Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

28.05.2018

Startskuddet for byggingen av det nye test- og teknologisenteret i Spania gikk fredag 18. mai. De første testbanene vil være ferdige neste år, og teknologisenteret forventes å være i full sving i 2020.

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Se videoen om det nye teknologisenteret

Foreløpig har Nokian Tyres to testsentre i Finland - Ivalo og Nokia. Med et tredje et tredje test- og teknologisenter i varmt klima vil det være mulig å teste sommer- og vinterdekk hele året. Målet er å utvikle dekk som er enda tryggere, mer funksjonelle og mer miljøvennlige enn før. Hovedfokuset er på sommerdekk laget for å tåle høye hastigheter. Det er høy etterspørsel etter denne typen dekk i Norge og i utlandet, spesielt Sentral-Europa og Nord Amerika, ifølge Nokian Tyres.

– Vi har planlagt det nye senteret over lang tid, men nå er endelig tiden inne for å starte byggingen av et teknologisenter godt rustet for fremtiden. Dette vil by på mange muligheter for å akselerere produktutviklingen og øke produktutvalget vårt, sier Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres Norge.

Toppmoderne dekktestingsteknologi

Det tre hundre hektar store testområdet vil ha mer enn ti forskjellige baner som vil studere holdbarheten og ytelsen til dekkene ved hjelp av avansert teknologi for å teste dekkene under en svært ulike og krevende forhold. Rundt anlegget vil det være en syv kilometer lang oval bane der man kan teste dekk helt opptil 300 km/t. Det blir også mulig å gjennomføre mange av godkjenningstestene for dekk på banen, som rullemotstand, våtgrep og støy.

– Testbanene i det nye teknologisenteret blir skreddersydd for det krevende utviklingsarbeidet som går inn i våre produkter. Spanias varme klima gjør at vi kan teste alle dekkene våre hele året. I all ydmykhet vil jeg si at omfattende testing og en gjennomgående forståelse for kundenes behov gjør at våre premium-dekk alltid er toppmoderne og pålitelige, sier Røssel.

Jakter erstatning for naturgummi

I tillegg til testing skal teknologisenteret øke innovasjonstakten og utviklingen av miljøvennlige produkter i Nokian Tyres. Allerede i 2017 var dekkprodusenten involvert i oppstarten av et forskningsprosjekt som undersøkte bruken av guayuleplanten for mer miljøvennlig dekkproduksjon.

Guayuleplanten kan overleve i tørre og næringsfattige forhold og blir sett på som en mulig erstatter for naturgummi. For lokale bønder er dette et alternativ til mindre lønnsom korndyrking.

Over 200 arbeidsplasser

Teknologisenteret vil ha en positiv innvirkning økonomien og sysselsettingen i regionen. Rundt 200 personer vil være involvert i byggingsprosessen og 40 nye arbeidsplasser vil være tilgjengelig når senteret står ferdig. I tillegg vil det ha en indirekte effekt på arbeidsplasser knyttet til transport, tjenesteytelse og logistikk.

Nokian Tyres har tradisjon for et aktivt forhold til lokalsamfunnene de opererer i ved å støtte lokale arrangementer, idrettsforeninger og utvalgte veldedighetsprosjekter, samtidig som miljøet skal ivaretas.

Emiliano García-Page, presidenten for Castilla-La Mancha der senteret bygges, og Patricia Franco, minister for økonomiutvikling og sysselsetting, er takknemlig for investeringen og det langsiktige samarbeidet som vil gi nye muligheter i regionen.

– Nokian Tyres sin investering i Castilla-La Mancha er et viktig prosjekt for oss også, da det skaper arbeidsplasser og muligheter for vekst i regionen. Vi tror det vil ha en positiv innvirkning på den lokale virksomheten her i hjertet av Spania, sier presidenten av Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page.


Siste nytt fra Vianor

Februar, 2024

Reidar Samuelsen blir administrerende direktør i Vianor Norge

Reidar Samuelsen er ansatt som administrerende direktør i Vianor Norge, fra senest 1. mai 2024. I sin rolle vil Reidar Samuelsen lede Vianor Norges salg og drift av dekk, dekktjenester og multimerkebiltjenester til forbrukere og bedriftskunder. Reidar Samuelsen har tidligere jobbet som leder av B2B i Vianor, og nå sist som salgsdirektør i Gjerde&Byhring AS.


November, 2023

Hvordan kan du få frontruten til å vare lenger?

En intakt frontrute har mye å si for trafikksikkerheten, da sprekker og steinsprut reduserer sikten. Å kontrollere at frontruten og viskerbladene er i god stand, er en enkel måte å ivareta trafikksikkerheten på – både din egen og andres. Skader på frontruten påvirker dessuten kjøretøyets strukturelle integritet og funksjonen til integrerte sensorer. Steinsprutskader kan vanligvis repareres hvis det skadde området er mindre enn en femkroning og ikke ligger helt ut i kanten på frontruten. Du kan forlenge levetiden til frontruten ved å holde den ren og skifte viskerbladene i tide.


Oktober, 2023

Hvordan velge riktig type vinterdekk?

Gode vinterdekk byr på både kjørekomfort og sikkerhet gjennom vinteren. Uansett hva du foretrekker er det lurt å velge dekk etter de forholdene du kjører mest på i vintermånedene og hvor erfaren du er på glatte veier.


