Kjøp sommerdekk

Sommerdekk

Kjøp sommerdekk

Dimax R8 EVC

Nyhet!
Radar Dimax R8 EVC er et sommerdekk designet for hybrider og elbiler med lavere effekt. Dette dekket er en rolig partner for trygg og jevn sommerkjøring.
Pris fra 1085 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 72dB

Dimax R8+ EVC

Nyhet!
Radar Dimax R8+ EVC er et høyytelses sommerdekk for hybrider og elbiler med lavere effekt. Dekket tilbyr en kombinasjon av ytelse og kjørekomfort.
Pris fra 1100 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 72dB

RPX-800 EVC

Nyhet!
Radar RPX 800 EVC er et sommerdekk designet for hybrider og elbiler med lavere effekt. Dekket gir god kontroll på tørre og våte veier.
Pris fra 797 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 71dB

Dimax R8

Radar Dimax R8 sommerdekk er spesielt designet for personbiler med høy ytelse, og tilbyr en flott blanding av utmerket grep på vått og tørt underlag, presis håndtering og komfort.
Pris fra 880 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: B
Dekkstøy (dB): B 72dB

Dimax R8+

Radar Dimax R8+ er designet for personbiler og SUV-er med svært høy ytelse. Den høye komforten og de presise kjøreegenskapene gjør den til en god følgesvenn på sommerveier.
Pris fra 969 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: C
Våtgrep: A
Dekkstøy (dB): B 72dB

Rivera Pro 2

Radar Rivera Pro 2 er et allsidig sommerdekk med god ytelse og sikre kjøreegenskaper. Passer for små og mellomstore familiebiler som setter sikkerhet høyt.
Pris fra 564 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 70dB

RPX-800

Radar RPX 800 sommerdekk er en stillegående partner for sikker og jevn sommerkjøring. Dette sommerdekket er designet for kompakte og mellomstore biler.
Pris fra 758 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: D
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 70dB

RPX-800+

RPX 800+ er først og fremst designet for SUV-er. Dekket gir god kontroll og en komfortabel kjøreopplevelse.
Pris fra 1132 kr/stk
Dekklasse: C1
Drivstofforbruk: B
Våtgrep: C
Dekkstøy (dB): B 72dB

Sommerdekk - velg riktige dekk til bilen din

I Vianors dekksortiment finner du de beste sommerdekkene for det varierende nordiske været. Enten du trenger et dekk som garanterer optimalt grep i regnvær, eller et dekk som hjelper deg med å redusere drivstofforbruket, så lover vi å finne de beste sommerdekkene som passer dine behov i vårt utvalg.

Når bør man skifte til sommerdekk 2023?

Akkurat når man bør bytte til sommerdekk vil variere noe basert på hvor i landet man befinner seg, og hvor man kjører mest. Som sjåfør har man selv ansvar for at bilen har tilstrekkelig veigrep, året rundt. Vintertid for dekk i Norge, som også er perioden det er tillatt med piggdekk, strekker seg fra 1. november til første søndag etter 2. påskedag. Sommertiden starter når vintertiden slutter. I Nordland, Troms og Finnmark regnes 16. oktober til 30. april som vintertid.

Mange legger om til sommerdekk i april eller mai, men det skal først og fremst styres av vær og føreforhold. Det anbefales å skifte til sommerdekk når temperaturen holder seg stabilt over 7 grader hele døgnet. Sommerdekk er optimalisert for varmere temperaturer og har bedre grep og ytelse på tørr asfalt enn vinterdekk. Hvis man fortsetter å kjøre med vinterdekk når temperaturen er varmere, kan det føre til unødvendig slitasje på dekkene og redusert ytelse på både våt og tørr vei. Det kan også øke bremselengden og risikoen for ulykker.

Sommerdekk til personbil 2023

Vårt svært etterlengtede nye sommerdekk er Nokian Tyres Hakka Black 3, det foretrukne valget når du ønsker høy ytelse for mer sportslig kjøring. Hakka Black 3 er svært godt egnet for biler med kraftige motorer, og det nye Dynamic Grip-konseptet sørger for at responsen fra kontaktflaten på dekket forblir nøyaktig og presis på regnglatt asfalt, så vel som under raske svinger. Dekket har også fokus på lavt støynivå, spesielt ved kjøring på grov asfalt og humpete veier.

