Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

28.05.2018

Startskuddet for byggingen av det nye test- og teknologisenteret i Spania gikk fredag 18. mai. De første testbanene vil være ferdige neste år, og teknologisenteret forventes å være i full sving i 2020.

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Se videoen om det nye teknologisenteret

Foreløpig har Nokian Tyres to testsentre i Finland - Ivalo og Nokia. Med et tredje et tredje test- og teknologisenter i varmt klima vil det være mulig å teste sommer- og vinterdekk hele året. Målet er å utvikle dekk som er enda tryggere, mer funksjonelle og mer miljøvennlige enn før. Hovedfokuset er på sommerdekk laget for å tåle høye hastigheter. Det er høy etterspørsel etter denne typen dekk i Norge og i utlandet, spesielt Sentral-Europa og Nord Amerika, ifølge Nokian Tyres.

– Vi har planlagt det nye senteret over lang tid, men nå er endelig tiden inne for å starte byggingen av et teknologisenter godt rustet for fremtiden. Dette vil by på mange muligheter for å akselerere produktutviklingen og øke produktutvalget vårt, sier Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres Norge.

Toppmoderne dekktestingsteknologi

Det tre hundre hektar store testområdet vil ha mer enn ti forskjellige baner som vil studere holdbarheten og ytelsen til dekkene ved hjelp av avansert teknologi for å teste dekkene under en svært ulike og krevende forhold. Rundt anlegget vil det være en syv kilometer lang oval bane der man kan teste dekk helt opptil 300 km/t. Det blir også mulig å gjennomføre mange av godkjenningstestene for dekk på banen, som rullemotstand, våtgrep og støy.

– Testbanene i det nye teknologisenteret blir skreddersydd for det krevende utviklingsarbeidet som går inn i våre produkter. Spanias varme klima gjør at vi kan teste alle dekkene våre hele året. I all ydmykhet vil jeg si at omfattende testing og en gjennomgående forståelse for kundenes behov gjør at våre premium-dekk alltid er toppmoderne og pålitelige, sier Røssel.

Jakter erstatning for naturgummi

I tillegg til testing skal teknologisenteret øke innovasjonstakten og utviklingen av miljøvennlige produkter i Nokian Tyres. Allerede i 2017 var dekkprodusenten involvert i oppstarten av et forskningsprosjekt som undersøkte bruken av guayuleplanten for mer miljøvennlig dekkproduksjon.

Guayuleplanten kan overleve i tørre og næringsfattige forhold og blir sett på som en mulig erstatter for naturgummi. For lokale bønder er dette et alternativ til mindre lønnsom korndyrking.

Over 200 arbeidsplasser

Teknologisenteret vil ha en positiv innvirkning økonomien og sysselsettingen i regionen. Rundt 200 personer vil være involvert i byggingsprosessen og 40 nye arbeidsplasser vil være tilgjengelig når senteret står ferdig. I tillegg vil det ha en indirekte effekt på arbeidsplasser knyttet til transport, tjenesteytelse og logistikk.

Nokian Tyres har tradisjon for et aktivt forhold til lokalsamfunnene de opererer i ved å støtte lokale arrangementer, idrettsforeninger og utvalgte veldedighetsprosjekter, samtidig som miljøet skal ivaretas.

Emiliano García-Page, presidenten for Castilla-La Mancha der senteret bygges, og Patricia Franco, minister for økonomiutvikling og sysselsetting, er takknemlig for investeringen og det langsiktige samarbeidet som vil gi nye muligheter i regionen.

– Nokian Tyres sin investering i Castilla-La Mancha er et viktig prosjekt for oss også, da det skaper arbeidsplasser og muligheter for vekst i regionen. Vi tror det vil ha en positiv innvirkning på den lokale virksomheten her i hjertet av Spania, sier presidenten av Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page.


Siste nytt fra Vianor

November, 2022


September, 2022


Juni, 2022

Høye drivstoffpriser bekymrer: Slik kutter du utgiftene på bilturen i sommer

Med sommerferien rett rundt hjørnet er det lurt å sjekke tilstanden på bilen og dekkene. På den måten kan du sette deg bak rattet med ro i sinnet. Nedenfor finner du noen sjekkpunkter som vil gjøre at bilturen går trygt og uten noen ubehagelige overraskelser. I disse tider er det dessuten mange som uroer seg over de høye drivstoffprisene når de planlegger ferieturen. Da er det greit å vite at du selv kan påvirke drivstofforbruket med overraskende enkle grep.


Mai, 2022

Kjøpere av lastebil- og bussdekk står i en helt ny situasjon – hvordan kan de forberede høsten?

På lik linje som resten av verden har dekkindustrien gjennomgått store endringer i løpet av året. Med økte leveringstider og priser er det avgjørende å forberede høsten så tidlig som mulig. Ved å forhåndsbestille øker du sjansen for å i det hele tatt sikre deg dekkene du trenger, men også å få en så rimelig pris som mulig. Ettersom prisøkningen på regummiering har vært mer moderat og tilgjengeligheten er god, så er det et kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ for kjøpere av lastebil- og bussdekk.

Gjør deg klar for bilferien!

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft og langt til neste bensinstasjon... For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger har vi samlet våre beste tips for bilferie-sommeren!


Februar, 2022


Januar, 2022

Slik velger du riktig service til bilen din!

For den gjennomsnittlige bileier kan det være en utfordring å velge riktig bilservice til riktig tidspunkt. Her kommer et par ting du kan ha i bakhodet, som gjør valget enklere når varsellampene begynner å lyse.


Oktober, 2021


September, 2021

Viktig informasjon vedrørende koronavirus og smittefare

Vi ønsker å ivareta sikkerheten til både våre kunder og ansatte på best mulig vis. Derfor fortsetter vi å ha høyt fokus på smittevern ved våre serviceverksteder, slik at alle trygt kan besøk oss. Vi følger situasjonen nøye, og reviderer fortløpende tiltak etter de til enhver tid gjeldende pålegg og anbefalinger fra myndighetene.


Juli, 2021

Van-/varebilsdekk påvirker komforten og dekkstøyen ved kjøring

Skal du ut å kjøre med bobil til noen av reisemålene, severdighetene og nasjonalparkene i landet vårt i sommer? For å sikre komfortabel kjøring også på lengre turer med dårlige veistandar, er det viktig å ha sjekket at dekkene på bilen er i god stand.


April, 2021

Ny utgave av EUs dekkmerkingssystem

En revidert utgave av EUs dekkmerkingssystem trer i kraft 1. mai 2021. Det innebærer flere endringer i innholdet i merkingen og hvordan innholdet skal vises.

Derfor bør du sjekke dekkene ved kjøp av bruktbil

Mange glemmer å sjekke dekkene når de skal kjøpe bruktbil. Det kan vise seg å bli en dyr og farlig forglemmelse, ettersom dårlige dekk går utover kjøresikkerheten, øker drivstofforbruket og svekker kjørekomforten.


Oktober, 2020


Juli, 2020

Dette betyr varsellampene

Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk

Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!


Mai, 2020

Fem tips for lagring av dekk

Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.


April, 2020


Februar, 2020


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde

Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.