August, 2023

Gode dekk og bremser reduserer bremselengden

Det er en rekke faktorer som kan påvirke bilens bremselengde, og i tillegg til selve bremsesystemet er bilens dekk av stor betydning. Hvis dette fungerer som det skal, kan du faktisk redusere bilens drivstofforbruk.


Juli, 2023

Tips for en bærekraftig bilreise i sommer

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og flere legger snart ut på lange bilturer. Enten du skal på byferie med familien eller en roadtrip med venner kan du med noen enkle grep sikre en bærekraftig og økonomisk kjøretur.


Juni, 2023

Regelmessig AC-service sparer både penger og stress

Et velfungerende AC-system sikrer komfort, sikkerhet og lavere kostnader gjennom komfortabel temperatur, luftfuktighet og redusert drivstofforbruk. Systemet bør sjekkes hvert år av en godkjent servicetekniker.

Sjekk bilen og dekkene før ferien.

Snart er det tid for sommerferie og alt tyder på at mange nordmenn velger å feriere i Norge i år. De fleste reiser på ferie med bilen og det kjøres mange mil i løpet av sommeren. Derfor er det viktig å sørge for at bilen og dekkene er i god stand før du drar. I tillegg til gode kjøreegenskaper sparer gode og lettrullende dekk med riktig lufttrykk også penger. Drivstofforbruket reduseres og besparelsene kan være betydelige på lange sommerturer.


April, 2023


Februar, 2023

Skift olje og filter regelmessig for mindre slitasje og lavere drivstofforbruk

På nyere kjøretøy kan et skiftintervall ligge på omtrent hver 3000 kjørte mil. Hyppige skift gir mindre slitasje på motoren samtidig som drivstofforbruket ditt blir lavere. Vi anbefaler at det alltid byttes oljefilteret samtidig som oljen byttes. Gjør du ikke det reduseres effekten av oljeskiftet betydelig.


Januar, 2023

Fikser du på bilen selv? Dette må du være oppmerksom på

Moderne biler inneholder mye teknologi som gjør hverdagen enklere. Bilene er fullintegrert med datateknologi som gjør det mulig for mange av bilens sikkerhets- og komfortfunksjoner å fungere. For en amatørmekaniker betyr dette store utfordringer og det er viktig å vite hva du driver med før du begynner å reparere eller utføre service på bilen selv.

Transportører kan enkelt redusere både drivstofforbruk og utslipp

Drivstoffkostnaden er den nest største kostnadsposten for et transportfirma, kun slått av lønn. Det er i stor grad rullemotstanden til dekkene som påvirker drivstofforbruket og dermed hvor store utslippene blir. Med riktig dekkvalg kan du derfor spare både penger og miljø.


November, 2022


September, 2022


Juni, 2022

Høye drivstoffpriser bekymrer: Slik kutter du utgiftene på bilturen i sommer

Med sommerferien rett rundt hjørnet er det lurt å sjekke tilstanden på bilen og dekkene. På den måten kan du sette deg bak rattet med ro i sinnet. Nedenfor finner du noen sjekkpunkter som vil gjøre at bilturen går trygt og uten noen ubehagelige overraskelser. I disse tider er det dessuten mange som uroer seg over de høye drivstoffprisene når de planlegger ferieturen. Da er det greit å vite at du selv kan påvirke drivstofforbruket med overraskende enkle grep.


Mai, 2022

Kjøpere av lastebil- og bussdekk står i en helt ny situasjon – hvordan kan de forberede høsten?

På lik linje som resten av verden har dekkindustrien gjennomgått store endringer i løpet av året. Med økte leveringstider og priser er det avgjørende å forberede høsten så tidlig som mulig. Ved å forhåndsbestille øker du sjansen for å i det hele tatt sikre deg dekkene du trenger, men også å få en så rimelig pris som mulig. Ettersom prisøkningen på regummiering har vært mer moderat og tilgjengeligheten er god, så er det et kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ for kjøpere av lastebil- og bussdekk.

Gjør deg klar for bilferien!

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft og langt til neste bensinstasjon... For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger har vi samlet våre beste tips for bilferie-sommeren!


Februar, 2022


Januar, 2022

Slik velger du riktig service til bilen din!

For den gjennomsnittlige bileier kan det være en utfordring å velge riktig bilservice til riktig tidspunkt. Her kommer et par ting du kan ha i bakhodet, som gjør valget enklere når varsellampene begynner å lyse.


Oktober, 2021


Juli, 2021

Van-/varebilsdekk påvirker komforten og dekkstøyen ved kjøring

Skal du ut å kjøre med bobil til noen av reisemålene, severdighetene og nasjonalparkene i landet vårt i sommer? For å sikre komfortabel kjøring også på lengre turer med dårlige veistandar, er det viktig å ha sjekket at dekkene på bilen er i god stand.


April, 2021

Derfor bør du sjekke dekkene ved kjøp av bruktbil

Mange glemmer å sjekke dekkene når de skal kjøpe bruktbil. Det kan vise seg å bli en dyr og farlig forglemmelse, ettersom dårlige dekk går utover kjøresikkerheten, øker drivstofforbruket og svekker kjørekomforten.


Oktober, 2020


Juli, 2020

Dette betyr varsellampene

Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk

Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!


Mai, 2020

Fem tips for lagring av dekk

Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.


Februar, 2020


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde

Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.