Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

28.05.2018

Startskuddet for byggingen av det nye test- og teknologisenteret i Spania gikk fredag 18. mai. De første testbanene vil være ferdige neste år, og teknologisenteret forventes å være i full sving i 2020.

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Se videoen om det nye teknologisenteret

Foreløpig har Nokian Tyres to testsentre i Finland - Ivalo og Nokia. Med et tredje et tredje test- og teknologisenter i varmt klima vil det være mulig å teste sommer- og vinterdekk hele året. Målet er å utvikle dekk som er enda tryggere, mer funksjonelle og mer miljøvennlige enn før. Hovedfokuset er på sommerdekk laget for å tåle høye hastigheter. Det er høy etterspørsel etter denne typen dekk i Norge og i utlandet, spesielt Sentral-Europa og Nord Amerika, ifølge Nokian Tyres.

– Vi har planlagt det nye senteret over lang tid, men nå er endelig tiden inne for å starte byggingen av et teknologisenter godt rustet for fremtiden. Dette vil by på mange muligheter for å akselerere produktutviklingen og øke produktutvalget vårt, sier Kjetil Røssel, produktsjef i Nokian Tyres Norge.

Toppmoderne dekktestingsteknologi

Det tre hundre hektar store testområdet vil ha mer enn ti forskjellige baner som vil studere holdbarheten og ytelsen til dekkene ved hjelp av avansert teknologi for å teste dekkene under en svært ulike og krevende forhold. Rundt anlegget vil det være en syv kilometer lang oval bane der man kan teste dekk helt opptil 300 km/t. Det blir også mulig å gjennomføre mange av godkjenningstestene for dekk på banen, som rullemotstand, våtgrep og støy.

– Testbanene i det nye teknologisenteret blir skreddersydd for det krevende utviklingsarbeidet som går inn i våre produkter. Spanias varme klima gjør at vi kan teste alle dekkene våre hele året. I all ydmykhet vil jeg si at omfattende testing og en gjennomgående forståelse for kundenes behov gjør at våre premium-dekk alltid er toppmoderne og pålitelige, sier Røssel.

Jakter erstatning for naturgummi

I tillegg til testing skal teknologisenteret øke innovasjonstakten og utviklingen av miljøvennlige produkter i Nokian Tyres. Allerede i 2017 var dekkprodusenten involvert i oppstarten av et forskningsprosjekt som undersøkte bruken av guayuleplanten for mer miljøvennlig dekkproduksjon.

Guayuleplanten kan overleve i tørre og næringsfattige forhold og blir sett på som en mulig erstatter for naturgummi. For lokale bønder er dette et alternativ til mindre lønnsom korndyrking.

Over 200 arbeidsplasser

Teknologisenteret vil ha en positiv innvirkning økonomien og sysselsettingen i regionen. Rundt 200 personer vil være involvert i byggingsprosessen og 40 nye arbeidsplasser vil være tilgjengelig når senteret står ferdig. I tillegg vil det ha en indirekte effekt på arbeidsplasser knyttet til transport, tjenesteytelse og logistikk.

Nokian Tyres har tradisjon for et aktivt forhold til lokalsamfunnene de opererer i ved å støtte lokale arrangementer, idrettsforeninger og utvalgte veldedighetsprosjekter, samtidig som miljøet skal ivaretas.

Emiliano García-Page, presidenten for Castilla-La Mancha der senteret bygges, og Patricia Franco, minister for økonomiutvikling og sysselsetting, er takknemlig for investeringen og det langsiktige samarbeidet som vil gi nye muligheter i regionen.

– Nokian Tyres sin investering i Castilla-La Mancha er et viktig prosjekt for oss også, da det skaper arbeidsplasser og muligheter for vekst i regionen. Vi tror det vil ha en positiv innvirkning på den lokale virksomheten her i hjertet av Spania, sier presidenten av Castilla-La Mancha, Emiliano García-Page.


Vianors siste nyheter

Juni, 2019

Slik gjør du motorsykkelen sommerklar!

Viktigheten av å etterstramme etter hjulskift

 


Februar, 2019

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

 


Januar, 2019

Skal du snart ta EU-kontroll på bilen din? Da bør du vite dette!

Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

Hvordan unngå at spylervæsken fryser til is

Sjekk dette for å unngå batteritrøbbel

 


Desember, 2018

Har du spørsmål til våre bil- og dekkeksperter? Send de inn til oss!

Få 500 kroner i prisavslag ved å registrere deg på SnapSkan

Sørg for at bilen din er klar for kulden

 


November, 2018

Dette kan du gjøre hvis du opplever batteritrøbbel på vintertiden

Har du husket å etterstramme hjulene dine?

Fra dekk til bil: Nytt bilverksted og kontrollorgan på Bryn

 


Oktober, 2018

Oslo motorshow 26.-28. oktober

Skal du gjenbruke fjorårets vinterdekk?

Du bør bytte til vinterdekk - nå

Alt du trenger å vite om vinterdekk for din elbil

Disse dekkene vant NAF-testen

 


August, 2018

Slik lagrer du sommerdekkene dine

Gjør motorsykkelen sommerklar slik!

