Kjørte 5000 kilometer på arktisk isbre i løpet av 20 dager

19.01.2019

Ved hjelp av tre spesialtilpassede kjøretøy og dekk utviklet for ekstreme forhold, trosset syv menn Grønlands øde landskap der 40 minusgrader og snøstormer ble en del av opplevelsen.

I løpet av tre uker kjørte det islandsk-amerikanske teamet fra sørkysten av Grønland, hele veien til nordspissen og tilbake. Et av kjøretøyene, bygget av Arctic Trucks, var utstyrt med det robuste dekket Nokian Hakkapeliitta 44 som er spesialdesignet for ekstreme vinterforhold. Ekspedisjonen i det arktiske landskapet var en tøff test for både teamet og utstyret, spesielt når den totale reisedistansen var hele 5169 kilometer.

I løpet av reisen samlet teamet inn værinformasjon, snø- og isprøver som senere ble overlevert til flere ulike universiteter.

Se en video fra ekspedisjonen her

Skiftende vintervær med temperaturer ned mot minus 40 grader kombinert med snøstormer, gjorde at teamet kjørte så sakte som 10 km/t på enkelte av etappene. Det var likevel helt i starten av ekspedisjonen at teamet møtte på de største utfordringene.

– Det vanskeligste var å finne en trygg rute fra sjøisen og ut på den tykke kontinentale isbreen. På et tidspunkt gikk faktisk den ene bilen gjennom isen og delvis ned i en elv, sier Emil Grimsson, en av Arctic Trucks grunnleggere.

Ekstreme forhold krevde spesialtilpasset utstyr

For å kunne gjennomføre ekspedisjonen trengte teamet utstyr laget for ekstreme forhold. Teamet valgte tre spesialbygde kjøretøy fra Arctic Trucks, som er den samme typen kjøretøy som brukes under ekspedisjoner i Antarktis. Det nyeste kjøretøyet var utstyrt med Nokian Hakkapeliitta 44, som er utviklet i samarbeid med Arctic Trucks. Dekket har en gummiblanding spesialtilpasset for å gi både grep og holdbarhet i svært kalde omgivelser.

– Jeg ønsket å bruke Nokian Hakkapeliitta-dekk basert på mine tidligere erfaringer med dem. Disse dekkene takler ekstreme forhold og fungerer svært godt selv under temperaturer så ekstremt som minus 40 grader, samtidig som det er svært drivstoffeffektivt. I tillegg trenger man store dekk med nok plass til luft når man kjører på myk snø. Du kan justere lengden på dekkets kontaktflate ved å regulere dekktrykket. Et bredt dekk vil ikke synke så dypt ned i snøen som et smalt dekk, sier Grimsson.

– En tur man bare opplever én gang

Til tross for utfordringer på løpende bånd er Grimsson klar på at han ikke ville vært foruten opplevelsen.

– Jeg er usikker på om noen har kjørt bil så langt nord før. Uansett så er en slik reise noe man kun får oppleve én gang i livet. Turer som dette tar deg til en annen virkelighet der du kun fokuserer på det som skjer der og da, nyter øyeblikkene og glemmer alt annet, sier Grimsson.

Teamet bestod av Greg Miller (leder), Scott Brady, Clay Croft, Dr. Jon Solberg og Kurt Williams fra USA og Emil Grimsson (co-leader) og Torfi Johannsson fra Island.

Bilder og videoer:  
www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta44_photos   

 


Siste nytt fra Vianor

Februar, 2023

Skift olje og filter regelmessig for mindre slitasje og lavere drivstofforbruk

På nyere kjøretøy kan et skiftintervall ligge på omtrent hver 3000 kjørte mil. Hyppige skift gir mindre slitasje på motoren samtidig som drivstofforbruket ditt blir lavere. Vi anbefaler at det alltid byttes oljefilteret samtidig som oljen byttes. Gjør du ikke det reduseres effekten av oljeskiftet betydelig.


Januar, 2023

Fikser du på bilen selv? Dette må du være oppmerksom på

Moderne biler inneholder mye teknologi som gjør hverdagen enklere. Bilene er fullintegrert med datateknologi som gjør det mulig for mange av bilens sikkerhets- og komfortfunksjoner å fungere. For en amatørmekaniker betyr dette store utfordringer og det er viktig å vite hva du driver med før du begynner å reparere eller utføre service på bilen selv.

Transportører kan enkelt redusere både drivstofforbruk og utslipp

Drivstoffkostnaden er den nest største kostnadsposten for et transportfirma, kun slått av lønn. Det er i stor grad rullemotstanden til dekkene som påvirker drivstofforbruket og dermed hvor store utslippene blir. Med riktig dekkvalg kan du derfor spare både penger og miljø.