Dette miljøvennlige dekket Nokian Tyres Hakka Green 3 passer perfekt til mindre og mellomstore kjøretøy, og kombinerer overbevisende sikker fremkommelighet i vått vær med lav rullemotstand. Nokian Tyres Hakka Green 3-serien inkluderer også dekkstørrelser spesielt tilegnet hybrid- og elbiler. Les mer om Nokian Tyres Hakka Green 3 og bestill her.

Norske somre er ikke alltid solskinn, og de krever at du må være stadig bedre forberedt på mer krevende værforhold. Nokian Tyres Hakka Blue 3 er et sommerdekk for mellomstore personbiler og sportslige familiebiler som gir utmerket våtgrep og lavt støynivå både inni og utenfor kjøretøyet.

Når du ønsker god valuta for pengene, kan du sjekke ut Nokian Tyres Nordman sommerdekk-serien. Nordman SZ2 var et av de nye sommerdekkene i 2021 med høy ytelse. Dekket er laget for å tåle raske temperaturvariasjoner og kjøring på tøffe veier fulle av hull, og er fortsatt lett å kontrollere og håndtere på både våte og tørre underlag. Nordman SZ2 passer sjåfører som ønsker rimelige dekk med gode funksjoner.

I Vianors sortiment finner du i tillegg til Nokian Tyres også et bredt utvalg av sommerdekk fra andre produsenter som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial og Radar. Vi tilbyr også et bredt spekter av dekktjenester. 

Hvordan velge dekk som passer til min bil?

Når du skal velge nye dekk, er det viktig å ta hensyn til visse faktorer for å sikre at du får de riktige dekkene som passer til bilen, kjørestilen og kjøreforholdene. I bilens instruksjonsbok kan du se hvilke dekk som anbefales av bilprodusenten – der vil du finne informasjon om dekkdimensjon, hastighetsklasse og lastekapasitet, med mer.

Du kan også basere kjøpet på dekkene som allerede sitter på bilen din. En stor mengde informasjon er trykt inn på siden av dekket, i det som kalles dekksidemerkingen.

Hvis du ønsker gode råd og tips fra erfarne fagfolk, kan du også ta turen innom ditt nærmeste Vianor serviceverksted, som finnes over hele landet. Våre medarbeidere kan anbefale dekk som passer til ditt kjøretøy, og hjelper deg gjerne videre på reisen!

Sjekk dekkenes tilstand

Før du monterer sommerdekkene for sesongen, bør de inspiseres nøye. Dekkenes alder kan leses av ved hjelp av DOT-koden, som forteller hvilken uke og år dekkene ble produsert i. Dekk har en anbefalt levetid på 6 år i aktivt bruk, og det bør ikke ha gått mer enn maks 10 år siden de ble produsert – uansett hvor mye de har blitt brukt.

Mønsterdybden er en god indikasjon på hvilken tilstand dekkene er i. Sommerdekk har krav om minst 1,6 mm dybde, men det anbefales at mønsterdybden ikke er mindre enn omkring 3-4 mm for optimal sikkerhet.

Sørg for at dekkene har riktig lufttrykk, og inspiser dem for skader og slitasje. Det er også verdt å merke seg hvordan dekkene har blitt lagret – hvis dekkene ikke har blitt oppbevart på riktig måte, kan de ha blitt utsatt for skade som svekker grepet og andre egenskaper.

Skift til sommerdekk hos Vianor

Hos Vianor monterer vi gladelig sommerdekkene for deg. Våre erfarne fagfolk tar seg av dekkskiftet ditt, slik at du enkelt og greit kan nyte kjøreopplevelsen. Ved å benytte våre dyktige fagfolk, kan du også være trygg på at sommerdekkene dine har blitt kontrollert ved montering, og oppfyller lovkravene for sommerdekk. Les mer om Vianors dekkmontering.

Hvis du vil slippe tunge løft og spare lagringsplass, tilbyr vi også et førsteklasses dekkhotell der vi oppbevarer sesongdekkene dine for deg på riktig måte.

Sjekk ut vårt brede sortiment av høykvalitets sommerdekk fra anerkjente produsenter med mange års erfaring! Du kan surfe fritt rundt på våre nettsider og finne dekkene selv, eller bruke våre dekkvelger til å finne dekk som passer til ditt kjøretøy – skriv inn bilens registreringsnummer, bilmodellen eller dekkstørrelse for å se alle tilgjengelige produkter.

God tur og trygg reise!