 


Mai, 2018

Nokian Tyres starter byggingen av nytt teknologisenter i Spania

Er du klar for sommerdekksesongen? Her får du noen tips og råd

 


Mars, 2018

Nokian Tyres feirer 120 år

Nokian Tyres går tilbake til røttene og lanserer nytt design

 


Januar, 2018

Lavere utgifter og mindre utslipp med nye dekk fra Nokian Tyres

 


September, 2017

Høstvær og våte veier: Pass opp for vannplaning!

Nokian Tyres introduserer revolusjonerende nytt produkt: Verdens første piggdekk med doblepigger sikrer ekstraordinært grep på Norske vinterveier

Nokian Hakka Black 2 og Nokian Hakka Black 2 SUV – behagelig kjøring på nordiske sommerveier

Nye Nokian Hakka Blue 2 SUV er en vinner på regnfylte veier

 


Mai, 2017

Våren er i anmarsj, men når bør du egentlig skifte til sommerdekk?
Snøen smelter og temperaturen stiger. Våren er på vei, og det er snart på tide å skifte til sommerdekk. Imidlertid må du huske på å holde et øye med både værmeldingen og kalenderen. Det er ingen hast.

Dette er sommernyhetene fra Nokian Tyres
Det blir lysere, snøen smelter og asfalten tørker opp. Snart er det på tide å skifte til sommerdekk. Nokian Tyres tilbyr et bredt utvalg av høykvalitets sommerdekk til alle sjåførers behov. Noen nye tilskudd er også på plass. Felles for dem alle er at de er spesialdesignet for den uforutsigbare nordiske sommeren.

 


Desember, 2016

Lanserer revolusjonerende sikkerhetsteknologi: Automatiske skannere i veien varsler når du må skifte dekk
Med 3D-skanning og IoT vil Nokian Tyres redusere dekkrelaterte bilulykker med 25 prosent.

 


November, 2016

Slik tar du vare på vinterdekkene dine
Nå er det på overtid med å bytte til vinterdekk. En god tommelfingerregel er å bytte til vinterdekk når det er vanlig med nattefrost. Ved hjelp av noen enkle grep kan du øke livslengden til dine vinterdekk, i tillegg til sikkerheten og komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor og Nokian Tyres med verdensrekord: Ny verdensrekord for den raskeste bil kjørt på to hjul: 186 km/t
I slutten av august balanserte stuntsjåfør Vesa Kivimäki sin BMW 330 på to hjul i 186.269 km/t med hjelp av «skuddsikre» dekk fra Nokian Tyres og pitmannskap fra Vianor.

 


Januar, 2016

Ny teknologi: Nokian Tyres utvider bruken av Aramid Sidewall-teknologi– Ultrasterke aramidfibre gir lengre holdbarhet for deg som kjører SUV
Nokian Tyres, verdens nordligste dekkprodusent, øker nå bruken av den innovative Aramid Sidewall-teknologieni sine nye SUV vinterdekk.

 


Juni, 2013

Bekymringsfri ferie med bil og dekk i toppform
Bilen settes på harde prøver i ferien. Fullastet, lange kjøreetapper, skiftende forhold og høye hastigheter om ferieturen går på kontinentet avslører fort svakheter med bilen. Det er derfor viktig å sjekke både lufttrykk og bremser før ferien. En fullastet bil trenger 10-15 prosent mer luft enn normalt. Sommerdekk av høy kvalitet gir best beskyttelse mot vannplaning.

 


Juni, 2012

Sommerdekk med høy kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning
Hver tredje norske familie reiser på ferie med bilen. Kvalitet og tilstand på sommerdekk er svært viktig for sikker kjøring, spesielt når en kraftig tordenskur overrasker feriebilistene. En test som svenske MHF har gjort, viser at en bil med billige og slitte sommerdekk fikk vannpløaning ved nesten 20 km/t lavere hastighet enn bilen med nye sommerdekk av høy kvalitet for nordiske forhold.

Pass på fartsmerking og lastfaktor: Riktige dekk for sikkerhetens skyld
Ved kjøp av nye dekk er det svært viktig å være oppmerksom på begreper som hastighetsmerking og lastfaktor. Begge deler er viktig, både for kjøreegenskaper og sikkerhet, forteller Tron Gulbrandsen, salgsdirektør i Nokian Dekk.

Dekksiden gir nyttig informasjon
For den som vet hva man skal se etter, gir merkingen på dekksiden en mengde informasjon. Her får du vite hvor dekket er produsert, når det er produsert, hvilken hastighet det er godkjent for og mye mer.

EUs nye dekkmerking kan villede forbrukere i Norden
EUs nye dekkmerking kan gi feil signaler til forbrukerne i Norden, viser en ny markedsundersøkelse som YouGov Group har gjennomført på oppdrag av Nokian Tyres i Norge, Sverige og Finland. Nordiske bilister som svarte på markedsundersøkelsen ønsker først og fremst at vinterdekk skal ha godt grep på is- og snødekte veier.

 


Mars, 2012

Nye Nokian NTR 46 lastebildekk gir slitestyrke for variert anleggskjøring

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

252,09 km/t: Verdensrekord forelbiler på is

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives på våte veier