke til det. Som bilfører er du ansvarlig for bilens tekniske stand, hvilket innebærer at du må vite at bremsene fungerer optimalt.

Dette betyr varsellampene
Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien
Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!

 


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk
Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!

 


Mai, 2020

NOKIAN TYRES TAR BÆREKRAFTIG GREP MED DEKKPOSER
Som første dekkprodusent i verden lanserer Nokian Tyres miljøvennlige dekkposer. Ved å lage posene ved hjelp av biomateriale, reduseres utslippene av karbondioksid med opptil 75 prosent, sammenlignet med vanlig produksjon.

Fem tips for lagring av dekk
Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.

 


April, 2020

Sommervei betyr sommerdekk
I disse spesielle tider kan dekk virke som en liten bekymring. Det kan føles som at det å bruke piggfrie vinterdekk i sommer er mindre bry enn å bytte til sommerdekk - spesielt ettersom mange av oss ikke kjører så mye som vanlig akkurat nå. Imidlertid er dekk en like viktig del av trafikksikkerheten som alltid, og med sommerdekk i god stand vil du øke sikkerheten på sommerveiene betraktelig. Dette er grunnen til at du ikke bør glemme å se nøye på hva som ruller under bilen din.

Velg kvalitetsdekk for sikkerhet på sommerveien - lavere drivstofforbruk gir også besparelser
Dekk er et viktig utstyr som påvirker bilens sikkerhet, da de er kjøretøyets eneste kontaktpunkt med veibanen. Når du kjøper nye dekk, kan billigere dekk virke som et godt alternativ for lommeboka, men på lang sikt er ofte kvalitetsdekk mer lønnsomt og fremfor alt sikrere.

 


Februar, 2020

Sjekk dette før du legger ut på langtur med bilen
Dette er sjekkpunktene på dekkene du må gå gjennom før du legger ut på lange kjøreturer i vinterferien.

 


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde
Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.

 


Juni, 2019

Slik gjør du motorsykkelen sommerklar!

Viktigheten av å etterstramme etter hjulskift

 


Februar, 2019

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

 


Januar, 2019

Skal du snart ta EU-kontroll på bilen din? Da bør du vite dette!

Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

Hvordan unngå at spylervæsken fryser til is

Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

 


Desember, 2018

Få 500 kroner i prisavslag ved å registrere deg på SnapSkan

Sørg for at bilen din er klar for kulden

 


November, 2018

Dette kan du gjøre hvis du opplever batteritrøbbel på vintertiden

Har du husket å etterstramme hjulene dine?

Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

 


Oktober, 2018

Oslo motorshow 26.-28. oktober

Skal du gjenbruke fjorårets vinterdekk?

Du bør bytte til vinterdekk - nå

Alt du trenger å vite om vinterdekk for din elbil

Disse dekkene vant NAF-testen

 


August, 2018

Slik lagrer du sommerdekkene dine

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier

Månedens deal - Gratis batteri test + 20% rabatt på bilbatterier

Hver måned tilbyr vi deg som kunde ekstra gunstige priser på utvalgte produkter eller tjenester. I hele januar tilbyr vi GRATIS batteritest og vi gir deg -20% på bilbatterier dersom du må bytte ut ditt gamle bilbatteri!

Til tilbudet! ×