November, 2022


September, 2022


Juni, 2022

Høye drivstoffpriser bekymrer: Slik kutter du utgiftene på bilturen i sommer

Med sommerferien rett rundt hjørnet er det lurt å sjekke tilstanden på bilen og dekkene. På den måten kan du sette deg bak rattet med ro i sinnet. Nedenfor finner du noen sjekkpunkter som vil gjøre at bilturen går trygt og uten noen ubehagelige overraskelser. I disse tider er det dessuten mange som uroer seg over de høye drivstoffprisene når de planlegger ferieturen. Da er det greit å vite at du selv kan påvirke drivstofforbruket med overraskende enkle grep.


Mai, 2022

Kjøpere av lastebil- og bussdekk står i en helt ny situasjon – hvordan kan de forberede høsten?

På lik linje som resten av verden har dekkindustrien gjennomgått store endringer i løpet av året. Med økte leveringstider og priser er det avgjørende å forberede høsten så tidlig som mulig. Ved å forhåndsbestille øker du sjansen for å i det hele tatt sikre deg dekkene du trenger, men også å få en så rimelig pris som mulig. Ettersom prisøkningen på regummiering har vært mer moderat og tilgjengeligheten er god, så er det et kostnadseffektivt og bærekraftig alternativ for kjøpere av lastebil- og bussdekk.

Gjør deg klar for bilferien!

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft og langt til neste bensinstasjon... For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger har vi samlet våre beste tips for bilferie-sommeren!


Februar, 2022


Januar, 2022

Slik velger du riktig service til bilen din!

For den gjennomsnittlige bileier kan det være en utfordring å velge riktig bilservice til riktig tidspunkt. Her kommer et par ting du kan ha i bakhodet, som gjør valget enklere når varsellampene begynner å lyse.


Oktober, 2021


Juli, 2021

Van-/varebilsdekk påvirker komforten og dekkstøyen ved kjøring

Skal du ut å kjøre med bobil til noen av reisemålene, severdighetene og nasjonalparkene i landet vårt i sommer? For å sikre komfortabel kjøring også på lengre turer med dårlige veistandar, er det viktig å ha sjekket at dekkene på bilen er i god stand.


April, 2021

Ny utgave av EUs dekkmerkingssystem

En revidert utgave av EUs dekkmerkingssystem trer i kraft 1. mai 2021. Det innebærer flere endringer i innholdet i merkingen og hvordan innholdet skal vises.

Derfor bør du sjekke dekkene ved kjøp av bruktbil

Mange glemmer å sjekke dekkene når de skal kjøpe bruktbil. Det kan vise seg å bli en dyr og farlig forglemmelse, ettersom dårlige dekk går utover kjøresikkerheten, øker drivstofforbruket og svekker kjørekomforten.


Oktober, 2020


Juli, 2020

Dette betyr varsellampene

Unngå motortrøbbel og stans langs veien i sommer! Som bilsjåfør blir en fort godt kjent med at det tennes lys i symbolene for drivstoffnivå, setebelte, nær- og fjernlys og blinklys. Så var det alle disse andre symbolene i dashbordet; hva betyr de egentlig? Og hva gjør du når de plutselig lyser? Vi gir deg svarene på hva de mest vanlige varsellampene betyr, og hvordan du skal håndtere det når en eller flere tennes.

Slik blir dere klare for bilferien

Intens varme, unger i baksetet som vil ha is, myggstikk som klør, innestengt luft i bilen, tomt for spylevæske og det er langt til neste bensinstasjon. Det er ikke til å stikke under en stol at ferie kan ha sine utfordringer. Like fullt er bilferie med familie eller venner en fantastisk måte å oppleve landet på. For å gi sommeren på hjul de beste forutsetninger, er det noen forberedelser du kan gjøre i god tid. Vi gir deg våre beste tips for bil-sommeren!


Juni, 2020

Tips for trygge sommerdekk

Svært få sjekker mønsterdybden på sommerdekkene sine, faktisk bare halvparten av alle nordmenn. Slitte sommerdekk gjør bremselengden lengre, og øker sannsynligheten for vannplaning. Ta derfor en ekstra sjekk før du legger ut på reise i sommer!


Mai, 2020

Fem tips for lagring av dekk

Riktig lagring forlenger dekkets levetid. Når dekkene blir tatt godt vare på, forblir de trygge og brukbare i lengre tid. I følge en studie utført på vegne av Nokian Tyres, lagrer bare 14 prosent av finske bilister dekkene sine på et dekkhotell. Dette til tross for at dekkene på et dekkhotell er beskyttet ikke bare av optimale lagringsforhold, men også av forsikring.


April, 2020


Februar, 2020


September, 2019

Økt risiko for vannplaning med dårlig mønsterdybde

Risikoen for vannplaning er kanskje størst om høsten i Norge, men mer regn over lengre perioder hele året og dårlige veier gjør dette til en risikofaktor året rundt. Dekkets mønsterdybde og førerens kjørestil betyr mer enn våtgrep-klassifiseringen.