Hvordan velge sommerdekk til BMW

De sportslige egenskapene og ytelsen til en BMW er på sitt beste under sommerlige forhold. Bilen din trenger sommerdekk som matcher dens karakteristikk.

Hvis du har en sportslig BMW-modell, råder vi deg til å investere i høytytende sommerdekk. Dekk designet for kraftige biler og sportslig kjøring gir trygg kraftoverføring og presis styrerespons under alle forhold.

I Norges varierende klima må sommerdekk også kunne prestere under dårligere kjøreforhold. I slike tilfeller kan et godt våtgrep være avgjørende.

Nokian Tyres' Hakka-serie er designet for nordiske forhold, og møter utmerket alle de nevnte kriteriene.

Hvordan velge vinterdekk til BMW

I Norge sitter vinterdekkene som oftest på bilen omtrent halve året, og noen ganger lenger, avhengig av kjøreforhold. Utfordrende kjøreforhold om vinteren gjør det ekstra viktig å investere i trygge og komfortable vinterdekk.

Velg vinterdekk designet for nordiske forhold til din BMW, enten det er piggdekk eller piggfrie dekk. Kravene til vinterdekkene som brukes i de nordiske landene er mye strengere enn de som brukes i andre deler av Europa. For eksempel er is- og snøgrepet til sentraleuropeiske vinterdekk ikke av samme høye standard.

Ved å velge nordiske vinterdekk kan du trygt navigere deg gjennom vintersesongen, og nyte kjøreegenskapene til din BMW uavhengig av været. Med vinterdekk av høy kvalitet får du et sikkert grep på is, snø og slaps uten å gå på kompromiss med kjørekomforten.

BMW-dekk for hybrider og elektriske modeller

Som flere andre bilprodusenter har BMW raskt elektrifisert sitt modellutvalg, der et økende antall BMW-modeller er tilgjengelige som hybrid, eller med helt elektriske drivlinjer.

Når du velger dekk til elbiler og plug-in hybrider, bør du i tillegg til de vanlige kriteriene være oppmerksom på følgende:

Batteriets vekt

Spesielt i BMWs elektriske biler kan tilleggsvekten av et stort batteri kreve dekk med økt lastekapasitet, som gjenkjennes av XL-merkingen som finnes i dekkmerkingen.

Dekk designet for elektriske biler tar også hensyn til kjøretøyets høyere masse. Du kan finne et bredt utvalg av dekk med høyere lastekapasitet for elektriske biler i vårt sortiment.

Dekkets rullemotstand

For elektriske drivlinjer er energieffektivitet avgjørende, da små endringer kan øke kjøretøyets rekkevidde mellom hver lading med flere kilometer.

I tillegg til kjørestil og forhold, kommer den største påvirkningen på energiforbruket fra kjøretøyets dekk. Ved å velge dekk med lav rullemotstand forbruker kjøretøyet mindre energi for fremdrift, som lar deg reise lenger på en enkelt lading. På tilsvarende måte reduserer slike dekk drivstofforbruket i biler med forbrenningsmotor.

Dekk spesielt designet for elektriske biler gir lav rullemotstand uten å gå på kompromiss med grep eller sikkerhet.

Dekkstøy

En stillegående elektrisk motor betyr at dekkstøy, som vanligvis maskeres av motorlyden, blir mer merkbar.

Høykvalitetsdekk sørger for lite støy fra dekkene uten at det går utover kjørefølelse, grep eller sikkerhet. Premiumdekk, samt spesifikke dekkmodeller for elbiler, prioriterer ikke bare kjørekomfort, men også lave støynivåer.

Dekk for el- og hybridbiler hos Vianor

De nevnte kriteriene gjelder også for valg av dekk til el- og hybridbiler fra andre produsenter, ikke bare BMW. Du vil finne dekk for elektriske biler og hybridbiler i vårt sortiment, uavhengig av produsent.

For eksempel er alle dekk fra Nokian Tyres egnet for elektriske biler. Dekkene er merket med Electric Fit™, som sikrer deres pålitelighet og kompatibilitet.

I tillegg har mange dekkprodusenter lansert modeller spesielt designet for elektriske biler, med vekt på viktige egenskaper som lav rullemotstand og lave støynivåer.

Hvilke dekkstørrelser passer til en BMW?

Gjennom sin over hundre år lange historie har BMW produsert et stort antall forskjellige bilmodeller. Dekkstørrelser varierer mellom de ulike modellene. Nedenfor finner du tips til å velge dekk i riktig størrelse.

Bruk Vianors dekkvelger

Den enkleste måten å finne riktig dekkstørrelse på er ved å bruke vårt verktøy, dekkvelgeren. Søk etter sommerdekk og vinterdekk basert på bilens modell, registreringsnummer eller dekkstørrelse.

Ved å taste inn bilens registreringsnummer eller produsent, modell, modellår og motor i søkemotoren, finner Vianors dekkvelger automatisk de dekkene som passer til bilen din i henhold til BMWs standard for dekkmontering.

Sjekk alltid nåværende dekkstørrelse

Vær oppmerksom på at mange BMW-modeller bruker forskjellige dekkstørrelser foran og bak, og mange av BMWs standardfelger er bredere på bakakselen. Verifiser derfor størrelsen på dine nåværende dekk før du bestiller nye.

Du kan finne størrelsen på dine nåværende dekk ved hjelp av dekksidemerkingen, som angir dekkets bredde i millimeter, dekkets profil og felgstørrelse, samt belastnings- og hastighetsklasse.

Kan dekkstørrelsen endres?

Det er mulig å endre dekkstørrelsen fra produsentens anbefalte standard. I mange BMW-er kan dekkstørrelsen allerede ha blitt endret, for eksempel på grunn av montering av større felger.

Vær oppmerksom på at det finnes egne regler når det gjelder endring av dekkdimensjon. For at det skal være lovlig, må ikke avviket i rulleomkretsen endres med mer enn pluss eller minus 5% i forhold til hva som er oppgitt i vognkortet. Vi anbefaler derimot at avviket ikke er mer enn maks 3%.

I firehjulsdrevne kjøretøyer må rulleomkretsen til hvert dekk forbli den samme selv etter å ha endret dekkstørrelsen. Du kan enkelt beregne rulleomkretsen med Vianors dekkalkulator.

Finn BMW-dekk hos Vianor

Du kan finne høytytende dekk av premium kvalitet for alle BMW-modeller i vårt sortiment. Hvis du trenger hjelp til å velge riktig dekkmodell eller er usikker på riktig dekkstørrelse, kan du besøke ditt nærmeste Vianor-serviceverksted.

Våre erfarne fagfolk vil hjelpe deg med å velge dekk som passer best til din bil og din kjørestil. Dekk kan enkelt bestilles og monteres på samme verksted.

I tillegg til dekkskift, tilbyr mange av våre serviceverksteder et bredt utvalg av andre tjenester, som EU-kontroll (PKK) hjulstillingskontroll eller bilservice.